10-daagse Klassieke Privé Rondreis Vietnam

Prachtige privé rondreis met alla hoogtepunten van dit indrukwekkend landen overnachtingen in kwalitatieve 4-sterren hotel. de rondreis wordt begeleid door uw eigen Engelstalige gids. Franstalig en Nederlandstalige gids eveneens mogelijk mits supplement 

Dag 1

Brussel Saigon

Vertrek met Qatar Airlines via Doha naar Saigon (Ho Chi Minh City) (D)

1
2

Dag 2

Saigon Saigon

Aankomst op luchthaven waar uw privé gids u verwelkomt en u naar het hotel brengt. Overnachting in een superior kamer in het Golden Central Hotel (of gelijkwaardig). (O)

Dag 3

Saigon Cu Chi - Saigon

's Morgens rit naar Cu Chi (65 km). We bezoeken het enorme complex van ondergrondse tunnels in Cu Chi. Er zijn meer dan 200 km aan tunnels en gangetjes. In de namiddag bezoek aan alle hoogtepunten van Saigon met o.m de Notre Dame Kathedraal  en het oude postkantoor. Verder enkele foto stops bij het presidentiele paleis, het oorlogsmuseum, China Town, de Thien Hau Pagoda en de Ben Thanh markt. Accommodatie Golden Central Hotel (of gelijkwaardig) 

3
4

Dag 4

Saigon Hue

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Hue, de koninklijke stad van de Nguyen dynastie. Aankomst en transfer naar hotel. Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan de stad Hue met o.m. de Imperial Citadel, de vlaggentoren, Ngo Mon poort, Dien Tho Paleis, Thai Hoa Paleis, de 9 keizerlijke urnen en de kleurrijke lokale markt. Overnachting in een superior kamer in het 4-sterren Saigon Morin hotel (of gelijkwaardig)  (O-L)

Dag 5

Hue Hoi An

Vandaag vertrekt u per boot op excursie naar de Thien Mu Pagode. De boot neemt u mee op de parfumrivier, waar u stopt aan de befaamde Thien Mu Pagode, een elegante toren en tevens het bekendste monument van de streek. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens trekt u het platteland in naar de Keizerlijke graftombe van Tu Duc. Tu Duc, de langst regerende Vietnamese keizer, ontwierp en bouwde z’n elegante graftombe terwijl hij nog leefde. Nadien bezoekt u ook de Keizerlijke graftombe van Khai Dinh, spectaculair gelegen op de rug van een heuvel. Vervolgens rijdt u langs Lang Co, een mooi stuk strand tussen een blauwe lagune en de Chinese zee naar Hoi An. Overnachting in een superior kamer in het 4-sterren Hoi An Trails Resort & Spa (of gelijkwaardig) (O - L)

5
6

Dag 6

Hoi An Danang - Hanoi

Hoi An heeft veel Chinese invloeden. Dit kan u bijvoorbeeld goed zien aan de bouwstijl van de huizen. Al wandelend bezoekt u enkele van de mooiste bezienswaardigheden met o.m. de Japanse brug, Sa Huynh museum, Tran Family kapel en de Phuoc Kien Assembly Hall. Lunch in lokaal restaurant. Vervolgens gaat het verder richting Danang. U stopt bij de Marble Mountains met prachtige grotten en tempels die kunnen bereikt worden via steile trappen en brengt een bezoek aan het Cham museum. Transfer naar de luchthaven van Danang waar u de vlucht neemt naar Hanoi. Aankomst Hanoi en transfer naar hotel. Overnachting in een standaardkamer in het 4-sterren Mercure Hotel Hanoi La Gare (of gelijkwaardig) (O - L)

Dag 7

Hanoi Ha Long Bay - Hanoi

Rit naar Halong Bay waar u zal genieten van een ontspannende 4 uur durende privé boottrip langsheen meer dan 1.000 eilandjes die uit de zee oprijzen. U stopt aan verschillende van deze eilandjes, zeilt voorbij drijvende dorpjes en ziet de vissers aan het werk. Aan boord zal u een zeevruchtenlunch aangeboden worden. Transfer terug naar Hanoi en overnachting in het Mercure Hotel Hanoi La Gare (of gelijkwaardig) (O - L)

7
8

Dag 8

Hanoi Hanoi

Vandaag vertrekt u, samen met uw gids, voor een bezoek aan Hanoi met de fiets. Allereerst bezoekt u het Ho Chi Minh Complex, een prachtig park dat ook de laatste rustplaats van Ho Chi Minh herbergt. U bezoekt ook de Ho Chi Minh paalwoning, de simpele woning waar Ho Chi Minh leefde tot aan z’n dood. Vervolgens gaat het naar het Ho Chi Minh mausoleum, waar bezoekers het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh kunnen eren. We bekijken het mausoleum enkel van buitenaf en trekken verder naar de One Pillar Pagode. Deze dateert terug tot de 11e eeuw. ’s Namiddags bezoekt u nog één van de bekendste musea van Hanoi, het etnologie museum. Afsluiten doet u met een bezoek aan de Literatuurtempel, een serie omwalde binnenplaatsen en sierlijke poorten. ’s Avonds trekt u naar het Waterpoppen ballet, een bekende kunstvorm opgericht in het noorden van Vietnam en op z’n mooist in Hanoi. Overnachting in het Mercure Hotel Hanoi La Gare (of gelijkwaardig) (O)

Dag 9

Hanoi Brussel

Vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Hanoi voor uw terugvlucht. (O)

9
10

Dag 10

Brussel

Aankomst vlucht te Parijs

Inclusief

 • Alle internationale en lokale vluchten
 • Engelstalige privégids
 • Maaltijden volgens programma
   (O = ontbijt, L = lunch, D = Diner)
 • Boottochten volgens programma
 • Vervoer in privé wagen met airco, koude doekjes en koud water
 • Alles beschreven excursies en toegangsgelden
 • Luchthaventaksen
 • Overnachtingen in hotels zoals beschreven (of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Niet-vermelde maaltijden