Vietnam

Vietnam is één van de meest indrukwekkende bestemmingen in Azië met prachtige landschappen en bijzondere steden, maar ook de 4000 jaar oude geschiedenis en tal van verschillende bevolkingsgroepen. Ontdek de afwisseling in dit enorm uitgestrekte land met hoogtepunten als Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, of een boottocht op de magische Halong Bay.  Uiterst charmant is ook het bergstadje Sapa, een ideale uitvalsbasis om kennis te maken met de inheemse bergvolkeren.  Nog de moeite zijn de oude stadskern van Hoi An, de My Son ruïnes, de Cu Chi tunnels en de vele bezienswaardigheden van Ho Chi Minh stad.  Travelworld werkt op Vietnam vooral à la carte, op basis van uw budget en reiswensen.  Laat u dus inspireren door de reizen binnen brochure, maar weet dat wij die van A tot Z op uw maat kunnen aanpassen. Combineer Vietnam zeker ook met het charmante Cambodja.  Natuurlijk mogen de oude stad Angkor en de stadstempel Angkor Wat niet op uw reisschema ontbreken.  Verder is ook een bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja een absolute must.  U ontdekt er de pracht en praal in de mooie paleizen, maar ook het duistere kantje van het Rode Khmer verleden.  Zo zijn de Killing Fields hier een aandenken aan.  Vietnam & Cambodja zijn twee fantastische bestemmingen die u moet gezien worden.  Ideaal als combinatie, eventueel ook met Thailand of Myanmar.  Laat u inspireren en contacteer ons vrijblijvend voor een uitgewerkte prijsofferte.

 

 

Vietnam, omdat ...

Rijke geschiedenis
Heerlijk eten
Beste koffie
Berglandschappen
Avontuur

Vietnam heeft verschillende luchthavens.  Boekt u een rondreis dan is de kans groot dat u verschillende luchthavens zult bezoeken tijdens uw reis. 
We bekijken telkens de meest voordelige vluchtopties.  Zo zijn er o.m. vluchten met Qatar Airways, maar kunt u natuurlijk ook opteren voor Vietnam Airlines.  Zij vertrekken vanuit Parijs en vliegen rechtstreeks op heel wat luchthavens in Vietnam & Cambodja.  Vluchtduur bedraagt zo'n 11u.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Onze hotelselectie

Ontdek een voorsmaakje van ons hotelaanbod in Vietnam. Wie u ook bent en wat u ook zoekt; wij hebben het voor u! 

Onze rondreizen

Ga op 10-daagse ontdekking door Vietnam en laat u verwonderen door wat het land allemaal te bieden heeft.

Taal

De officiële taal is het Vietnamees. De jonge generatie spreekt Engels en de oudere bevolking spreekt nog wat Frans.

Reisformaliteiten

Als Belg heeft u een internationaal paspoort nodig en een VISUM. Voor Vietnam kunt u dit visum vooraf aankopen bij de ambassade te Brussel. Voorzie u van 3 pasfoto’s. Er zijn geen vaccinaties nodig. Wel zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen aan te raden. Raadpleeg hiervoor de site www.itg.be

Klimaat

Vietnam heeft een prachtig klimaat doorheen het ganse jaar.  U mag de meest regen verwachten tijdens de maanden juli en augustus, doch in Centraal Vietnam is het dan droog en in het noorden zijn de warmste maanden april tot oktober.

Tijdsverschil

In de winter mag u 6 uur bij tellen en in de zomer 5 uur.

Valuta

De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese Dong. (1E = +/- 24500VND). De Amerikaanse dollar wordt op de meeste plaatsen ook aanvaard, maar neem ze mee in kleine coupures.