Turks & Caicos

Turks & Caicos is een verrassende eilandengroep in de Caraïben.  Het bestaat uit niet minder dan 7 hoofdeilanden en nog eens 40 verlaten eilandjes.  De bekendste eilanden zijn Grand Turk en Providenciales, waar het meeste van de actie zich afspeelt.  Turks & Caicos heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld waar u letterlijk kilometers kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.  Een onontgonnen paradijs dus.  Het is ook een fantastische snorkel -en duikbestemming met o.m. het 3e grootste barrièrerif ter wereld.  Verder is er het aangename klimaat met minder regen en meer zon dan de meeste andere Caribische eilanden.  Zowel boven als onder water is er zoveel te ontdekken en te beleven, maar u kunt ook gewoon zalig niets doen.  Turks & Caicos : beautiful by nature! 

 

 

Turks & Caicos, omdat...

Verlaten stranden
Exclusiviteit
Eilandhoppen
Fantastisch weer
Makkelijk vanuit VS

Turks & Caicos kunt u met tal van luchtvaartmaatschappijen bereiken.  Vanuit Brussel is er o.m. British Airways, via Londen.  U kunt echter ook makkelijk via de Verenigde Staten reizen met fantastische verbindingen vanuit o.m. Miami en New York.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Ontdek enkele van onze favoriete hotels op Turks & Caicos.  

Klimaat

Gunstig klimaat, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 28 °C. Er valt veel minder regen dan in de nabijgelegen Caribische eilanden en zelfs als het regent gebeurt dit in korte, maar intense buien. De zon schijnt er minimum 350 dagen per jaar, waardoor u de eilanden het ganse jaar door kan bezoeken. De periode met het minste regen is wel tussen december en mei.

Valuta

De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid op Turks & Caicos. U kan in de meeste hotels, restaurants en toeristische centra ook terecht met de meer courante kredietkaarten. Geld afhalen kan er ook aan één van de vele bankautomaten.

Tijdsverschil

Op Turks & Caicos is het tijdens onze zomer 6 uur en tijdens onze winter 5 uur vroeger.

Landinformatie

Voor meer informatie kan u terecht bij de toeristische dienst van Turks & Caicos, 42 Westminster Palace Gardens, 1-7 Artillery Row te Londen. Tel (020) 7222 2669 of bezoek de website www.turksandcaicostourism.com

Reisformaliteiten

U dient te beschikken over een internationaal paspoort, die geldig moet zijn tot 6 maanden na uw terugreis. U heeft geen inentingen nodig. Meer info hieromtrent vindt u op www.itg.be

Taal

De officiële taal is het Engels.