9-Daagse Suriname Rondreis

Ontdek de hoogtepunten van Suriname tijdens deze prachtige rondreis, vol cultuur, natuur en geschiedenis. Ga dolfijnen spotten, ontdek het historische centrum van Paramaribo, beklim het Mazaroni plateau en verblijf in het Amazone regenwoud. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Vertrek elke dinsdag vanuit Amsterdam, andere vertrekdagen mogelijk op aanvraag.

1

Dag 1

Amsterdam Paramaribo

Vertrek vanuit Amsterdam. Aankomst op de luchthaven, verwelkoming en transfer naar het Residence Inn Hotel te Paramaribo (of gelijkwaardig).

Dag 2

Paramaribo Sunset & Dolphins

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om de stad te verkennen of te relaxen in uw hotel. ’s Namiddags wordt u in het hotel opgehaald voor de Sunset & Dolphins trip. Tijdens deze drie uur durende boottocht geniet u van een drankje, terwijl u op zoek gaat naar de dolfijnen. Vervolgens proeft u van heerlijke lokale snacks bij één van de voormalige plantages en bewondert u de adembenemende zonsondergang. Overnachting in het Residence Inn Hotel (of gelijkwaardig)

2
3

Dag 3

Paramaribo Paramaribo stadstour

Na ontbijt in het hotel wordt u opgehaald voor de Paramaribo stadstour. Het centrum van de stad staat, vanwege de unieke architectuur, op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Ontdek de vele historische gebouwen in koloniale stijl met o.m. het befaamde fort Zeelandia. U geniet ook van het uitzicht vanaf de befaamde ‘Wijdenboschbrug’ over de Surinamerivier. Te voet bezoekt u ook nog het Onafhankelijkheidsplein omgeven door tal van prachtige gebouwen. Na deze wandeling rijdt u nog langs enkele andere belangrijke bezienswaardigheden en sluit u de dag af aan de Waterkant, de favoriete ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Tijdens de tour is een lichte snack inbegrepen. Overnachting in het Residence Inn Hotel (of gelijkwaardig)

Dag 4

Paramaribo Awarradam Jungle Lodge

Na ontbijt in het hotel wordt u opgehaald voor transfer naar het vliegveld vanwaar u vertrekt naar de airstrip van Kayana. Dit ligt op zo’n klein uur vliegen ten zuiden van Paramaribo. Hier aangekomen gaat u per boot (+/- 30 minuten) naar Awarradam. Dit kleine, idyllisch eiland, verscholen in het Amazone regenwoud, ligt aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Het ligt op een afstand van een half uur vanaf het laatste dorp in het woongebied van de Saramaccaners, de grootste Marron gemeenschap in Suriname. De Marrons zijn afstammelingen van slaven die uit de plantages wisten te vluchten en leefgemeenschappen stichtten in het Amazone regenwoud. Deze historische feiten maken Awarradam een vakantieoord bij stek, zowel voor natuurliefhebbers als voor mensen die de West Afrikaanse cultuur wensen te ervaren zoals die behouden is in Suriname. Een onvergetelijke ervaring tijdens deze tour is de nachtelijke boottocht, onder de oneindige sterrenhemel, naar het dichtbijgelegen dorpje voor een authentieke, culturele avond vol zang en dans. Deze tour is ideaal voor diegenen die willen genieten van het ongerepte Amazone woud en de cultuur van de Saramaccaners wensen te ervaren. Vanuit de lodge worden dagelijks activiteiten en uitstappen georganiseerd. Tijdens deze 4-daagse wordt u één met de natuur. Geniet van 3 overnachtingen te Awarradam (incl. 4 x ontbijt, 4 x lunch en 3 x avondmaal)

4
5

Dag 5

Awarradam Jungle Lodge Awarradam Jungle Lodge

Verblijf in Awarradam

Dag 6

Awarradam Jungle Lodge Awarradam Jungle Lodge

Verblijf in Awarradam

6
7

Dag 7

Awarradam Paramaribo

Vandaag vertrekt u na de lunch terug naar Paramaribo. U wordt bij aankomst op het vliegveld opgehaald voor de transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel Residence Inn.

Dag 8

Paramaribo Brownsberg Tour

U vertrekt ’s morgens na het ontbijt per bus naar het Brownsberg Natuurpark. Dit park ligt in het hart van het tropisch regenwoud, op het Mazaroni plateau, op een hoogte van 500 meter. Dit 6000 hectaren groot natuurreservaat ligt op een tweetal uurtjes rijden van de hoofdstad. Op het Mazaroni plateau kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Afobaka stuwmeer. Wandelpaden leiden u naar prachtige watervallen en onderweg zult u onverwachte panorama’s tegenkomen die een uitzicht bieden over de uitgestrekte groene boomtoppen in het binnenland. Een flinke boswandeling en klimtocht door het regenwoud brengt u tot aan de prachtige watervallen. U zult genieten van een natuurlijke watermassage of kan simpelweg relaxen op de bergtop met panoramisch uitzicht. Overnachting in hotel Residence Inn. (lunch tijdens de Brownsberg tour inbegrepen).

8
9

Dag 9

Paramaribo Amsterdam

Na ontbijt kunt u de ochtend nog doorbrengen in Paramaribo voor verkenning of wat winkelen. In de middag wordt u opgehaald voor transfer naar de luchthaven. Verlengen kan ook op het Caribische eiland Curaçao of in Suriname zelf.

Inclusief

 • Tours zoals aangegeven in het programma
 • Accommodatie in Paramaribo in het 4 sterren Residence Inn (inclusief ontbijt)
 • Accommodatie in Awarradam in de Awarradam Jungle Lodge met uitzicht op de rivier
 • Alle transfers ter plaatse
 • Transport per vliegtuig van en naar Awarradam
 • Boottochten
 • Bos en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • 3 maaltijden per dag gedurende het verblijf in het binnenland (één broodmaaltijd, 2 warme maaltijden, koffie en thee, water en sapjes bij het eten)
 • Professionele Nederlands sprekende gids in Awarradam

 

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Voor Suriname is een toeristenkaart nodig, die u kan aankopen op de luchthaven van Schiphol aan +/- 25 EUR per persoon
 • (U dient ook een vertrektaks te betalen van +/35 USD bij vertrek van Suriname naar Curaçao)