Suriname

Eén van de mooiste landen in Zuid-Amerika nodigt u uit voor een bezoek.  Dit prachtige land is één van de weinige landen waar het tropische regenwoud nog voor 80% intact is.  De fauna en flora van dit land is werkelijk uniek, net als haar bewoners trouwens.  Er leven verschillende ‘Amerindians’ in het land; 5 verschillende stammen met elk een individuele cultuur en een eigen taal.  Eén stam, de Akurio’s, zijn nog maar een 60-tal jaar geleden in contact gekomen met de bewoonde wereld.   De hoofdstad van Suriname, Paramaribo, is eerder een museum dan een stad met talrijke koloniale gebouwen die terug toen denken aan de aanwezigheid van de Nederlanders, Engelsen, Fransen, Spanjaarden en Portugezen.   Zowel de binnenstad van Paramaribo als het gigantische natuurreservaat staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.   Suriname is gelegen in Zuid-Amerika en heeft als buurlanden Guyana in het westen, Frans Guyana in het oosten en Brazilië in het zuiden.   Suriname is voor alle natuurliefhebbers een absolute must.  Duik onder in de indrukwekkende fauna en flora van dit unieke land.

 

 

Suriname, omdat ...

80% regenwoud
Paramaribo
Bijzondere cultuur
Avontuur
Coppenamerivier

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen richting Suriname.  De makkelijkste is KLM die rechtstreeks van Amsterdam naar Paramaribo vliegen. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen en combi's

Trek de natuur in tijdens één van onze rondreizen of combi's.  Maak een combinatie met hoofdstad Paramaribo of met het kleurrijke eiland Curaçao.  Alle rondreizen en combi's zijn volledig aanpasbaar aan uw wensen. 

Travelworld Moments

Ga met ons samen op pad en beleef een van onze Travelworld Momenten.

Brownsberg Natuurpark

Brownsberg ligt aan het hydromeer Van Blommenstein (Brokopondo-meer), 130 km ten zuiden van Paramaribo.

Natuurpark Brownsberg strekt zich uit over ongeveer. 6000 hectare. Aan de voet van de berg liggen zeven transmigratiedorpen bewoond door de mensen die daarheen werden verplaatst toen het gebied overstroomde om het waterkeer te vormen.
De berg zelf is een overblijfsel van het halvemaanvormige bauxietplateau, dat zich 500 meter boven het omringende bos uitstrekt.
Dit resulteert in een prachtig uitzicht over het Brokopondo-hydro-meer en de uitgestrekte groene jungle eronder. De berg wordt doorsneden door kleine kreken met watervallen die kunnen worden bereikt door wandelpaden door het tropisch regenwoud. Het natuurpark is bij biologen bekend om zijn enorme biodiversiteit en heeft een flora van 1450 verschillende soorten planten.
Het regenwoud is ook de thuisbasis van 350 soorten vogels, waaronder de zeldzame trompetvogels, papegaaien en toekans. Tijdens de wandeling in het bos heb je een goede kans om apen, kikkers en landschildpadden te spotten. Het natuurpark werd opgericht als centrum voor natuureducatie en voorlichting van het publiek.

Tijdens deze volledige dagexursie per Nederlandstalige gids vertrekt u vroeg in de ochtend met de bus naar het Brownsberg Natuurpark. Na ongeveer 2,5 uur stopt de bus op het Mazaroni-plateau waar het uitgestrekte Amazone regenwoud begint. U kunt een wandeling maken naar de prachtige Leo- en of Irene Falls. Na een paar stevige afdalingen en beklimmingen kunt u genieten van een koele en verfrissende watermassage in de waterval. Terug op het plateau wordt de lunch geserveerd. Na de lunch krijgt u de mogelijkheid om te genieten van de geluiden van de jungle en het prachtige uitzicht over het meer. In de namiddag wordt de terugreis naar Paramaribo aangevangen.

Peperpot Fiets Tour

De Peperpot fietstocht neemt u mee langs de polders in de wijk Commewijne en duurt doorgaans van 8u ’s tot 15u. U fietst door voormalige plantages waar u de 18e en 19e eeuw in een ontspannen sfeer kunt ervaren. Met de bescherming van het fort “Nieuw Amsterdam” was Commewijne een van de meest productieve landbouwdistricten in Suriname. Tijdens de fietstocht komt u voormalige plantage gebouwen tegen waarvan sommigen nog steeds bewoond zijn. De grachten en de pittoreske sluizen zijn allemaal stille getuigen van de dynamische geschiedenis van de wijk Commewijne. De plantage Peperpot ligt in het kustgebied Commewijne aan de rechteroever van de Surinamerivier en wordt doorsneden door de “Oost-Westverbinding”. Op de plantage vindt u de oude koffie- en cacaofabriek, het onderdirecteurshuis en het oude kantoor. Ook in de tuin zijn, onder renovatie, het oude koffiepakhuis en het huis van de directeur. Een paar tientallen meters verderop ligt de nog steeds bevolkte kampong (dorp) die we ook zullen bezoeken.

Het 3,2 km lange natuurpad loopt langs een van de navigatiekanalen van de plantage Mopentibo en is een wandel- en fietsroute. Het ligt in het westen naast de plantage Peperpot. Het gebied ten oosten van dit navigatiekanaal wordt eveneens begrenst door een breed parallel lopend navigatiekanaal. Verschillende by-paden bieden toegang tot het gebied tussen beide navigatiekanalen. Bovendien bieden kleine bruggen over de irrigatiekanalen in een klein deel van dit gebied gemakkelijke toegang en een goede indruk van de vroegere uitgaven van de plantage. Met uitzondering van een zeer kort stuk, wordt het navigatiekanaal bedekt door ‘mokomoko’ (Montrichardia arborescens), dat broedgebieden voor veel vogels biedt. Om het herkennen van bomen en planten te vergemakkelijken, zijn de naamplaatjes in het hele gebied aangebracht. Banken om te rusten worden op verschillende locaties langs de paden geplaatst.

Tijdsverschil

In de zomer is het in Suriname 5 uur vroeger dan in België, in de winter is dat 6 uur.

Valuta

De lokale munt is de Suriname Dollar. Deze is verdeeld in 100 cent. Voor 1E krijgt u ongeveer 4 Suriname Dollar (wisselkoers : september 2012).

Landinformatie

Ambassade van Suriname, Louizalaan 379, 1050 Brussel. Tel 02/640.11.72

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig wat nog 6 maand geldig is na uw terugreis. Tevens heeft u voor Suriname een visum nodig. Deze kost zo’n 40 euro en kan gewoon aangekocht worden op de luchthaven van Schiphol. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Een inenting tegen gele koorts is aangeraden, alsook het nemen van antimalariatabletten. Contacteer uw arts voor verdere info of bezoek de website www.itg.be

Klimaat

In Suriname schijnt de zon het ganse jaar door. Het is er tropisch warm, met een temperatuur rond de 28°C en dit zowel ’s winters als ’s zomers. Van midden april tot midden juli en van midden december tot eind januari heeft u meest kans op een regenbui.

Taal

De officiële taal in Suriname is het Nederlands. Engels wordt er in de hoofdstad regelmatig gesproken. Verder zijn er veel dialecten met Afrikaanse invloeden in de taal.