Privé Natuurrondreis Sri Lanka

Tijdens deze prachtige privé rondreis maakt u kennis met de echte natuur van Sri Lanka. Niets dan hoogtepunten op deze reis, waarbij u het grootste deel van Sri Lanka te zien krijg op uw eigen ritme.

Dag 1

Brussel Colombo

U vliegt vandaag vanuit Brussel naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

1
2

Dag 2

Colombo Negombo

Aankomst en verwelkoming op de luchthaven door uw Engelstalige gids. Transfer van anderhalf uur naar Negombo, waar we u de stad bezoekt. Negombo is een oude stad met vele koloniale gebouwen en overblijfselen uit de tijd toen de Nederlanders de plak zwaaiden. U bezoekt onder meer de ruines van het Nederlands fort, de kerk en de vismarkt (niet op zondag). Overnachting in het Goldi Sands Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 3

Negombo Minneriya - Dambulla

Na het ontbijt, bezoek aan het nationaal park van Minneriya. Dit park, dat gelegen is in de buurt van Polonnaruwa bezoeken we per 4x4 . Dit groot park huisvest ondermeer olifanten, buffels, herten, jaguars en krokodillen. Na het bezoek rijdt u verder naar Dambulla. Overnachting in het Amaya Lake Hotel (of gelijkwaardig).

3
4

Dag 4

Dambulla Kandy - Nuwara Eliya

Na het vroege ontbijt vertrekt u richting Nuwara Eliya; U bezoekt de kruidentuin in Matale en de Udawathe Kele in Kandy. Dit is een prachtig reservaat met uitgestrekte bossen en wandelroutes. Daarna gaat het verder naar Nuwara Eliya, waar u de watervallen van Ramboda bezoekt. Deze prachtige watervallen kan u van zeer dichtbij bewonderen, de waterval gaat 109 meter diep. Overnachting in het St Jetwing St. Andrews hotel (of gelijkwaardig).

Dag 5

Nuwara Eliya Horton Plains - Nuwara Eliya

Vandaag bezoekt u de Horton Plains. Deze grote vlakte is een nationaal park dat zich op 2134 meter boven de zeespiegel bevindt. U bezichtigt er de prachtige fauna en flora tijdens een 3 uur durende wandeling. In de namiddag terug naar het hotel voor vrije avond en overnachting.

5
6

Dag 6

Nuwara Eliya Ella - Yala

U vertrekt vroeg na het ontbijt richting Yala, via Ella. Ella is een prachtig dorpje met uitzonderlijke uitzichten, men komt er vooral voor trektochten door de ongerepte natuur. Op bepaalde plaatsen staat u precies aan het einde van de wereld. In de namiddag maakt u een 2 uur durende safari door het nationaal park van Yala per 4x4. Hier kan u vooral de exotische vogels bewonderen, alsook kuddes olifanten. Overnachting in het Jetwing Yala Hotel (of gelijkwaardig) in Yala.

Dag 7

Yala Galle - Mount Lavinia

Na het ontbijt rijdt u naar Galle, u bezoekt er het oud Nederlands fort. Het dateert uit het jaar 1752. Dit fort is zeer groot en herbergt ondermeer een museum, een kerk en een begraafplaats. In de namiddag rijdt u verder naar Colombo. U rijdt door de stad en bezichtigt de drukke commerciële wijken. U bezoekt er onder meer de hindoe tempel, de botanische tuin, de juwelierswinkels en een oude Nederlandse kerk. Tegen de avond komt u aan in het Mount Lavinia hotel (of gelijkwaardig) voor de overnachting. 

7
8

Dag 8

Mount Lavinia Brussel

Vandaag vertrekt u terug huiswaarts. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

Dag 9

Brussel

Aankomst in Brussel. U kan deze prachtige rondreis ook verlengen aan één van de mooie stranden van Sri Lanka of in de Malediven.

9

Inclusief

  • De vluchten met Sri Lankan Airlines of Etihad.
  • De luchthaventaksen
  • Privé rondreis, inclusief entreegelden
  • Half pension in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
  • Engelstalige privégids / chauffeur (Franstalig mits supplement)
  • Jeepsafari
  • Rondreis per mini bus (met airco)

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien