9-daagse Privé Rondreis Sri Lanka

Unieke privé rondreis inclusief alle hoogtepunten van dit prachtige land met begeleiding door uw eigen Engelstalige gids/chauffeur. Franstalige gids mogelijk mits supplement. U verblijft in kwalitatieve hotels op basis van vol pension. 

Dag 1

Brussel Colombo

Vertrek vanuit Brussel. Maaltijden en drankjes aan boord inbegrepen.

1
2

Dag 2

Colombo Mount Lavinia

Aankomst in Colombo, VIP verwelkoming door uw privé gids/chauffeur. Check-in + lunch in het Mount Lavinia Hotel. U begint uw reis met een stadstour langsheen de mooiste plekjes van hoofdstad Colombo. U ziet o.m. de oude klokkentoren, tal van koloniale gebouwen, de Pettah bazaar en enkele tempels. Daarna heeft u wat vrije tijd om uit te blazen en te genieten van de faciliteiten van uw hotel. Avondmaal en overnachting in het Mount Lavinia Hotel.

Dag 3

Mount Lavinia Sigiriya - Giritale

Na het ontbijt rijdt u verder richting Sigiriya. De Sigiriya rots dateert van de 5e eeuw en is een UNESCO Werelderfgoedsite. De citadel bovenop de rots (de leeuwenrots) is een bouwwerk van koning Kasiappa en bestaat uit een gracht, omwalling, prachtige tuinen en wereldbekende fresco’s en dit alles op 200 meter boven de jungle. Na de stop in Sigiriya geniet u van een lekkere lunch in een lokaal restaurant. Daarna reist u verder naar Giritale. Avondmaal en overnachting in het Deer Park Hotel.

3
4

Dag 4

Giratale Polonnaruwa - Minneriya - Giratale

Na het ontbijt vertrekt u richting Polonnaruwa. Sightseeing excursie in Polonnaruwa, eveneens een Werelderfgoed site. Bezoek aan onder andere de ruïnes van het koninklijk paleis, de liggende boeddha, audiëntiehal, lotusbad en het Polonnaruwa standbeeld. Verder zijn er ook ruïnes van bekende gebedsplaatsen zoals de Shiva tempel, de Lankatileka en de Tempel van de Tand. U luncht in een lokaal restaurant. Na de middag gaat uw reis verder naar Minneriya. In dit nationale park vertrekt u voor een safari door de prachtige natuur. U ontdekt er wilde olifanten, 160 soorten vogels, 25 variaties reptielen, 26 vissoorten en nog zoveel meer. Leuk in dit park is dat u tot erg dicht bij de wilde olifanten kan komen. Een unieke belevenis. Na dit bezoek rijdt u terug naar Giritale voor avondmaal en overnachting in het Deer Park Hotel.

Dag 5

Giratale Dambulla - Matale - Kandy

Na ontbijt, transfer van Giritale naar Dambulla. In Dambulla bezoekt u de tempelgrotten, die geklasseerd staan als Werelderfgoed. Het is het meest indrukwekkende tempelgrotten complex van Sri Lanka, samengesteld uit vijf grotten met muurschilderijen met een totale oppervlakte van meer dan 2000m2. Er zijn meer dan 150 Boeddha schilderijen en een uitgehouwen beeld van Boeddha van 14 meter hoog. U zet uw tocht verder naar de kruidentuinen van Matale, die u bezoekt en waar u ook de lunch neemt. ’s Namiddags staat een stadstour van Kandy op het programma, met als hoogtepunt de Tempel van de Tand. Verder bezoekt u Upper Lake Drive, de lokale markt en het edelstenenmuseum. Avondmaal en overnachting in het Amaya Hills Resort.

5
6

Dag 6

Kandy Pinnawala - Peradeniya - Kandy

Na het ontbijt vertrekken we naar het olifantenweeshuis van Pinnawala. Hier vindt u meer dan 40 olifanten en een bezoek aan dit weeshuis is altijd een uniek hoogtepunt voor onze klanten. Daarna lunch in een lokaal restaurant en vertrek voor een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya. Er zijn meer dan 5000 soorten bloemen, bomen en planten te bezichtigen. Diner en overnachting in het Amaya Hills Resort.

Dag 7

Kandy Nuwara Eliya

Na het ontbijt rijdt u richting Nuwara Eliya met onderweg een bezoek aan een theeplantage en –fabriek. Vervolgens bezoekt u ook de Ramboda Falls, inclusief lunch. Bij aankomst in Nuwara Eliya zult u de Britse invloed meteen opmerken. Het is een prachtige regio die u vanzelfsprekend met uw gids zult ontdekken. Bergen, valleien, watervallen en theeplantages, ... U vindt het er allemaal. Diner en overnachting in het Jetwing St. Andrew’s Hotel.

7
8

Dag 8

Nuwara Eliya Mount Lavinia

Na het ontbijt gaat u naar Kitulgala, waar de legendarische film “Bridge on the River Kwai” opgenomen werd. Optioneel kan u hier ook een raftingtrip maken, ideaal voor avonturiers. Lunch is voorzien in een lokaal restaurant in Kitulgala. Na de lunch reist u terug naar Colombo, met vrije tijd om te winkelen.  Nadien diner en overnachting in het Mount Lavinia Hotel.

Dag 9

Mount Lavinia Luchthaven Colombo

Ontbijt in het hotel, vrije tijd en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Aankomst op DAG10.

9

Inclusief

  • Accommodatie zoals in programma vermeld (of gelijkwaardig) op basis van vol pension (ontbijt - middagmaal - avondmaal)
  • Alle transfers in minibus met airco
  • Engelstalige gids + chauffeur. Franstalig mits supplement
  • Alle excursies vermeld in het programma en entreegelden
  • Alle  lokale taksen
  • Galadiner met drankjes en geschenkje op de laatste avond
  • Water gedurende de rondreis  & transfers

 

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Dranken