Sri Lanka

Sri Lanka is een fascinerend paradijsje in de Indische Oceaan met ongerepte palmstranden, kleurrijke vissersdorpjes, indrukwekkende tempelcomplexen en een schitterende natuur met prachtige fauna en flora.  U komt er oog in oog te staan met eeuwenoude beschavingen, kunststromingen en culturen.  Sri Lanka is ongetwijfeld één van onze favoriete Aziatische bestemmingen omwille van de indrukwekkende variatie aan bezienswaardigheden en mogelijke activiteiten.  Zo kunt u baden tussen de olifanten, op safari vertrekken in één van de nationale parken, bergen beklimmen, tempels verkennen, heilige steden onveilig maken of gewoon lekker niets doen aan één van de prachtige zandstranden.   Sri Lanka is bovendien ook ideaal te combineren met de tropische eilanden van de Malediven.  Welkom in het paradijs! 

 

 

Sri Lanka, omdat ...

Afwisselend
Cultureel erfgoed
Veel festivals
Wilde diersoorten
Ayurveda & spa

 

Vanuit Brussel kunt u met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Sri Lanka afreizen.  Zo zijn er o.m. Etihad, Qatar en Emirates
Het Travelworld team maakt graag met u de beste keuze op basis van vluchtverbindingen en tarieven.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Onze hotels

Laat u verwennen in deze 4 tot 5 sterrenhotels in Sri Lanka. Onze favoriete hotels op Sri Lanka ontdekt u alvast hieronder.  Vindt u uw gading niet in dit aanbod?  Contacteer ons vrijblijvend, want we hebben nog tientallen andere hotelopties voor u! 

Onze rondreizen en combi's

Vertrek op ontdekkingsreis door Sri Lanka  of verleng u vakantie met een verblijf op de Malediven. Een greep uit ons aanbod vindt u hieronder, maar natuurlijk kunt u onze reisspecialisten ook uitdagen om iets voor u op maat uit te werken. 

Travelworld Momenten

Sri Lanka heeft zo'n gevarieerd en uitgebreid aanbod. Wij lijsten alvast enkele Travelworld Momenten op. Wenst u meer info of hebt u een specifieke wens, aarzel niet om een van onze verkooppunten te contacteren.

Valuta

In Sri Lanka is de officiële munteenheid de Sri Lankaanse roepie.

Klimaat

Sri Lanka geniet van een heerlijk tropisch klimaat (ca. 28°C het ganse jaar door) beinvloed door de zeewinden in het zuidwesten van mei tot juli en in het noordoosten van november tot januari. Het is wel wat frisser in de hoogvlaktes van Nuwara Eliya en de Horton Plains. De beste periode om Sri Lanka te bezoeken is in onze herfst en/of winter. De maanden september en oktober zijn te vermijden.

Tijdsverschil

Op Sri Lanka is er 4u30 voorsprong in de zomer en 5u30 in de winter.

Reisformaliteiten

Een internationaal paspoort met geldigheid tot 6 maanden na terugkeer is verplicht voor elke reiziger. Daarnaast dient u ook een VISUM aan te kopen via de website eta.gov.lk. Uw visumaanvraag wordt volledig online verwerkt en goedgekeurd. De kost hiervoor bedraagt 20E. Voor Sri Lanka is geen enkele vaccinatie verplicht. Meer info hieromtrent vindt u via www.itg.be.

Taal

Sri Lanka kent drie officiële talen : Engels, Indo-Arisch Singalees en het Dravidische Tamil. Andere talen zijn het Sri Lankaans Maleis, het Sri Lankaans Indo-Portugees en het bijna uitgestorven Veddah.