Cruisevakantie "De Tuin Van Eden"

Ontdek de Seychellen met deze 8-daagse cruise op basis van vol pension aan boord van het kleinschalige Pegasus schip, die slechts plaats biedt aan een 40-tal gasten. Islandhoppen in alle intimiteit met op het programma eilanden als Mahe, St Anne, Curieuse, Cousin, Praslin, La Digue en Moyenne. De makkelijkste manier om op een week tijd zoveel mogelijk indrukken op te doen.

Dag 1

Mahe St Anne

U scheept in tussen 15u en 16u. Na een welkomstcocktail en de veiligheidsinstructies vertrekt het schip vanuit de haven van Victoria richting het nabijgelegen St Anne. Onderweg maakt u een stop om even een duikje te nemen in het zalige water. Overnachten doet u in de wateren van St Anne, waar het schip voor anker zal liggen. Terwijl geniet u van een lekker welkomstdiner aan boord.

1
2

Dag 2

St Anne Curieuse

In de vroege ochtend verlaten we St Anne en varen we verder richting Curieuse. ’s Ochtends brengen we een bezoek aan dit onbewoonde eiland, wat in een ver verleden een melaatsenkolonie was. Het is nu de thuisbasis voor een legertje reuzenschildpadden. We maken een mooie wandeling op het eiland onder begeleiding van een lokale gids. We bezoeken de schildpadden en de mangrovebossen. Daarna keren we terug naar het strand voor een heerlijke barbecue. ’s Namiddags kunt u volop genieten van zon, zee en strand op het eiland. We overnachten vlak voor de kust van Curieuse.

Dag 3

Curieuse Cousin - Anse Lazio

‘s Ochtends varen we verder naar het eiland Cousin. Hier kunt u optioneel een excursie meedoen naar het prachtige vogelreservaat. Maar liefst 250 000 vogels broeden op het eiland en verder is het ook een populaire plaats om schildpadden te spotten. ’s Namiddags varen we verder naar Anse Lazio op het eiland Praslin. Dit is één van de mooiste stranden in de wereld en we nemen er dan ook rustig de tijd om watersporten te beoefenen, te snorkelen of zalig niets te doen. Duikers kunnen hier (optioneel) ook de fantastische onderwaterwereld gaan ontdekken. Nacht voor de kust van Anse Lazio.

3
4

Dag 4

Anse Lazio - Aride St Pierre - Baie St Anne, Praslin

’s Ochtends varen we in de richting van Aride. De optionele excursie brengt u vandaag naar het hoogste punt van het eiland voor een prachtig, panoramisch uitzicht. Dit is ook het eiland van de bekende Wright’s gardenia bloem, die u nergens anders ter wereld kunt vinden. Er leven ook heel wat unieke vogelsoorten. Tegen de middag zeilen we verder naar het eiland St Pierre. We nemen hier de lunch en daarna is er tijd om 3u lang te snorkelen en te zwemmen. Bij zonsondergang verlaten we St Pierre en zeilen we verder naar de baai van St Anne te Praslin. Deze avond staat een typisch creoolse avond op het programma.

Dag 5

Baie St Anne, Praslin Felicite - La Digue

Vanuit de baai van St Anne kunt u een optionele excursie meemaken naar de Vallee de Mai, een natuurgebied en een UNESCO Werelderfgoedgebied. ’s Namiddags zeilen we naar Felicite waar u kunt snorkelen (of optioneel) duiken rondom dit onbewoonde eiland. ’s Avonds zetten we onze tocht verder naar het eiland La Digue. Het schip brengt de nacht door voor de haven.

5
6

Dag 6

La Digue Moyenne

Vandaag kan u voor een ganse dag op (optionele) uitstap vertrekken. La Digue is het meest gezellige en meest gefotografeerde eilandje van de Seychellen. Ossenkarren en fietsen halen het hier van de wagens. ’s Ochtends kunt u met zo’n ossenkar een ritje op het eiland maken met een stop aan het strand Anse de Source d’Argent, waar u een verfrissende duik kunt nemen. In de late namiddag zeilen we door naar het eiland Moyenne, vlak tegenover Mahe. We komen hier ’s avonds aan en brengen er de nacht door.

Dag 7

Moyenne Mahe

We verkennen eerst kort het eiland en maken natuurlijk tijd voor een zwempartijtje. ’s Middags staat een lekkere BBQ op het strand op het programma. Dit is de laatste kans om nog wat te duiken en/of snorkelen. ’s Namiddags varen we naar de haven van Victoria op het eiland Mahe. In de late namiddag komen we er toe en maken we ons klaar voor het afscheidsdiner. De kapitein nodig ons immers uit voor een fantastische avond vol drank, eten en live muziek.

7
8

Dag 8

Mahe Mahe

Tussen 9u en 10u verlaat u het schip en zit deze fantastische droomcruise er op. U kunt eventueel nog verlengen met een strandverblijf op Mahé of één van de andere eilanden.

Inclusief

  • Internationale vluchten
  • Luchthaventaksen
  • Programma zoals hierboven beschreven: 8-daagse cruise op het kleinschalige Pegasus schip
     (verschillende categorieën mogelijk)

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet vermelde maaltijden en dranken
  • Excursies