Privé Rondreis Senegal "Charme & natuur"

Ontdek alle hoogtepunten van Senegal tijdens deze unieke privé rondreis, met focus op de prachtige natuur en de charme van het land. Verblijf in kleinschalige hotels en geniet (op basis van vol pension) van de heerlijke keuken op de meest indrukwekkende plekjes van deze West-Afrikaanse parel.

1

Dag 1

Brussel Dakar

Vertrek vanuit Brussel naar Dakar. Bij aankomst wordt u opgewacht door de lokale Travelworld gids. Vervolgens check-in en vrije tijd in maison d'hôte Casa Mara of gelijkwaardig gelegen in het hart van het schiereiland in een residentiële wijk. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2

Dakar Gorée - Lac Rose

Vandaag begint u met een stadsbezoek aan Dakar. Hier zal u het Plein van de onafhankelijkheid met de oude, administratieve gebouwen, het stadhuis, het station, de Kermel markt, de kathedraal van Dakar en het presidentieel paleis bezichtigen. Daarna gaat het verder naar de haven waar u een bootje neemt richting het eiland Gorée. Bewonder dit vulkanische eiland met haar boeiende geschiedenis en koloniale huisjes. Middagmaal in lokaal restaurant. Daarna bezoekt u het “Maison des èsclaves” en maakt u een wandeling door de kleurrijke straatjes. U bewondert ook het panorama op de baai van Dakar. Vooraleer terug te keren naar Dakar brengt u nog een bezoek aan de belangrijkste kerk van het eiland. Eens terug in Dakar rijdt u verder naar de Lac Retba, het zoutmeer beter bekend als Lac Rose omwille van de kleur.  U overnacht in het kamp Le Gite du Lac, op een duin aan de rand van het meer.  Bij aankomst geniet u, bij zonsondergang, van een aperitief en een heerlijk diner. 

2
3

Dag 3

Lac Rose Kayar - Lompoul

U steekt het meer over in een kano (pirogue) om het werk van de zoutwinners te bewonderen.   Uw lokale gids zal u meer vertellen over de oorsprong van het meer en haar kleur. Daarna maakt u een tocht te voet of te paard langs een zoetwaterlagune, een trekpleister voor vogels. Vervolgens trekt u naar een strandje, waar u in een restaurant op het water proeft van een exotische lunch.   Hierna steekt u per 4x4 de ‘Paris/ Dakar’ duinen over.  U rijdt langs het oneindige strand van Grande Cote en volgt de sporen van de karren om uiteindelijk aan te komen bij het centrum van de visserij, Kayar.  Hier volgt u de vissers in hun dagelijkse bezigheden.  Daarna trekt u naar het woestijnkamp van Lompoul, waar u in een tent de nacht doorbrengt.  U wordt opnieuw begroet met een cocktail en schuift ’s avonds aan voor een Senegalese couscous.  Op het ritme van de djembé sluit u de avond af met een theedegustatie.

Dag 4

Lompoul Langue de Barbarie - Gandiol

In de vroege ochtend vertrekt u voor een kameelrit tot aan de okerkleurige zandduinen.  Daar bewondert u het panorama over de woestijn en de kust.  Na de kameeltocht gaat het naar de Langue de Barbarie voor een BBQ lunch op het strand. Na een wandeling op het strand gaat het richting Gandiol en checkt u in in het guesthouse 'Niokobok', gelegen aan de waterrand. Geniet van een aperitief, gevolgd door een diner.

4
5

Dag 5

Parc National du Djoudj Saint Louis

Vroeg vertrek per kano (pirogue) naar het Nationaal park van Djoudj. U vaart stroomopwaarts en ontdekt de vele vogels die hier leven, met o.m. flamingo’s, reigers en arenden. Het meest verbazingwekkende is echter het luchtballet van de pelikanen tijdens hun jacht naar voedsel. De tocht gaat verder naar Saint-Louis waar de lunch in een lokaal restaurant genomen zal worden. Na de middag bezoekt u alle hoogtepunten van de voormalige hoofdstad: de kathedraal, Place Faidherbe, de Governance, de kazernes, ... U zet uw bezoek verder in de visserswijk en sluit af met een drankje in het Hotel De La Poste. U heeft hier ook de tijd om wat te flaneren door de straten of wat souvenirs op de kop te tikken in de winkeltjes. Retour naar het hotel in Gandiol. Diner en overnachting.

Dag 6

Thiès Joal - Fadiouth - Mar Lodj

Per auto vertrekt u richting Thiès. U rijdt door Tivaouane, de heilige stad van de broederschap van Tidjanes. U houdt nog halt bij de mandenmarkt aan de ingang van de stad. Vervolgens wandelt u door de straten van Thiès met de vele gebouwen uit de koloniale periode. Deze gebouwen tonen het belang van de “Rail City” aan. Vervolgens geniet u van een panorama op het baobabbos, alvorens te lunchen tegenover het eiland Fadiouth. U rijdt daarna verder naar de Saloum delta, door een bos van palmbomen en baobabs waar u een super boottocht per pirogue maakt in de mangrove. U verblijft in het charmante Kooniguy. Geniet van de welkomstcocktail en het diner.

6
7

Dag 7

Mar Lodj

Deze ochtend bezoekt u de drie agrarische eilanddorpjes Mar Soulou, Mar Fafako en Mar Lodj. Lunch in een lokaal restaurant en retour naar het hotel voor een vrije namiddag aan de Saloum rivier. Optioneel kan u opteren voor een excursie per kajak door de mangroves op zoek naar de weelderige fauna in deze regio. Diner en overnachting.

Dag 8

Mar Lodj - Popenguine - Dakar Brussel

Voor uw laatste ochtend heeft u tijd om zich te ontspannen aan het zwembad of gewoon te genieten van de schoonheid van de site.  Optioneel kunt u nog een van de vele excursies bijboeken (bv. vissen, kajakken, ...). Daarna gaat het nog even naar Popenguine aan de kust alvorens door te rijden richting de luchthaven voor uw terugvlucht.

8
9

Dag 9

Brussel

Aankomst in Brussel

Inclusief

  • Internationale vluchten
  • Alle taksen
  • Verblijf op basis van vol pension (exclusief dranken) in de voorgestelde accomodaties (of gelijkwaardig)
  • Alle excursies tijdens de rondreis zoals hierboven beschreven
  • Toegangsgelden bezienswaardigheden

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet vermelde excursies of bezienswaardigheden