Senegal

Laat u verrassen door de West-Afrikaanse landen Gambia & Senegal, op slechts 6 uur verwijderd van ons Belgenlandje.  Het zijn ultieme zonbestemmingen met een absolute zongarantie, quasi het ganse jaar door en steevast fantastische temperaturen.  Buiten de zomermaanden regent het er zelden tot nooit, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw vakantie niet in het water komt te vallen.  U zult ongetwijfeld uw hart verliezen aan deze charmante landen vol leuke bezienswaardigheden en sympathieke bevolking.  Gambia & Senegal herbergen verder ook goudkleurige zandstranden, gevarieerde kwaliteitsaccommodaties en een afwisselende fauna en flora.  U kunt gewoon een weekje op All Inclusive basis relaxen aan het strand, maar net zo goed voor avontuur kiezen en de wilde natuur intrekken.  Luxe met de grote L of eerder simpele charmehotelletjes en lodges?  Alles kan, niets moet.  Nog leuk is cruisen op de Gambia rivier, een privé rondreis maken doorheen de twee landen, op safari vertrekken in de brousse of de chimpansees gaan ontdekken in hun natuurlijke habitat.  Het is maar een kleine greep uit het uiterst ruime Travelworld aanbod.  Laat u door ons (ver)leiden!

Senegal, omdat...

Rechtstreekse vluchten
Uitstekend klimaat
Prachtige natuur
Koloniale hoofdstad
Mooie stranden

Brussels Airlines brengt u van Brussel rechtstreeks naar Dakar.  Makkelijker kan niet.
De vluchtduur bedraagt amper 6u.  De winterzon was nog nooit zo dichtbij. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Ontdek ons hotelaanbod in het West-Afrikaanse Senegal.  Zo zijn er de vele strandhotels in badstad Saly, maar u kunt deze natuurlijk ook combineren met een vleugje natuur langs de Saloum Delta of een kleine safari-ervaring.  Verder zijn er ook tal van combinaties mogelijk met buurland Gambia. 

Rondreizen

Senegal heeft heel wat te bieden en is dan ook een perfect land om te ontdekken tijdens een begeleide rondreis.  Travelworld stelt tal van privé rondreizen aan u voor.  Ontdek hier enkele voorbeeldjes of laat een aangepaste rondreis samenstellen door uw Travelworld reisspecialist. 

Travelworld Moments

Taal

Frans is de officiële taal van Senegal. Natuurlijk spreekt de bevolking ook tal van lokale dialecten.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil in Senegal is uiterst beperkt, waardoor u geen last hebt van die vervelende jetlag. In de zomer is het er twee uur vroeger, in de winter amper één uur.

Valuta

In Senegal is de West-Afrikaanse CFA-frank de officiële munteenheid.

Reisformaliteiten

Voor Senegal heeft u een internationaal paspoort nodig met een geldigheid tot 6 maanden na retour. Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar wel aan te raden. Voorzie u zeker van anti-malariatabletten.

Klimaat

In Senegal heerst een aangenaam klimaat, met zalige temperaturen en amper neerslag tussen november en mei. Het regenseizoen loopt van eind juli tot oktober en deze maanden zijn dus minder aan te raden.