Qatar

Qatar is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf.  Hoewel Qatar relatief klein is, kunt er toch heel wat bezienswaardigheden bezichtigen.   Zo vindt u er een binnenzee, forten, musea, boerderijen, zandduinen en nationale parken.   Qatar is perfect als strandvakantie met mooie stranden, een grote dosis zon en tal van watersport- en duikfaciliteiten.  Sportieve reizigers kunnen er ook gaan zandskiën vanaf de duinen of prachtige ritten maken te paard. Qatar biedt prachtige resorts en luxehotels, maar ook budgetvriendelijkere accommodatie is aanwezig.  U kan er urenlang slenteren doorheen de oude soek, waar goud, kleding en specerijen worden verkocht.   Shoppen kan natuurlijk ook in één van de moderne winkelcentra.   Een waar taksvrij paradijs!   In Doha ziet u de tradities samensmelten met de moderne manier van leven.   Het middelpunt van Doha is het paleis, de Grote Moskee en de klokkentoren.   Maak zeker ook een wandeling langs de boulevard.  Bij de Umm Salal kunt u restanten uit de 19e eeuw of de grafheuvels van voor Christus bewonderen.   Khor is dan weer een oude havenstad en heeft een gezellige markt.   In de stad Wakhrah vindt u oude moskeeën, forten en traditionele huisjes.   Qatar heeft het allemaal en is het ontdekken meer dan waard !

 

 

Qatar, omdat ...

souk en moderne winkelcentra
paradijs voor sportliefhebbers
luxe en budgetvriendelijke accommodatie
historisch versus modern

U vliegt rechtstreeks van Brussels Airport naar Doha in Qatar met Qatar Airways. De vluchtduur bedraagt zo'n 7u en er zijn dagelijks vluchten.

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Er zijn heel wat accommodaties in Qatar.  Wij kozen enkele 5-sterrenhotels uit die ons hart gestolen hebben. Ontdek de Travelworld hotelselectie hieronder.

Travelworld Moments

Aan culturele ontdekkingen geen gebrek in Qatar. Van historisch tot modern, in onze Travelworld Momenten hebben wij alvast een oplijsting gemaakt voor u. Mag het een versnelling hoger, dan zijn de duinenritten echt iets voor u. Shoppers kunnen zich helemaal vermaken in de Mall of Qatar.

Beleef uw Travelworld moment en maak van uw reis naar Qatar een onvergetelijke ervaring. 

Taal

In Qatar wordt als voertaal Arabisch en Engels gesproken. Het Arabisch heeft verschillende dialecten.

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig dat 6 maand geldig is na uw retour. Verder heeft u een visum nodig.  Dit krijgt u bij aankomst.  Voor reizigers met de Belgische nationaliteit is dit visum gratis en blijft dit geldig voor 90 dagen. Er zijn geen vaccinaties nodig. Meer info hieromtrent op www.itg.be

Tijdsverschil

In de winter is het in Qatar drie uur later dan in België, in de zomer slechts twee uur.

Valuta

De Qatar Rial is de gangbare munt, maar ook de Amerikaanse dollar wordt courant aanvaard. Neem kleinere coupures mee.

Landinformatie

Voor meer informatie kan u terecht op de Ambassade van Qatar in Brussel : Rue Blanche 1, 1000 Brussel. Tel : +32 2 64 34 730. U kan ook de website www.qatarembassy.be bezoeken.

Klimaat

Woestijnklimaat met warme winters en hete zomers. In de periode november tot en met maart zijn de temperaturen het aangenaamst, vanaf april lopen de temperaturen op tot boven de 40°C. In de hoofdstad Doha zijn de temperaturen iets milder en koelt het ’s avonds minder snel af. Neerslag valt er vooral in de maanden december en januari, maar in totaal valt er in Qatar per jaar minder neerslag dan in België op een maand.