Oman

Op geografisch en historisch vlak is het sultanaat Oman één van de meest intrigerende naties uit de Arabische wereld. In dit zeer rijk en modern land vindt u luxueuze hotels, prachtige zandstranden, schitterende landschappen, typische dorpjes, rustige oases, allerlei culturen en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking. Het noorden is ruw en  bergachtig. Het verre zuiden is groen en vruchtbaar. Het is het land van de sprookjes van 1001 nachten, de plaats waar de bijbelse Job begraven ligt en waar koning Sheba ooit heerste. Het is ook een land waar u een rondreis kan maken en er de vele prachtige paleizen, moskeeën en landschappen kan bewonderen. We stellen u graag een rondreis voor, informeer hiervoor bij uw reisagent.

 

 

Oman, omdat ...

Dramatische bergen
Prachtige grotten
Paradijselijke wadi's
Grote moskee
Luxehotels 

U vliegt met Etihad Airways, Qatar Airways of Emirates dagelijks vanuit Brussel, via Abu Dhabi / Doha / Dubai, naar Muscat.  U kunt tevens rechtstreeks vliegen met Oman Air vanuit Parijs.  De vluchtduur bedraagt iets meer dan 7u in het geval van de rechtstreekse vlucht.   

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

De bergen, de woestijn of het strand?  Oman heeft het alledrie en natuurlijk hebben we op elk van deze toplocaties het perfecte hotel voor u klaar. Kunt u niet kiezen? Combineer ze gewoon alle drie en ontdek het beste van drie werelden. Oman : zo afwisselend, zo puur, zo perfect als bestemming van uw volgende Travelworld reis! 

Rondreizen en combinaties

Haal meer uit uw Travelworld vakantie met één van deze fantastische privé rondreizen of combinaties.  Vertrek op een culturele ontdekkingsreis, trek de bergen in of breng de nacht door met de voetjes in het zand. Dat is Oman! 

Travelworld Moments

Cultuur opsnuiven en de diversiteit in natuur bewonderen in Oman, het kan. Wij geven u alvast een voorsmaakje in onze selectie Travelworld Momenten.

Tijdsverschil

2 uur voorsprong in de zomer en 3 uur in de winter.

Taal

Het Arabisch is de voertaal. Engels wordt vlot gesproken.

Valuta

De lokale munt is de omani rial (1 omani rial = +/- 2,4E). Voorzie u van euro’s in kleine coupures om ter plaatse te wisselen, Kredietkaarten worden ook in de meeste plaatsen aanvaard.

Landinformatie

Toeristische dienst Oman, PB33, 8000 Brugge, Tel 050/61 51 01, www.visitoman.be

Reisformaliteiten

Internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer en een reisvisum die u online kunt aankopen voor 20 OM of ongeveer 48 EUR . Geen inentingen nodig. Meer informatie hieromtrent op www.itg.be

Klimaat

Aangenaam woestijnklimaat van november tot april met koelere avonden. In de zomer is het heel warm en droog. In het zuiden is het vochtiger dan in het noorden.