Myanmar

Ontdek Myanmar, een land van adembenemende schoonheid en charme.  Myanmar is zonder twijfel één van de meest mysterieuze reisbestemmingen ter wereld.   Waar u ook gaat, u heeft altijd het gevoel op een onvergetelijk avontuur te zijn.  Of u nu vaart op de indrukwekkende Ayeyarwaddy rivier, zweeft boven de historische stad Bagan in een luchtballon of op safari vertrekt op de rug van een olifant.  Myanmar biedt u alle hoogtepunten van Azië in één en hetzelfde land.   Ontdek de ongerepte wouden, de besneeuwde berglandschappen en de paradijselijke zandstranden.  Dit in combinatie met een rijke geschiedenis van meer dan 2000 jaar oud.  Myanmar is dan ook bezaaid met spectaculaire monumenten en indrukwekkende steden.   Verschillende culturen leven er harmonieus naast mekaar, met meer dan 135 verschillende etnische groepen.  De hotellerie van het land is al even afwisselend, met zowel luxueuze 5-sterren hotels als intieme boetiekhotels.  Ontdek de gouden pagodes, de groene heuvels, de rijke cultuur en tradities.   Welkom in Myanmar, welkom in het warme hart van Azië! 

Myanmar, omdat...

Tempels van Bagan
Ballonvaren
Betaalbaar
Unieke keuken
Schwedagon Pagode

Vanuit Brussel zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die u richting Rangoon, Mandalay of Naypyidaw in Myanmar brengen. U heeft de keuze uit o.m. THAI, EtihadEmiratesQatar Airways ...  Er is telkens een tussenstop voorzien.
Samen met u gaan we op zoek naar de allerbeste vluchtoptie. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen

Laat u op sleeptouw nemen door Travelworld met één van onze fantastische rondreizen. 

Klimaat

Myanmar heeft drie seizoenen.  Het koele seizoen van oktober t.e.m. februari met temperaturen van 20-24°C, het warme seizoen van maart t.e.m. mei met temperaturen van 30-35°C en het natte seizoen van juni t.e.m. september met temperaturen van 25-30°C.  De ideale periode om Myanmar te bezoeken is het koele seizoen, alhoewel er zelfs tijdens het natte seizoen weinig regen valt.   Vooral in Bagan, Mandalay en rond het Inle meer is de regenval erg beperkt.

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig wat nog 6 maand geldig is na uw terugreis.  Tevens heeft u voor Myanmar een visum nodig.  Deze kost zo’n 25 euro en kan aangevraagd worden via de ambassade van Myanmar te Brussel.  Bezoek de website www.embassyofmyanmar.be voor de allerlaatste info.  Er zijn geen vaccinaties verplicht.  Contacteer uw arts voor verdere info of bezoek de website www.itg.be

Valuta

De kyat is de lokale munt in Myanmar.   Het is aangeraden om Amerikaanse dollars mee te nemen en die ter plaatse te wisselen.  Euro’s worden minder makkelijk gewisseld.  1 euro staat ongeveer gelijk aan 1 Burmese kyat (wisselkoers : augustus 2012).

Landinformatie

Ambassade van Myanmar, Boulevard General Wahis 9, 1030 Brussel

Taal

De meerderheid van de bevolking spreekt Myanmar (Birmees), maar de Engelse taal is vrij goed ingeburgerd.

Tijdsverschil

In Myanmar is het tijdens de winter 5,5 uur later, in de zomer 4,5 uur.