10-daagse 'Magie van Mexico' rondreis

1

Dag 1

U wordt opgehaald door uw gids. Transfer naar de koloniale stad Puebla met meer dan 70 kerken en 1000 koloniale gebouwen in het historische centrum. Onderweg bezoeken we de piramide van Cholula, die bedekt is en eruit ziet als een heuvel met een kerk er bovenop. In Puebla bezoeken we de Zocalco, de monumentale kathedraal en de rozenkranskapel. Ga verder naar Oaxaca, een ander koloniaal juweel van Mexico. Aankomst in de late namiddag in Oaxaca. Overnachting in Oaxaca.

Dag 2

Bezoek aan Oaxaca en omgeving. Korte rit naar Monte Albán gebouwd op een afgeplatte heuveltop met uitzicht op de Oaxaca-vallei was gedurende 2000 jaar het centrum van de culturen Zapotecan en Mixtecan. 'S Middags bezoek aan Oaxaca inclusief barokke kerk Santo Domingo en zijn klooster met regionaal museum. Overnachting in Oaxaca.

2
3

Dag 3

Bezoek Mitla, "De stad der doden", de architectuur is niet monumentaal maar voortreffelijk, de stenen mozaïeken zijn uniek in de wereld; onderweg zie je ook de oude Tule-boom van ongeveer 2.000 jaar oud, en een van de grootste die je overal op aarde kunt vinden. Daarna rijdt u over de Sierra Madre-bergen naar Tehuantepec. Overnachting in Tehuantepec.

Dag 4

Transfer door het subtropisch landschap van de landengte van Mexico naar de hooglanden van Chiapas. Tegen de middag aankomst in Cahuare gelegen aan de machtige rivier de Grijalva. Per boot bezoeken we de indrukwekkende Sumidero-kloof met zijn meer dan 1000 meter hoge muren en 30 kilometer lang. Middagrit naar San Cristóbal de las Casas. Overnachting in San Cristobal de las Casas.

4
5

Dag 5

Bezoek San Cristóbal de las Casas; Dit koloniale en prachtige stad met smalle straatjes, Spaanse woningen, schaduwrijke pleinen. Bezoek de Indiase markt, de tempel van Santo Domingo en het barnsteenmuseum. Middagbezoek aan de Tzotzil-steden San Juan Chamula en Zinacantán. Avond vrij om van de stad te genieten. Overnachting in San Cristobal de las Casas.

Dag 6

Transfer naar laaglanden van Chiapas, naar Palenque. Onderweg bezoek aan de mooiste watervallen van Mexico Agua Azul en de zichtbare watervallen Misol-Ha. Ga verder naar Palenque. Overnachting in Palenque.

6
7

Dag 7

Bezoek de magische archeologische zone van Palenque gebouwd te midden van een weelderig tropisch bos. Bewonder de beroemde tempel van inscripties met het graf van heerser Pakal. Verken het unieke paleis met zijn karakteristieke observatoriumtoren en de kruistempel met spectaculair uitzicht over Palenque. Middagtransfer naar havenstad Campeche aan de Golf van Mexico. Overnachting in Campeche.

Dag 8

Stadstour Campeche inclusief de typische Baluartes (= vestingwerken). Ga door naar Uxmal, ooit een belangrijke handelsplaats voor de Maya's. Bezoek de piramide van de tovenaar, nonnenklooster, gouverneurspaleis. Middagtransfer naar Merida, hoofdstad van de staat Yucatan. Geniet van de levendige koloniale stad tijdens een wandeltocht rond de Zocalo. Overnachting in Merida.

8
9

Dag 9

Vertrek van Mérida naar Chichen Itzá. Bezoek van de grootste en meest bezochte Maya-site Chichen Itza met zijn beroemde Kukulkan-piramide, Tempel van de Krijgers, Ball Court en Observatorium. Ga verder naar Cancun voor uw terugvlucht naar huis te nemen. U kunt natuurlijk deze rondreis verlengen aan in Cancun of aan de Riviera Maya.

Inclusief

Niet inbegrepen