8-daagse 'Ontdek Mayotte' rondreis

vanaf
€ 950
per persoon/exclusief vluchten

Afrikaanse tradities, authentieke charme, ongerepte natuur, 's werelds grootste lagune, kleurrijke fauna en flora... Het is maar een greep uit wat het idyllische Mayotte u te bieden heeft. Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u kennis met enkele van deze hoogtepunten. Deze fantastische ontdekkingsreis combineert enkele boeiende uitstappen met een stuk Fly&Drive, waar u op eigen houtje de natuurpracht ontdekt. Een ware aanrader! 

Uw programma

1

Dag 1

Petite Terre Petite Terre

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Petite Terre, één van de twee eilandjes binnen Mayotte. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de lokale Travelworld vertegenwoordiger. Hij of zij overloopt samen met u uw reisprogramma en brengt u ook naar uw eerste hotel. U verblijft voor de eerste nacht in het Le Rocher Hôtel op het eiland Petite Terre. Dit hotel bevindt zich in de beroemdste historische wijk van Dzaoudzi, op slechts enkele minuten rijden van de luchthaven en vlak naast de haven. We reserveerden voor u een gerenoveerde kamer met airco. Het hotel beschikt ook over een restaurant en een zwembad. Het is de ideale uitvalsbasis om Petite Terre helemaal te ontdekken.

Dag 2

Petite Terre

Na het ontbijt start u met uw ontdekkingstocht van Petite Terre. Breng een bezoek aan het impressionante meer van Sziani met de smaragdgroene wateren. Het bevindt zich in het hart van een oude krater en u kunt hier een mooie wandeling maken rondom. De uitzichten zijn fantastisch en u heeft een magische uitkijk over het hele koraalrif en het 2e eiland van Mayotte (Grande Terre) aan de horizon. Dan kunt u ontspannen op het beroemde strand van Moya met haar kalkrotsen. Dit strand is ook een populaire habitat van de lokale schildpadden, die u hier ongetwijfeld ook zult spotten. Maak daarna een wandeling langs de boulevard des Crabes en eindig aan het populaire strand van Dongoujou. Daarna overnacht u opnieuw in het Rocher Hotel. 

2
3

Dag 3

La Brousse Mahoraise

Na het ontbijt checkt u uit en verlaat u Hotel Rôcher. Daarna neemt u de boot richting Mamoudzou, gelegen op het tweede eiland van Mayotte: Grande Terre. Bij aankomst zal onze autoverhuurder u opwachten en uw huurauto aanleveren. U kunt dan met de huurwagen vertrekken op een ware ontdekkingsreis. Eerst heeft u echter nog de mogelijkheid om te winkelen in de markthallen die rijk zijn aan kleuren en lokale specerijen. Daarna rijdt u met uw huurwagen richting het centrum van het eiland en volgt u de Route Forestière naar uw volgende hotel. U verblijft in Relais Forestier, gelegen in het hart van de weelderige bush en vlakbij de bekende Mount Combani. U logeert hier in een geventileerde bungalow en zult genieten van de natuur rondom met mangobomen, kokospalmen en ander groen. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk de omgeving van de berg Combani ontdekken en komt u ongetwijfeld oog in oog met maki's, hondshaaien en andere lokale diersoorten. Diner en overnachting in het Relais Forestier. 

Dag 4

Mont Combani

Na het ontbijt geniet u van een vrije dag en kunt u op eigen houtje de Mount Combani en de prachtige omgeving er rondom ontdekken.  Geniet van de ongerepte natuur vol lokale fauna en flora.  Hou uw ogen open, want er zijn ook heel wat lemuren en vleermuizen in deze regio.  Vandaag kunt u eventueel ook het Noordpunt van Maoré ontdekken met zijn prachtige uitzichten over de lagune.  Diner en overnachting in het Relais Forestier.  

4
5

Dag 5

Sakouli

Na het ontbijt verlaat u het Relais Forestier Hotel en neemt u de auto naar het strand van Sakouli. Indien u dit wenst kunt u onderweg een stop maken in de botanische tuinen van Coconi, waar uw zintuigen verwend worden met de lokale geuren en kleuren. Daarna rijdt u verder richting het zuiden van het eiland waar u het grote strand van Sakouli bereikt. Hier ligt ook uw hotel: het OLOLO hotel, knap gelegen op het stand. Check-in en geniet van zon, zee, strand. Overnachting in het hotel OLOLO.

 

Dag 6

Ololo

Na het ontbijt kunt u het zuiden van Maoré of het oosten van Grande Terre verkennen, maar natuurlijk kunt u ook gewoon zalig genieten aan het brede strand van Sakouli. Tijdens uw verblijf heeft u ook recht op een fantastische safari op de indrukwekkende lagune.  U kunt zelf kiezen op welke dag u deze excursie meemaakt.  De excursie begint al na het ontbijt en vertrekt aan de ponton van Mamoudzou.  U gaat tijdens de lagunesafari op zoek naar de afwisselende fauna in de lagune.  De vele wilde dolfijnen zijn natuurlijk een hoogtepunt en tussen 15 juli en 15 oktober krijgen die het gezelschap van de walvissen.  U heeft tijdens de inbegrepen excursie de kans om te snorkelen in de grootste, omsloten, lagune ter wereld.  U legt ook aan bij één van de vele verlaten eilandjes om te genieten van een, inbegrepen, lunch.  Topexcursie! 
Overnachting in OLOLO.

6
7

Dag 7

Ololo

Net zoals gisteren kunt u vandaag uw dag invullen naar wens.  Zalig genieten aan het strand, op excursie in de lagune of de natuur ontdekken op Grande Terre?  Alles kan, niets moet.
Overnachting in OLOLO.

Dag 8

Sakouli

Na het ontbijt in uw hotel komt onze vertegenwoordiger de huurwagen ophalen. Daarna wordt u opgehaald in uw hotel voor de terugrit naar de internationale luchthaven. Hiermee komt een einde aan deze fantastische rondreis doorheen het natuurlijke eiland Mayotte. Wenst u uw rondreis nog uit te breiden kan dat natuurlijk.  Dit kan op Mayotte zelf of op La Réunion, nog zo'n tropisch eiland in de Indische Oceaan.  

8

Inclusief

 • Verwelkoming op de luchthaven van Mayotte door de lokale Travelworld vertegenwoordiger
 • Assistentie door de lokale Travelworld vertegenwoordiger tijdens uw ganse verblijf
 • Vervoer bij aankomst en vertrek tussen de luchthaven en uw hotel h&t
 • Een huurwagen (categorie V - Twingo of gelijkwaardig) van dag 4 tot dag 9. Inbegrepen zijn ongelimiteerde kilometers, 1 bestuurder, CDW verzekering, PAI verzekering, TW verzekering, ...
 • 2 overnachtingen in het Rocher Hotel in een gerenoveerde kamer, inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in Relais Forestier, inclusief half pension
 • 3 overnachtingen in Hotel Ololo, inclusief ontbijt 
 • Safari richting de lagune gedurende een volledige dag met inbegrip van de maaltijd exclusief dranken
 • Wandeltocht van een 1/2 dag richting Petite Terre of Combani (naar keuze) met gids 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken
 • Niet vermelde maaltijden