Mauritius

Mauritius vormt samen met Réunion en Rodrigues een eilandengroep, de Mascareignes-archipel. Het is een klein vulkanisch en dichtbevolkt eiland met unieke landschappen, zeldzame vegetatie en dierensoorten, suikerriet- en theeplantages. De prachtige stranden en de lagunes van Mauritius behoren tot de mooiste ter wereld. De zee rond het eiland is een tuin van prachtig koraal. Een exclusieve bestemming met luxe hotels, shoppingmogelijkheden, watersportmogelijkheden en culinair zeer hoogstaand.

Mauritius, omdat...

Hoogstaande service
Absolute tophotels
Honeymoonvoordelen
Islandhoppen
Golfbestemming

Tal van luchtvaartmaatschappijen brengen u zorgeloos naar Mauritius.  Vliegt u graag rechtstreeks, kies dan voor Air Belgium vanuit Brussel of Air France/Air Mauritius vanuit Parijs.  Zij vliegen allemaal rechtstreeks naar Mauritius en dit op zo'n 11,5 uur.  Verder kunt u vanuit Brussel ook vliegen met een tussenstop in Dubai, dankzij Emirates.  Totale vluchtduur bedraagt dan zo'n 14u. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Het hotelaanbod op Mauritius is van een extreem hoog niveau.  Nergens ter wereld vindt u betere luxehotels met zo'n indrukwekkende service.  Travelworld biedt u een afwisselend aanbod gaande van 3-sterren tot 6-sterren en alles daartussen.  Adults Only?  All Inclusive?  Boetiek?  Alles kan op dit droomeiland. 

Combinatiereizen

Combineer Mauritius met La Réunion dankzij deze combinatiereizen.  Natuurlijk zijn er tal van andere mogelijkheden op aanvraag.  

Travelworld Moments

Maak van uw verblijf op Mauritius een onvergetelijke vakantie met een van onze Travelworld Momenten.

Reisformaliteiten

Internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer. Geen reisvisum, geen vaccinaties. Zie ook www.itg.be hieromtrent.

Klimaat

Mauritius heeft het hele jaar door een droomklimaat. In de zomertijd (november - mei) is de temperatuur 25 à 30°C. In de wintertijd (juni - september) ligt de temperatuur 5 graden lager en waait er aan de noord en oostkust dikwijls een sterke wind. De zon schijnt er gemid deld zeven uur per dag, maar gaat vroeg onder (18-19 uur).

Taal

Engels is de officiële taal. Frans en Creools worden vlot gesproken.

Tijdsverschil

2 uur voorsprong tijdens onze zomertijd en 3 uur tijdens onze wintertijd.

Valuta

De lokale munt is de Roepie die verdeeld is in 100 cents. Voor 1 euro krijgt u ongeveer 34 roepies.

Landinformatie

Ambassade van Mauritius, Bollandistenstraat 68, 1040 Brussel. Tel : 02/733.99.88.