Lavatunnels

vanaf
€ 63
Per persoon

Reis mee naar het hart van een vulkaan waar plafonds de kleur lijken te hebben van smeltende donkere chocolade. Lavabanken, stalagmietenbossen en nog veel meer met een beetje fantasie in de lavatunnels in de vulkanen van La Réunion!

Hoewel lavatunnels over heel Réunion te vinden zijn, vindt u de meest toegankelijke in het Zuidoosten van het eiland in een regio genaamd Le Grand Brûlé. Hier stroomt de lava van de Piton de la Fournaise naar de zee.

U kunt de lavatunnels zelfstandig bezoeken, maar het is hoogst aangeraden om dit met een professionele gids te doen. U wordt opgewacht aan het standbeeld van een madonna bij de Vierge au Parasol, gelegen tussen Saint-Philippe en Sainte-Rose, vanwaar de gids u meeneemt naar een van de ingangen van de lavatunnel.

U kunt opteren voor een standaard 3-uur durend bezoek aan de tunnels, maar voor de sportievelingen zijn er tevens 6-uur durende bezoeken.

Lavatunnels zijn een natuurlijk gevormd kanaal door actieve lava met lage viscositeit die onder het verharde oppervlak stroomt van een dak van lava. Wanneer de toevoer van lava stopt na een uitbarsting of indien de lava elders wordt afgevoerd, daalt de lava in de tunnel af naar beneden maar laat deze gedeeltelijk lange, grotachtige kanalen achter onder de grond.

Deze excursie is toegankelijk voor iedereen vanaf 7 jaar oud. Gelieve te voorzien in een lange broek, sneakers of wandelschoenen, lichte regenjas en water. De gids voorziet voor u de nodige materialen zoals een helm, verlichting, kniebeschermers, handschoenen en speleologie materiaal.

Prijs per persoon voor de klassieke 3-uur durende excursie:
- Vanaf 2 personen: 105€
- Vanaf 4 personen: 55€

Prijs per persoon voor de sportieve 6-uur durende excursie:
- Vanaf 2 personen: 142€
- Vanaf 4 personen: 83€