La Reunion

Word volledig één met de natuur op La Réunion, het meest tropische stukje Frankrijk op deze aardbol.  Een eiland aan de andere kant van de evenaar, waar natuur en charme hand in hand gaan.  Geen massatoerisme, overvolle All Inclusive hotels én eenheidsworst.  In La Réunion leeft u op het ritme van de magische fauna en flora.  Beklim zeker de Piton de la Fournaise, een actieve vulkaan van maar liefst 2650m hoog.  Stilzitten staat niet op het programma tijdens uw reis op La Réunion, want u kunt verder ook prachtige wandelingen maken, tussen de walvissen en dolfijnen zwemmen, parachutespringen of helikoptertochten maken.  La Réunion ontdekt u het best tijdens een Fly&Drive vakantie, waarbij u met uw eigen huurwagen het eiland volledig verkent.  Wij raden u zeker aan om La Réunion te combineren met andere eilanden in de Indische Oceaan, waaronder de Seychellen of Mauritius. 

 

 

La Réunion, omdat ...

Vulkanisch eiland
Groene keteldalen
Vele watervallen
Helikoptervluchten
Pittoreske dorpjes

U vliegt met nationale trots Air Austral naar La Réunion.  Zij hebben rechtstreekse vluchten vanuit Parijs Charles de Gaulle naar La Réunion.  De vluchtduur bedraagt zo'n 11u.  Het is tevens mogelijk om te reizen met Air France vanuit Parijs Orly.  In beide gevallen kan ook een TGV bijgeboekt worden vanuit Brussel-Zuid of Rijsel.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Ontdek een voorsmaakje van ons hotelaanbod op het groene eiland La Réunion.  Deze hotels kunt u makkelijk combineren met andere hotels in de bergen.  Zoals altijd bij Travelworld gaat ons aanbod van 3 tot 5-sterren.  Wie u ook bent en wat u ook zoekt; wij hebben het voor u! 

Rondreizen

La Réunion is geen eiland om stil te zitten.  Trek er op uit en combineer verschillende hotels tijdens een privé rondreis of een Fly&Drive.  Vooral die laatste formule is uiterst populair op het eiland.  Met uw eigen huurwagen ontdekt u alle hoogtepunten van dit prachtige eiland.  Go discover! 

Travelworld Moments

La Réunion is een bestemming die vraagt om ontdekt te worden. Hier kunt u zeker en vast niet aan de pracht van de natuur weerstaan. Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt van onze Travelworld Momenten. U gaat toch ook met ons mee?

Het wilde Zuiden & Oostkust

Het zuiden van het eiland is rijk aan kleurrijke kleine Creoolse hutten die zich verbergen in een weelderige tropische flora. U wordt vroeg opgehaald aan uw hotel door de gids voor een vertrek richting Manapany, een charmante plaats aan een grillige kust waar de golven van de Indische Oceaan met grote kracht tegen het vasteland beuken.  U zult het uitzicht op de oceaan bewonderen voordat u naar de waterval van Langevin gaat. Deze wordt door velen aanzien als de mooiste waterval van het eiland. Het vormt een van de vele bassins langs de rivier Langevin waar het water kristalhelder en vers oogt. Een paar kilometer verderop is de verandering van omgeving adembenemend wanneer u de Grand Brulé bereikt via de lava-weg. Ontdek een uniek landschap gevormd door de vele vulkanische stromen die regelmatig langs deze kant van de vulkaan naar beneden afdalen.

Na een lunch in een typisch Creools restaurant komt u aan bij de Anse des Cascades, een kleine baai in Sainte-Rose met twee watervallen, een groot kokospalmenbos, veel vacoa planten en een kleine vissershaven. Er wordt verder gereden naar het Oosten. Ontdek de kerk van Onze-Lieve-Vrouw  die op miraculeuze wijze gespaard is gebleven van de vulkaan uitbarsting van 1977 en de hangende brug van de oostelijke rivier die werd ingehuldigd in 1894 en een glorieuze getuigenis werd van de geschiedenis van het eiland Réunion.

De terugweg passeert de Plaine des Cafres en de Plaine des Palmistes en biedt een majestueus panorama op de bergen en de Indische Oceaan.

Deze excursie wordt enkel op woensdag georganiseerd.

Lavatunnels

Reis mee naar het hart van een vulkaan waar plafonds de kleur lijken te hebben van smeltende donkere chocolade. Lavabanken, stalagmietenbossen en nog veel meer met een beetje fantasie in de lavatunnels in de vulkanen van La Réunion!

Hoewel lavatunnels over heel Réunion te vinden zijn, vindt u de meest toegankelijke in het Zuidoosten van het eiland in een regio genaamd Le Grand Brûlé. Hier stroomt de lava van de Piton de la Fournaise naar de zee.

U kunt de lavatunnels zelfstandig bezoeken, maar het is hoogst aangeraden om dit met een professionele gids te doen. U wordt opgewacht aan het standbeeld van een madonna bij de Vierge au Parasol, gelegen tussen Saint-Philippe en Sainte-Rose, vanwaar de gids u meeneemt naar een van de ingangen van de lavatunnel.

U kunt opteren voor een standaard 3-uur durend bezoek aan de tunnels, maar voor de sportievelingen zijn er tevens 6-uur durende bezoeken.

Lavatunnels zijn een natuurlijk gevormd kanaal door actieve lava met lage viscositeit die onder het verharde oppervlak stroomt van een dak van lava. Wanneer de toevoer van lava stopt na een uitbarsting of indien de lava elders wordt afgevoerd, daalt de lava in de tunnel af naar beneden maar laat deze gedeeltelijk lange, grotachtige kanalen achter onder de grond.

Deze excursie is toegankelijk voor iedereen vanaf 7 jaar oud. Gelieve te voorzien in een lange broek, sneakers of wandelschoenen, lichte regenjas en water. De gids voorziet voor u de nodige materialen zoals een helm, verlichting, kniebeschermers, handschoenen en speleologie materiaal.

Prijs per persoon voor de klassieke 3-uur durende excursie:
- Vanaf 2 personen: 105€
- Vanaf 4 personen: 55€

Prijs per persoon voor de sportieve 6-uur durende excursie:
- Vanaf 2 personen: 142€
- Vanaf 4 personen: 83€

Valuta

U betaalt er, net zoals hier, met de euro.

Reisformaliteiten

Een geldige identiteitskaart volstaat en vaccinaties zijn absoluut niet nodig.

Klimaat

Het ganse jaar door geniet La Réunion van een tropisch klimaat. Het is er warm van december tot maart (ca. 27°C) en iets frisser tussen april en september (ca. 21°C). Neem een dikke trui mee als u de bergen wenst te verkennen, want daar kan het tot 10 graden frisser zijn.

Tijdsverschil

La Réunion heeft 2 uur voorsprong in onze zomertijd en 3 uur in onze wintertijd.

Taal

Frans is de officiële taal, maar de lokale bevolking spreekt ook een mondje Creools.