8 daagse Ontdek Jamaica Rondreis

Indrukwekkende rondreis met begeleiding van een Engelstalige gids / chauffeur en in kleine (internationale) groepjes, in Fly&Drive vorm of op privé basis (naar keuze). U bezoekt alle hoogtepunten van dit fantastische eiland en verblijft in charmante hotels op basis van kamer & ontbijt. Deze rondreis is een onvergetelijke ervaring en kan nadien nog verlegd worden met een fantastische strandvakantie. 

1

Dag 1

Brussel Montego Bay

U vertrekt vanuit Brussel naar Montego Bay.  Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger en naar uw eerste hotel gebracht.   Daar vindt een welkomstvergadering plaats waarop u vooruitblikt op uw rondreis. Overnachting in Verney House (of gelijkwaardig).

Dag 2

Montego Bay Ocho Rios

Na het ontbijt vertrekt u voor een korte sightseeing tour van de toeristische hoofdstad van Jamaica. U rijdt vervolgens naar Lethe en neemt een bamboe raft (1 raft per twee personen) voor een relaxerende tocht op de Great River. Een fantastische belevenis. Vroeger werden de rafts gebruikt voor het transport van bananen. U bezoekt ook het openluchtmuseum van Columbus park. Het was daar waar Columbus voet aan wal zette. In de latere namiddag komen we aan in Ocho Rios. Er blijft wat tijd over om de lokale markt te verkennen. Overnachting in het Fishermans's Point Hotel (of gelijkwaardig).

2
3

Dag 3

Ocho Rios Dunn's Waterfalls

Neem uw zwemgerief, badhanddoek en camera vandaag zeker mee want u bezoekt de bekendste attractie van het eiland : de Dunn’s River Waterfalls. Met de hulp van een ervaren gids beklimt u de watervallen tot aan de hoogste top. U kan er ook zwemmen in één van de natuurlijke zwembaden. Een heerlijke excursie! ‘s Namiddags heeft u tijd om wat te winkelen en bezoekt u de botanische tuinen. Overnachting in het Fisherman's Point Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 4

Dunn's Waterfalls Port Antonio

Vandaag rijdt u langs de noordkust door het groene platteland van Jamaica met z’n bananenplantages en ongerepte kustlijn. U trekt vandaag naar Port Antonio. Dit was eens de plaats waar wilde Hollywood feestjes plaatsvonden in aanwezigheid van grote sterren als Bette Davis en Ginger Rogers. Van die feestjes is echter weinig overgebleven en Port Antonio is nu een mooi en rustig stadje. U overnacht in Match Resort (of gelijkwaardig).

4
5

Dag 5

Port Antonio Kingston

‘s Morgens na het ontbijt vertrekt u naar Port Royal. Ondanks z’n rustige uitstraling heeft dit stadje een turbulent verleden. Het was namelijk in de 17e eeuw de hoofdhaven van de befaamde “Pirates of the Caribbean”. Het was verder ook het regionale hoofdkwartier van de Koninklijke Engelse marine. Bij aankomst krijgt u een schatkaart en kan u zelf de vele mysteries van het stadje oplossen. U trekt vervolgens verder naar Kingston, een heel aparte stad met een boeiende historische achtergrond. U vindt er theaters, musea, ambassades en de hoofdzetel van de regering. Er valt dus heel wat te ontdekken. U kan hier optioneel ook het Bob Marley museum bezoeken of het koloniale Great House, Devon House. Overnachting in het Grand Port Royal Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 6

Kingston Black River

U begint uw dag met een rit naar Spanish Town, een prachtig eeuwenoud dorpje, alvorens verder te rijden naar Mandeville doorheen de adembenemende natuur van Jamaica. Mandeville wordt vaak omschreven als het meest Engelse dorp van Jamaica. Het is één van de meest welvarende plaatsjes op het eiland dankzij z’n bauxietmijnen (de grondstof waarvan aluminium wordt gemaakt). U beeïndigt uw dag met een rit naar de Black River. U rijdt langsheen de prachtige panorama’s en ziet de moerassen van de Black River. Overnachting in het Treasure Beach Hotel (of gelijkwaardig).

6
7

Dag 7

Black River Negril

De ochtendstond heeft goud in de mond. U vertrekt in alle vroegte voor een indrukwekkende boottocht op de langste rivier van het eiland, de Black River. Onderweg ziet u tal van vogels en andere wilde dieren die van de oevers van deze rivier hun thuis gemaakt hebben. Onderweg voedert u ook de mooiste inwoners van de Black River, de krokodillen! Na deze fantastische boottocht rijdt u verder langsheen tal van gezellige dorpjes bekend omwille van hun heerlijke visspecialiteiten. Tenslotte komt u aan in de bekendste badstad van Jamaica : Negril. Met meer dan 10 kilometer aan lange zandstranden kan u hier heerlijk relaxen. Voor het avondmaal is er nog een uitstap voorzien naar het populaire Rick’s Café, van waar u de mooiste zonsondergang van de Caraïben kunt meemaken. Overnachting in het Shields Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 8

Negril Brussel

Na een vrije voormiddag om heerlijk te zonnebaden, wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Aankomst de volgende ochtend (dag 9). U kan uw rondreis ook nog verlengen met enkele bijkomende nachtjes in een strandhotel. Contacteer uw reisagent voor een vrijblijvende prijsofferte.

8

Inclusief

  • Internationale vluchten met vertrek vanuit Brussel, via Frankfurt naar Jamaica met Condor
  • Alle luchthaven-en vertrektaksen
  • Programma zoals hierboven beschreven

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet-vermelde maaltijden