Jamaica

Ohhh Island in the sun, zoals Harry Belafonte het zingt. Het huis van Ian Fleming, de auteur van de James Bond boeken. Dr. No werd hier dan ook grotendeels gedraaid. Door de Jamaicaan word je nooit uitgenodigd, hij verwacht gewoon dat je komt. Zijn gastvrijheid gaat zo ver dat zijn tafel altijd gedekt is voor tenminste één extra persoon. Jamaica is een moeilijk te beschrijven eiland. Het roept gevoelens op die je nooit voordien ervaren hebt. Jamaica is een verrukkelijk eiland, een eiland dat je nooit vergeet. Jamaica is muziek. Bob Marley en zijn reggae zijn niet weg te denken. Jamaica is ook kunst en cultuur, weelderige tuinen, watervallen en exotische fauna en flora. In Ocho Rios moet u zeker de watervallen van Dunn’s River beklimmen, of een rafting tocht maken op een bamboe vlot. De oude havenstad Port Antonio is eveneens een bezoekje waard. De mooiste stranden zal u in Negril terugvinden. Dit is ook de plaats waar het wereldberoemde Rick’s Cafe is gevestigd, waar u de mooiste zonsondergang kan bewonderen, terwijl u van een heerlijke rum cocktail kan genieten en de reggae band een deuntje speelt.....Jamaica is heel zeker no problem!  

 

 

Waarom Jamaica ?

Reggae

Verlaten baaien

Gastvrijheid 

Lange zandstranden

Sun is Shining...

 

Jamaica

Vliegen naar Jamaica no problem ! Lufthansa of Condor brengt u erheen dan vliegt u vanuit Frankfurt rechtstreeks naar Montego Bay Airport 
In Jamaica. De ongeveer reistijd voor Jamaica is 11 uren.

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Onze favoriete hotels

Hier vindt u alvast een kleine greep uit ons hotelaanbod op Jamaica.  Er zijn nog tal van andere opties op dit prachtig eiland. Een authentieke koloniaal getint hotel of liever een intieme couples only en all Inclusive resort?  Travelworld kan het allemaal voor u regelen. 

Rondreis

Ontdek het eiland van Bob Marley in een prachtige rondreis die u heel Jamaica zal doen beleven. Laat uzelf meeslepen op de beat van reggae en geniet van de rijke geschiedenis die het eiland te bieden heeft.

Bent u op zoek naar een afwisselend programma dan is deze rondreis voor u gemaakt !

Travelworld Moments

Kruid uw vakantie met unieke Travelworld momenten, zoals exclusieve excursies en culinaire verwennerijen.  Beleef uw Travelworld moment en maak van uw reis een vakantie om nooit nog te vergeten.

Dunn's River Falls, Nine Miles of Prospect Plantation

U hebt Jamaica niet gezien als u de Dunn de river falls niet doet !. Met de hulp van uw gids, zult u klimmen naar de top. Na de waterval is er een rondleiding door de stad Ocho Rios en een halte voor souvenirwinkels. Na het winkelen is er een stop voor de lunch (Inbegrepen) daarna kunt u een bezoek brengen aan een van beide twee plaatsen.

Prospect plantage & winkelen : Bestijg een Jitney wagon door een particuliere werkende plantage van suikerriet, bananen, cassave, piment en andere gewassen. Proef alle vruchten in het seizoen direct uit de boom. Zeer educatief. Stop voor souvenirshopping.

Negen mijl: reis door kleine landbouw steden door de heuvels van St Ann naar het dorp van negen mijl, de geboorte en de laatste rustplaats voor de late reggae superster Bob Marley. Hier zult u het verhaal van zijn kinderjaren en zijn stijging naar roem horen. Er zijn vaak vele personen die rokend marihuana hier verkopen. Marihuana is een heilig Sacrament van het Rastafari geloof. We hebben diner aan de zee in de Joe James Art Gallery in het schilderachtige dorpje Rio Bueno voordat u verder gaat naar de lichtgevende lagune.

Reisformaliteiten

Een geldig internationaal paspoort volstaat. Geen vaccinaties. Meer info hieromtrent kan u vinden op www.itg.be

Klimaat

De temperatuur bedraagt bijna constant 28°C met een constante noord-oost passaatwind.

Taal

Engels is de officiële taal. De Jamaicanen spreken ook Creools, wat een mengeling is van Engels, Afrikaans en inheemse woorden.

Tijdsverschil

In de winter is het in Jamaica 6 uur vroeger en in de in de zomer 7 uur.

Valuta

De Jamaicaanse Dollar is de officiële munt, maar de US Dollar wordt overal aangenomen.

Landinformatie

Jamaicaanse dienst voor toerisme, Postbus 2073, 3440DB Woerden, Nederland. Tel 0031 348 43 08 29