5-Daagse Uitbreiding Sumatra, Oerang Oetan en Toba Meer

Extensie vanuit Jakarta. U kan deze inlassen in uw Java/Bali rondreis.

Dag 1

Jakarta Medan - Bohorok

Vlucht vanuit Jakarta naar Medan. De vlucht duurt ongeveer 2h15. Verwelkoming bij aankomst en transfer naar Bohorok. Onderweg stop bij een krokodillenboerderij. Overnachting in het Bukit Lawang Cottage.

1
2

Dag 2

Bezoek aan het Oerang Oetan reservaat

Na het ontbijt rit naar het Oerang Oetan reservaat in Bohorok. We wandelen door de jungle richting rivier; Met een kano varen we de rivier af en bewonderen we de oerang oetans. Terug naar het hotel en in de namiddag bezoek aan Batak Karo, een klein dorpje waar we het oud huis van de koning van Batak Karo bezoeken. Rit gaat via Sibolangit en Sembahe, 2 zeer typische dorpjes, waar we even halt houden. Overnachting in het Silintong hotel.

Dag 3

Batok Karo - Permatang Purba Tobameer

Vandaag rijden we na het ontbijt richting highlands. We bewonderen de  prachtige panorama’s en houden op tijd halt voor een fotostop. In de namiddag komen we aan in Prapat waar we de ferry nemen naar Samosir. Overnachting in het Silintong hotel.

3
4

Dag 4

Toba Meer Toba meer

Vandaag bezoeken we de omgeving rond het Toba meer. Dit vulkanische reuzachtige meer is meer dan 100 km lang en 30km breed en het diepste punt is 505 meter. De uitbarsting van de Toba vulkaan zo’n 77.000 jaar geleden was de grootste ooit en had een enorme invloed op de fauna en flora. We bezoeken tevens een aantal typische dorpjes aan het meer.  Overnachting in het Silintong hotel

Dag 5

Toba Meer - Medan Jakarta

Vandaag nemen we de ferry terug naar Prapat en rijden we naar Medan voor de vlucht naar Jakarta.

5

Inclusief

  • Vluchten vanuit Jakarta naar Medan en terug
  • Rondreis in vol pension
  • Rondrit met Nederlandstalige gids en chauffeur per minibus
  • 4 overnachtingen in aangegeven hotels (of gelijkwaardig)
  • Alle entreegelden

Niet inbegrepen

  • Fooien chauffeur en gids
  • Lokale luchthaventaksen (+/- € 5 per persoon)