4-Daagse Uitbreiding Toraja Land

Prachtige extensie naar Sulawesi waar u getuige zal zijn van het echte Indonesië, met hun typische gebruiken.

Deze uitbreiding is te reserveren vanuit Bali, als extensie op een rondreis of als tussendoortje op uw standvakantie.

Dag 1

Bali Ujung Pandang - Tana Toraja

Binnenlandse vlucht van Denpasar naar Makassar. Na anderhalf uur vliegen bereikt u de luchthaven van Makassar, Ujung Pandang. Verwelkoming op de luchthaven en vertrek per minibus naar Tana Toraja. Deze 8 uur durende rit brengt u langsheen kleine dorpjes, waar we vaak halt houden om de prachtige typische paalwoningen te bezoeken. Lunchen doen we aan de Puncak Lakawan, ook wel de erotische berg genaamd. In de late namiddag komen we aan in Rantepao. Diner en overnachting in hotel Toraja Heritage hotel.

1
2

Dag 2

Tana Toraja Tana Toraja

Vandaag staat een ganse dag Toraja land op het programma. Na het ontbijt bezoeken we de mooie vallei in het dorpje Lemo en de rotsgraven. We rijden verder naar Suaya waar we de graven van de Koninklijke familie bezoeken. Verder naar Londa, waar we nog meer spectaculaire rotsgraven kunnen aanschouwen en tot slot houden we halt in Ketu Kesu een dorp met mooie paalwoningen, Tongkonans genaamd, die we ook zullen bezoeken. Eén van de woningen werd ingericht als een klein museum. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3

Tana Toraja

Na het ontbijt rijden we naar Batutumonga, waar we een prachtig uitzicht krijgen over de valleien van Rantepao en omgeving. We wandelen door en langs de rijstvelden. Lunch is voorzien in een lokaal restaurant in Rantepao. In de namiddag bezoeken we Pallawa, een typisch dorp met ook hier weer de mooie Tongkonans. Tot slot bezoeken we nog een typische weverij in Sa’dan.  Diner en overnachting in Rantepao.

3
4

Dag 4

Tana Toraja - Makassar Bali

Na het ontbijt rijden we terug naar Makassar, waar we de terugvlucht naar Bali nemen.

Inclusief

  • Vluchten vanuit Denpasar (Bali) naar Makassar en terug
  • Rondreis in vol pension
  • Rondrit met Nederlandstalige gids en chauffeur per minibus
  • 3 overnachtingen in het Toraja Heritage hotel (of gelijkwaardig)
  • Alle entreegelden

Niet inbegrepen

  • Fooien chauffeur en gids
  • Lokale luchthaventaksen (+/- € 5 per persoon)
  • Persoonlijke uitgaven