Indonesie

Indonesië is de grootste archipel ter wereld, met meer dan 150 miljoen inwoners. Het telt meer dan 13.000 eilandjes, waarvan 5 grote en waarvan er slechts 6000 bewoond zijn. Sumatra, Java, Sulawesi, Kalimantan en Irian zijn de grootste, Bali het bekendste. Indonesië strekt zich uit over een afstand van 5120 km tussen Australië en China over de evenaar heen, van de Stille naar de Indische Oceaan. Het is een zeer gastvrij land, dat onafhankelijk is sinds 1945, met een rijk cultureel verleden, eindeloze exotische stranden en een weelderige tropische plantengroei. Op Java ligt de hoofdtad, Jakarta. Het is een wereldstad met vele bezienswaardigheden. Het is druk bevolkt en u staat er de ganse dag in de file. Jogyakarta is dé must tijdens uw bezoek aan Indonesië, met de niet te missen Borubudur tempel. Ideaal is een rondreis Java en Bali te doen, waarbij u een schitterende rondreis kan combineren met een strandvakantie in één van de mooie luxe hotels. Ook uitbreidingen naar bijvoorbeeld Torajaland of centraal Java zijn zeer aan te raden. Indonesië is één van de mooiste landen die er zijn, zeker een bezoek waard.

INDONESIE A LA CARTE: Naast de klassieke rondreizen die we u voorstellen, kunnen we u talrijke opties voorstellen als uitbreiding of alternatief. Meer info bij uw uw reisagent. 

Indonesië, omdat...

Duizenden eilanden
Vele tempels 
51% groen
Betaalbaar
Godeneiland Bali

Verschillende maatschappijen verbinden Europa met Indonesië.  Travelworld werkt voor Indonesië vooral samen met Qatar Airways en THAI Airways vanuit Brussel of met KLM vanuit Amsterdam.  Er zijn geen rechtstreekse vluchten, dus u heeft altijd minstens een tussenstop.  Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij en het eiland waar u heen reist varieert de vluchtduur.  U moet toch rekenen op zo'n 16u vluchtduur. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen

Indonesië is zo groot dat u het best kunt ontdekken tijdens een rondreis. Travelworld stelt u verschillende privé-rondreizen voor met professionele, perfect Nederlandstalige gidsen. Zij nemen u mee op sleeptouw en laten u kennismaken met de mooiste plekjes op de verschillende eilanden. Alle rondreizen kunnen ook herwerkt worden naar uw wens en budget. 

Travelworld Moments

Indonesië heeft zo'n gevarieerd en uitgebreid aanbod. Wij lijsten alvast enkele Travelworld Momenten op. Wenst u meer info of hebt u een specifieke wens, aarzel niet om een van onze verkooppunten te contacteren.

Een botanische Ubud wandeling & Jamu

Wandel door de verborgen natuurlijke schoonheid van Ubud en leer de oude recepten van helende drankjes.

Bij aankomst in Ubud ontmoet je je professionele gids en maak je een wandeling door de rustige buitenwijken van de stad om de planten te vinden die zullen worden gebruikt in de “jamu”. Een traditionele Indonesische kruidendrank. Veel Indonesische mensen drinken deze kruidenbrouwsels dagelijks om ziekten te voorkomen of als behandeling voor bestaande gezondheidsproblemen. De gids zal u uitleg geven over alle planten, kruiden of wortels die u ziet en hun geneeskrachtige eigenschappen.

Na de wandeling kunt u zichzelf verfrissen met een drankje van vers gemaakte gezonde thee. Bewapend met veel nieuwe kennis en een verscheidenheid aan verse kruiden, leer je Jamu maken. Je zult ook de Jamu-recepten ontvangen, zodat je hem zelf weer thuis kunt maken omdat veel van de ingrediënten gemakkelijk in de natuur kunnen worden gevonden of thuis kunnen worden gekweekt.

Tijd: 07h30 – 16h00 
Inclusief: Air conditioning wagen, Engels sprekende gids, entree, lunch, kokosnoot drank, water, thee en Balinese cake, botanische wandeling en jamu workshop.
Exclusief: drank, fooi en persoonlijke uitgaven. 
Nota: Max 8 pax, zeer gemakkelijke wandeling, eerste wandeling: 60-90 min, tweede wandeling: 30 min. Breng zonnebrandcrème, zonnebril en hoed mee en draag comfortabele schoenen en kleren. Er zijn twee verschillende wandelingen, hangt af van het aantal personen.

Taal

Indonesisch (Bahasa) is de nationale taal, Engels de officiële. Nederlands wordt nog gesproken, voornamelijk door de oudere bevolking.

Tijdsverschil

Java : 5 uur voorsprong op onze zomertijd, 6 uur in de winter. Bali : 6 uur voorsprong op onze zomertijd, 7 uur in de winter.

Klimaat

Warm equatoriaal klimaat het hele jaar door. Soms wat neerslag in januari en februari. De temperatuur schommelt tussen 26°C en 32°C. Hoge vochtigheid.

Valuta

De nationale munt is de Rupiah of de Indonesiche Roepie. Men neemt best US Dollars mee.

Landinformatie

Ambassade van Indonesië, Tervurenlaan 294, 1150 Brussel. Tel : 02/771.20.14

Reisformaliteiten

Internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer. U heeft een visum nodig, die u krijgt bij aankomst in Jakarta of Bali. Geen vaccinaties verplicht. Meer info hieromtrent op www.itg.be