Privé Rondreis Zuid-India

India is geen land, maar een continent en erdoor reizen is een ervaring als geen ander. Overweldigend in zijn chaos op het eerste zicht, ontvouwt het geleidelijk unieke verrukkingen. U kunt ze vinden in zijn majestueuze forten, monumenten en tempels; in prachtige ambachten; in de traditionele en hedendaagse kunst; in de drukte van de kleurrijke bazaars; landschappen en natuurreservaten; in diverse keukens; een maaltijd thuis met een gezin, of in de onverwachte schoonheid die door de chaos wordt gefilterd.

Dag 1

Vertrek vanuit Brussel naar Kochi. U vliegt met Emirates, via Dubai naar Kochi.

 

 

 

Dag 2

Aankomst op Kochi 

Ontmoeting met de Travelwold vertegenwoordiger bij aankomst op de luchthaven van Kochi en transfer naar het hotel. 

Kochi is ook bekend als 'Koningin van de Arabische Zee' vanwege haar natuurlijke haven die één van de mooiste is. Kochi is een stad gemaakt van eilanden verbonden met Ernakulam, dat op het vasteland ligt, door bruggen en veerboten. De interessante stad Kochi weerspiegelt perfect het eclecticisme van Kerala. Deze schilderachtige stad heeft historische talloze zeevaarders gekend.

 

Overnachting in het hotel.

3

Dag 3

Ontbijt in hotel

Erfgoedwandeling door Kochi. Met als doel alle hoogtepunten van de stad te ontdekken tijdens deze wandeling. Deze wandeltocht geeft je een kijkje in cochin's rijke geschiedenis en erfgoed en toont de gemengde Nederlandse, Portugese, Britse en Joodse invloeden die de stad uniek maken. Tijdens de tour bezoeken we de oude wijk Fort Kochi en verkennen we de schilderachtige straten van deze stad te voet. We bezoeken ook de boulevard aan de kust van Fort Kochi en krijgen een glimp van het dagelijks leven. De wandeling duurt 2 uur en is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. 

In de namiddag zullen we jullie meenemen op kookles bij Nimmy & Paul, jullie zullen de kneepjes leren van het bereiden van Zuid-Indische gerechten om ze ook vervolgens ook nog eens samen te nuttigen als lunch.

‘s Avonds genieten we van een Kathakali dansvoorstelling De voorstelling vertegenwoordigt een synthese van al het beste in dans, drama en muziek en is erkend door kenners van de kunst, over de hele wereld als een 'totale kunstvorm van immense verfijning en kracht'. Het is uitstraling, gecreëerd door de make-up en de kostuums, die de Kathakali een uitzonderlijk zicht maken.

 

Overnachting in het hotel.

Dag 4

Ontbijt in het hotel daarna staat ons een prachtige rit naar Thekkady te wachten - Gelegen aan de Tamil Nadu & Kerala grens, ligt de regio Thekkady, gekend voor zijn uitgestrekte kruiden- en theetuinen, vandaar de bijnaam Spice Village. De weg kronkelt door bergen, afdalend door een tapijt van theestruiken, landgoederen, hoge rubberbomen en tuinen van koffie, kardemom en peper. Het aroma van de kruiden vult de lucht. De reis naar Thekkady zelf is heel betoverend wanneer de weg kronkelt door het rustige platteland, groene plantages en dikke jungles.

Bij aankomst in Thekkady (Periyar) checkt u in in uw hotel.

 

Overnachting in het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt in het hotel is er een bezoek aan de ‘Spice Plantation’. De kruidenplantatie in Thekkady is één van de belangrijkste in Kerala. De plantaties in Kerala zijn boeiende boerderijen om door te wandelen, omdat verschillende soorten kruiden worden geteeld in de verschillende delen van elke plantage. In Thekkady is de meest voorkomende specerij peper. Maar u vindt er op de schuine hellingen van de plantage kaneel, kruidnagel, noormuskaat, gember, kurkuma en currybladeren. Bezoek ook de Sahyadri Organic tea factory in Peermade, een recente onderneming van de PDS. Er zijn speciaal ontworpen uitkijkpunten voor u om deze fabriek te bekijken die is gehuisvest in een witgewassen gebouw.

 

Overnachting in het hotel.

Dag 6

Na het ontbijt, rit naar Kumarakom met en-route bezoek aan de Aruvikuzy Watervallen, geliefd om de natuurlijke schoonheid die ze bezitten, samen met de schilderachtige charme van de omliggende rubberplantages. De paden rondom het gebied en het koele water dat van meer dan 30m naar beneden valt, maken het een paradijs voor picknickers. Gezinnen worden regelmatig kamperend gezien op deze prachtige plek in Kottayam. Men krijgt er het bijzondere gevoel van omhelsd te worden door de natuur, wanneer hij hier komt staan. De koele bries en het bezame klimaat maken dit één van de beste picknickplekken in de wijk. St. Mary’s Church, op de top van de watervallen, is een extra stimulans om de plaats te bezoeken. Later verder rijden voor Kumarakom, bij aankomst transfer naar hotel voor het inchecken. De rest van de dag is vrij voor onafhankelijke activiteiten.

Kumarakom is een cluster van kleine eilanden aan het Vembanad meer, en deze kleine waterwereld maakt deel uit van de Kuttanad regio. Het vogelreservaat hier, dat is verspreid over 14 hectare, is een geliefde plek voor trekvogels en het paradijs van een ornitholoog. Zilverreigers, darters, reigers, teal, watervogels, koekoek, wilde eend en trekvogels zoals de Siberische ooievaar die er in kuddes wonen, zijn een fascinatie voor bezoekers. De beste manier om de vogels van het Kumarakom heiligdom te bekijken is een boottocht langs de eilanden.

Overnachting in het hotel.

Dag 7

Vandaag staan we vroeg op om naar het vogelreservaat te gaan van Kumarakom. 

Het heiligdom ligt aan de oevers van het Vembanad meer, het vogelreservaat is verspreid over 14 hectare. Het Kumarakom Bird Sanctuary, het paradijs van een ornitholoog is een favoriete plek van trekvogels zoals de Siberische ooievaar, zilverreiger, darter, reiger en tael. Een bezoek aan het vogelreservaat, gelegen in de weelderige hectare bebost land in de buurt, maakt u kennis met de verscheidenheid aan trekvogels die massaal in duizenden, sommige uit de Himalaya, sommige zelfs uit zo ver als Siberië. Daarnaast u enthousiast worden van de inheemse ijsvogels in brand in psychedelische kleuren, een wandeling onder rookeries van zilverreigers en nachtreigers of eenzame goudbevochten spechten ervaren en zelfs genieten van de acrobatiek van de paradijselijke vliegenvangers. We keren daarna terug naar het hotel voor het ontbijt.

Later in de middag,stap in de woonboot voor een cruise door de binnenwateren.

De binnenwateren in Kerala is een netwerk van 1500 km kanalen zowel door de mens gemaakt en natuurlijk, 38 rivieren en 5 grote meren die zich uitstrekt van de ene kant van Kerala naar de andere. Voordat vrachtwagens populair werden, was het belangrijkste vrachtvervoer door binnenwateren door 'Kettuvalloms'. Kettuvallom betekent, 'gestikte boot'. Kettuvalloms of Woonboten (Riceboats) zijn landboten die in de vroege dagen werden gebruikt voor het vervoer van goederen van de geïsoleerde binnenlandse dorpen naar de steden. Met de komst van wegen, bruggen en veerdiensten, geleidelijk aan de Kettuvalloms ging van de scène. Nu zijn deze kettuvalloms weer terug als een belangrijke toeristische attractie. Een ritje op een Kettuvallom is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van de binnenwateren te verkennen.

De rest van de dag op vrije tijd voor individuele activiteiten om te genieten van de Spa-activiteiten in het hotel tegen directe betaling. (Geen dienst van het voertuig of gids deze dag)

Overnachting in het hotel.

Dag 8

Na het ontbijt rijdt u naar Kovalam - is een badplaats aan de Arabische Zee in Kerala, een staat in Zuid-India. Het ligt op ongeveer 13 km van het centrum van Thiruvananthapuram (Trivandrum). Kovalam werd onder het publieke oog gebracht door de Maharadja van Travancore. [De Europese gasten van het toenmalige Travancore koninkrijk ontdekten de potentie van kovalam strand als toeristische bestemming in de jaren 1930. Kovalam schoot echter begin jaren zeventig in de schijnwerpers met aankomsten van de massa's hippies. Dat begon de transformatie van een casual vissersdorp Kerala tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in heel India- het kovalam strand. Kovalam heeft drie halve maan vormige stranden gescheiden door rotsachtige uitstulpingen. Ondiepe wateren die zich honderden meters uitstrekken, zijn ideaal om te zwemmen. Bij aankomst, inchecken bij het hotel. Rest van de dag op uw 

Overnachting in het hotel.

Dag 9

Vandaag geniet u nog van een dagje rust na deze fantastische rondreis doorheen Kerala en het zuiden van India.

Overnachting in het hotel.

Dag 10

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Trivandrum, voor uw terugvlucht naar Brussel via Dubai.

Inclusief

Niet inbegrepen