Koninklijk Rajasthan

Reizen door India gaat over bezienswaardigheden en geluiden. Het gaat over het in u opnemen van de geuren en het ervaren van de emoties. India gaat over de mensen, de warmte van de Indiase gastvrijheid en de oprechte vriendelijkheid voor zijn bezoekers. Een Reis gaat over elk van u zintuigen en de uniekheid van een land als India laten overnemen. Een reis door India is een levensveranderende ervaring en de reis van uw leven.

Rajasthan "Land van Koningen"

Dag 1

New Delhi New Delhi

Vertek met Emirates airlines vanuit Brussel richting Delhi. met een tussenstop in Dubai.

1
2

Dag 2

New Delhi New Delhi

Aankomst in de internationale luchthaven van Delhi de ochtend. Welkom in India!

U wordt door een Travelworld vertegenwoordiger opgewacht in de aankomsthal van de luchthaven nadat uw immigratie- en douaneformaliteiten zijn gecontroleerd. Er wacht u een speciaal welkom op de luchthaven met een mooie krans van goudsbloemen. Na de verwelkoming op de luchthaven, privé transfer naar het hotel. New Delhi is een zeer uitgebreide stad en omvat nu residentiële en commerciële ontwikkelingen in het westen en het zuiden, plus de satellietsteden Noida, Gurgaon en Faridabad. Delhi heeft Mumbai & Kolkata in de afgelopen jaren ingehaald om het meest levendige, creatieve kunstcentrum in India te worden. De stad heeft meer dan vijfentwintig galerijen. Er worden regelmatig rondleidingen, seminars, filmshows en studielessen georganiseerd over kunstwaardering, geschiedenis en natuurbehoud. De meeste van de uitvoerende kunstcentra liggen rond Mandi House, Bhagwan Das Road. Er is een verbazingwekkend scala aan activiteiten - van culturele wandelingen, lezingen, theaterproducties en kunsttentoonstellingen tot films van Indiase en buitenlandse regisseurs. Men kan zijn keuze vinden in de Habitat World bij Lodhi Road en Siri Fort bij Khel Gaon.

Overnachting in het gekozen hotel.

 

 

Dag 3

New Delhi New Delhi

Na het ontbijt in het hotel, starten we met een dagrondleiding door Oud & New Delhi.

Delhi staat als de hoofdstad van Modern India. Hier ziet u de vermenging van het oude en het Nieuwe India, het oude en het moderne. Delhi bestaat uit zeven oude steden, verspreidt over de periode van de 11e tot 20e eeuw. Delhi heeft de opkomst en ondergang van vele keizers gezien, die een overvloed aan monumenten hebben achtergelaten die de grootsheid en glorie van vervlogen tijden herdenken. Zeer weinig steden in de wereld kunnen zo'n overvloed aan architectonische stijlen uitdrukken. Old Delhi was een oude ommuurde stad. Mughal Keizer Shah Jehan veranderde in 1650 de Mughal hoofdstad van Agra naar Delhi.

Middagbezoek New Delhi

New Delhi werd ontworpen en gebouwd door de Britten in de jaren 1920 - het is een stad van brede boulevards indrukwekkend Overheidsgebouwen, groene parken en tuinen. In 1911 kondigde koning George V de overdracht van de hoofdstad van Calcutta naar Delhi aan. De architecten van de koning, Lutyens en Baker, zetten het ontwerp en de bouw van delhi's acht stad - New Delhi - in gang. Lutyens ontwierp een "Imperial City" met vorstelijke gebouwen die zich bevinden te midden van brede met bomen omzoomde lanen, onderbroken door tuinen in Mughal-stijl, compleet met fonteinen en ondiepe zwembaden. Het duurde 20 jaar om deze immense onderneming te voltooien om de Britten in 1947 het subcontinent in te pakken en af te staan.

Overnachting in het gekozen hotel.

 

 

 

 

3
4

Dag 4

New Delhi Agra

Ontbijt in het hotel. Later rijden we door naar Agra.

Bij aankomst inchecken in het hotel. Bezoek 's middags Taj Mahal. Bezoek dé hoogtepunt van uw reis, de Taj Mahal, gebouwd door een keizer ter nagedachtenis aan zijn geliefde koningin. De bouw van de Taj Mahal begon in 1631, en wordt verondersteld te hebben 22 jaar genomen te hebben om te voltooien, met meer dan 20.000 ambachtslieden die de klok rond werkten om het af te krijgen. Het ontwerp en de constructie wordt gezegd dat van de legendarische architect, Ustad Ahamad Lahori. De legende gaat dat zodra de bouw was voltooid, Shah Jehan had Lahori's handen afgesneden, en verblind, zodat hij nooit in staat zou zijn om de structuur te dupliceren. Wat de Taj Mahal uniek maakt, zijn de perfecte proporties, uitgesproken vrouwelijkheid, bouwmedium en versiering. De marmeren buitenkant weerspiegelt roze en gouden tinten bij zonsopgang en zonsondergang, terwijl het overdag oogverblindend wit is. Het is onmogelijk om de Taj Mahal te visualiseren in een omliggende anderen dan de paradoxale tuinen. Paradijs, in de islam, wordt gevisualiseerd als een weelderige tuin waar stromende beekjes stromen. Toen de Mughals dit concept naar India brachten, verhoogden ze het naar de hoogste niveau van architectuur. Waarvan we tot op heden kunnen van nagenieten.

Overnachten in het gekozen hotel.

 

 

 

 

Dag 5

Agra Agra

Ga na het ontbijt verder met een bezoek aan het indrukwekkende Agra Fort,waar u door de kamers van deze koninklijke residentie wordt gebracht. Terwijl u door de stad rijdt, wees je getuige van het lokale leven en bazaars (markten) en de drukte van het alledaagse India.

Agra Fort is een UNESCO World Heritage site gelegen in Agra, India. Het fort is ook bekend als Lal Qila, Fort Rouge en Red Fort of Agra. Het is ongeveer 2,5 km ten noordwesten van zijn veel beroemdere zustermonument, de Taj Mahal. Het fort kan nauwkeuriger worden omschreven als een ommuurde vorstelijke stad. Het is het belangrijkste fort in India. De grote Mughals Babur, Humayun, Akbar, Jehangir, Shah Jahan en Aurangzeb woonde hier, en het land werd geregeerd vanaf hier. Het bevatte de grootste staatsschatkist en munt. Het werd bezocht door buitenlandse ambassadeurs, reizigers en de hoogste hoogwaardigheidsbekleders die deelnamen aan het maken van geschiedenis in India.

Overnachting in het gekozen hotel.

 

 

 

 

5
6

Dag 6

Agra Jaipur

Na het ontbijt rijden we door naar Jaipur, en-route bezoeken we Fatehpur Sikri. Dit is een uur rijden van Agra ongeveer.

Fatehpur Sikri. - De keizerlijke stad van de Mughal dynastie tussen 1571 en 1584, Fatehpur Sikri werd gebouwd door Mughal keizer Akbar. De architectonische grandeur van deze verlaten stad kan niet in woorden worden beschreven en men kan alleen de aura van zijn prachtige bouwwerken ervaren. Fatehpur Sikri is een van de meest populaire dag excursies, dit is de hoofdstad van de de onoverwinnelijke Mughals die India naar een gouden tijdperk brachten. later rijden we naar Jaipur. Bij aankomst inchecken in het gekozen hotel.

Jaipur staat bekend als de "Roze Stad", en is de hoofdstad van de kleurrijke staat Rajasthan. Het heeft het onderscheid van een goed geplande en aangelegde stad. Als je door het oude deel van de stad rijdt, zul je getuige zijn van een bruisend leven. Zie hoe de stad overdag bloeit in een caleidoscoop van kleur en geluid.

Doe u koksmuts aan en slijp de messen. Neem deel in het voorbereiden van een typische Indiase maaltijd. We beloven onze gasten een aantal heerlijke smaken in combinatie met de chef-kok, trivia over Indiase kruiden en de fantasierijke brouwsels.

Diner - overnachting in het gekozen hotel.

 

 

 

 

Dag 7

Jaipur Jaipur

Na het ontbijt.

Geniet van het adembenemend zicht over het Amber Fort. Je vliegt over dorpen en Amber Fort. Ze geven je een vlucht van vreugde die je zou willen ervaren over en weer. U ziet de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief, zeilen met de wind tijdens uw vlucht. Vluchten worden dagelijks aangeboden bij zonsopgang en/of voor zonsondergang, afhankelijk van het weer. Ophalen is van uw hotel is 30 tot 45 minuten voor zonsopgang of 2 1/2 uur voor zonsondergang, afhankelijk van de afstand van uw hotel vanaf de lanceringslocatie. De lanceerplaats is gevestigd op windrichting om u over de meest interessante beschikbare plekken te nemen. U bereikt de lanceerbasis 15 tot 20 minuten voor het opstijgen en bekijkt de voorbereidingen voor de vlucht, kijkt naar de inflatie en de voorbereidingen. Thee/koffie en koekjes zijn beschikbaar op de launch-site. De vlucht duurt ongeveer 60 minuten (+/- 10 minuten). We raden aan om je camera als een heteluchtballon te dragen is het meest stabiele platform voor luchtfotografie en je bent gebonden aan zweven over bezienswaardigheden die je fantasie vangen. Mineraalwater is beschikbaar op de vlucht. Sky Waltz luchtballonvaren vormt apparatuur van wereldklasse, erkende commerciële piloten en ervaren technische bemanning. Sky Waltz volgt impliciet alle internationale veiligheids- en onderhoudsnormen en onze mannen, passagiers en apparatuur zijn volledig verzekerd door Allianz volgens wereldwijde luchtvaartnormen. Na deze niet te vergeten ervaring gaan we terug naar het hotel om te ontbijten en verder te gaan met onze dag. we gaan verder naar het Inspirerende Amber Fort, 11 Kms vanJaipur. Amber Fort is een prachtig voorbeeld van Rajput architectuur met zijn terrassen en wallen weerspiegeld in het onder gelegen meer. De rit naar het fort wordt uitgevoerd door een Jeep. De interieurs van het fort hebben verschillende koninklijke zalen versierd met ingewikkelde ivoor, spiegel en glas werk aangevuld met prachtige muurschilderingen. Terwijl je beweegt tussen de kamers van deze prachtige structuur voel je de geschiedenis en visualiseer je de pracht en praal van een nooit veroverd koninkrijk. Deze middag korte stadstour, waag je de stad in, deze keer op een stadstour. Je bezoekt de plek waar je een imposante mix van traditionele Rajasthani en Mughal Art zien. Het museum is schitterend met zijn collectie gewaden van koninklijke prinsen, tapijten, een arsenaal aan oude wapens, miniatuurschilderijen die rechtbankscènes, gevechtsscènes en processies portretteren, Bezoek ook de ontzagwekkende Jantar Mantar (een nauwkeurig observatorium gebouwd in 1726 na Christus). Ook inbegrepen is een fotobezoek aan de Hawa Mahal () - een vijf verdiepingen telled wonder met een spectaculaire piramidale gevel en overhangende ramen met roosterschermen, koepels en torenspitsen.

Overnachten in het hotel.

 

 

 

7
8

Dag 8

Jaipur Jodhpur

Na het ontbijt rijden we naar Jodhpur. aankomst in Jodhpur check we in het hotel.

Onder Rajasthan's vele prinselijke nederzettingen, is Jodhpur een van de meest onderscheidende. Deze vijfhonderd jaar oude nederzetting was het hoofdkwartier van de Rathore Rajputs gevierd voor hun verhalen van durf en moed. Deze prinselijke staat wordt ook wel "De Blauwe stad" genoemd. Opgericht in 1459 door de oudste van rajputana's grote steden, Jodha's voorafgegaan Bika's door dertig jaar, Udai Singh's door meer dan honderd en Jai Singh's Jaipur door bijna drie eeuwen. Gedomineerd door een van india's machtigste forten, heeft de hoofdstad van de krijger Rathores gastvrouw gespeeld voor koningen en keizers en tsaren; aan nederige heiligen en gevierde soldaten; aan velen een voorname staatsman van onze tijd en van vervlogen tijden. Jodhpur, de poort-weg naar de groot Indische Thar Woestijn, staat alleen als de culturele en spirituele hoofdstad van deze deel van Rajasthan, het Land van Koningen.

Overnachten in het gekozen hotel.

 

 

 

 

Dag 9

Jodhpur Jodhpur

Na het ontbijt gaan voor de een stadstour door Jodhpur.

Jodhpur was de thuisbasis van de Rathore heersers - de prinselijke staat Rajasthan. Een hoge 10 Km. lange stenen muur beschermt de goed versterkte stad. Binnen staat een imposante Fort op een laag bereik van zandsteen heuvels, ongeveer 125 mtrs. Boven de omliggende vlakten. In 1458 werd Rao Jodha (1438-1488), een van Rainmal's 24 zonen, de vijftiende Rathore heerser. Na een jaar van zijn toetreding, Jodha werd voorgesteld om zijn hoofdstad te verplaatsen naar een veiliger plaats, omdat duizend jaar oude Mandore fort niet langer werd beschouwd als sterk en veilig. Deze behoefte aan een veiligere plek voor Jodha gaf een van haar grootste forten, Mehrangarh...

Bezoek 's middags het unieke dorp van de Bishnoi gemeenschap.

Als u wilt een ervaring van het tribale India wilt zien te krijgen, Jodhpur Guda Bishnoi Village is de plek voor jou. Het is ongeveer 25 km van de Jodhpur. Rajasthan is in zijn schilderachtige schoonheid gemarkeerd met Khejri bomen en herten. Hier zullen we u intresse opwekken voor die de prachtige exotische wilde leven en natuur. De Bishnoi gemeenschap die in het dorp wonen zijn trouwe aanbidders van de natuur in al zijn vormen, met name de heiligheid van het planten- en dierenleven. Ze bidden zelfs tot de groene bomen en dieren die hun land bewonen. In deze wereld van uitbuiting overal, doen ze alles in het werk om het milieu te behouden. Het zijn fervente vegetariërs. Rond het Guda Bishnoi-meer kunt u tal van trekvogels zien, zoals domicile Cranes etc, blackbucks en chinkaras. Deze vijver is het drinkpunt voor antilopen zwart geld van de nabijgelegen omgeving.

Overnachten in het gekozen hotel.

 

 

 

9
10

Dag 10

Jodhpur Udaipur

Na het ontbijt rijdt u naar Udaipur op weg naar  het Ranakpur Jain tempel.

Ranakpur is een dorp in de buurt van Sadri stad in Pali district van Rajasthan in het westen van India. Het ligt tussen Jodhpur en Udaipur, in een vallei aan de westelijke flank van de Aravalli Hills. Ranakpur is gemakkelijk bereikbaar over de weg van Udaipur. Ranakpur is algemeen bekend om zijn marmeren Jain tempel, en voor een veel oudere Zonnetempel die tegenover de voormalige ligt. De beroemde Jain tempel in Ranakpur is gewijd aan Adinatha. Lichtgekleurd marmer is gebruikt voor de bouw van deze grandioze tempel die een oppervlakte van ongeveer 60 x 62 meter beslaat. De tempel, met zijn kenmerkende koepels, shikhara, torentjes en koepels stijgt majestueus van de helling van een heuvel. Meer dan 1400 marmeren pilaren, uitgehouwen in prachtige details, ondersteunen de tempel. Het idool kijkt uit op alle vier de hoofdrichtingen. In de as van de hoofdingang, aan de westelijke kant, is het grootste idool. De bouw van de tempel en het viervoudige beeld symboliseren de verovering van Tirthankara van de vier kardinale richtingen en dus de kosmos.

Rijd verder naar Udaipur daar checken we in het hotel.

Udaipur, een van de meest romantische steden in Rajasthan, staat ook bekend als de stad van meren. De marmeren paleizen, prachtig aangelegde tuinen en de meren maken Udaipur lijken bijna als een luchtspiegeling in de woestijn.
Opgericht in 1568 door Maharana Udai Singh II na de laatste plundering van Chittorgarh door de Mughal keizer, Akbar, Udaipur's rivalen een van de wereldberoemde creaties van de Mughals met zijn Rajput liefde voor de grillige en zijn prachtig vervaardigde elegantie. Het Lake Palace is zeker het beste late voorbeeld van deze unieke culturele explosie, maar Udaipur is vol paleizen, tempels en havelis.

Overnachten in het gekozen hotel.

 

 

 

 

Dag 11

Udaipur Udaipur

Na het ontbijt in het hotel ga je verder voor de stadstour door de "Lake City". Udaipur is een koele oase in het droge hart van Rajasthan. Het is waarschijnlijk de meest romantische stad in een staat waar elke stad een aantal romantische of exotische verhalen vertellen. Het enorme stadspaleis, torenhoog boven het Picholameer uitsteekt, is het grootste paleiscomplex in Rajasthan. Hoewel het een conglomeraat van gebouwen is  en gebouwd door opeenvolgende heersers, slaagt het erin om een verrassende uniformiteit van het ontwerp te behouden en biedt een prachtig uitzicht op het meer en de stad vanaf de bovenste terrassen. Ga verder naar de Jagdish tempel die een zwart stenen beeld van Lord Vishnu en zijn voertuig - een machtige vogel genaamd Garuda in een koperen beeld verankert. De tempel is een zeer mooi voorbeeld van Indo-Arische kunst. De tempel is nog steeds in gebruik en wordt bezocht door kleurrijk geklede pelgrims. Bezoek ook Sahelion Ki Bari - de spectaculaire tuin met de unieke levensstijl van de koninklijke dames die ooit in de paleizen woonden.

Maak vanmiddag een ontspannen cruise in kleine bootjes op het serene en prachtige Picholameer. Het eiland paleis op het meer genaamd Jagmandir Palace is heel fascinerend. De oevers van het meer boden interessante glimpen van de dagelijkse baden en wasserij die hier plaatsvindt. Kijkend over het meer, met de stad en het grote paleis oprijst achter het eiland paleis, is een scène van zeldzame schoonheid. Je hebt ook tijd om door te brengen in de bruisende markt die zich uitstrekt achter het City Palace Complex.

Overnachting in het hotel.

 

 

 

 

11
12

Dag 12

Udaipur New Delhi

Ontbijt in het hotel. Middag transfer naar de luchthaven om aan boord te gaan van de vlucht richting New Delhi.

Bij aankomst in New Delhi gaat u aan boord van uw internationale vlucht richting Brussel.


Einde van de rondreis doorheen het prachtige Rajasthan.....!

 

Herinner je de gouden herinneringen aan India!

Inclusief

Niet inbegrepen