Klassiek India

India is geen land, maar een continent en erdoor reizen is een ervaring als geen ander. Overweldigend in zijn chaos op het eerste zicht, ontvouwt het geleidelijk unieke verrukkingen. U kunt ze vinden in zijn majestueuze forten, monumenten en tempels; in prachtige ambachten; in de traditionele en hedendaagse kunst; in de drukte van de kleurrijke bazaars; landschappen en natuurreservaten; in diverse keukens; een maaltijd thuis met een gezin, of in de onverwachte schoonheid die door de chaos wordt gefilterd.

1

Dag 1

Brussel New Delhi

Vertrek met Etihad Airways naar New Delhi, met een tussenstop in Abu Dhabi.

Dag 2

New Delhi New Delhi

Verwelkoming door de lokale Travelworld vertegenwoordiger in de aankomst terminal van de luchthaven van Delhi. Welkom in India!

Privé transfer naar het hotel en inchecken.

 

 

 

 

Dag 3

New Delhi New Delhi

Na een heerlijk ontbijt, zult u opgehaald worden om een volledige rondleiding door de stad te krijgen van oud en New Delhi.

Delhi is de hoofdstad van het moderne India. Hier ziet u de vermenging van het oude en nieuwe India, het oude en het moderne. Delhi bestaat uit zeven oude steden, verspreid over de periode van de 11e tot 20e eeuw. Delhi heeft de opkomst en ondergang van vele keizers gezien, die een overvloed aan monumenten heeft achtergelaten die de grootsheid en glorie van vervlogen tijden herdenken. Zeer weinig steden in de wereld kan uitdrukken een dergelijke overvloed aan architectonische stijlen te hebben. Het oude Delhi was een oude ommuurde stad. Mughal keizer Shah Jehan verruilde in 1650 de Mughal hoofdstad van Agra naar Delhi. New Delhi werd ontworpen en gebouwd door de Britten in de jaren 1920 - het is een stad van brede boulevards indrukwekkende overheidsgebouwen, groene parken en tuinen. In 1911 kondigde koning George V de overdracht van de hoofdstad van Calcutta naar Delhi aan.

Overnachting in het hotel. 

Dag 4

New Delhi Jaipur

Na het ontbijt vertrekken we richting Jaipur, en incheken in het hotel.

Jaipur staat bekend als de" Roze Stad", en is de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Het onderscheid van Jaipur is dat deze stad een goed-geplande en aangelegde stad is in vergelijking met andere Indiase steden die zult tegenkomen tijden ons rondreis. Terwijl je door het oude deel van de stad rijdt, zult u getuige zijn van een dynamisch leven dat alle westerlingen doet verbazen. Zie hoe de stad overdag bloeit in een caleidoscoop van kleur en geluid en laat u meeslepen in deze aangename wervelwind. In de vroege avond kunt u genieten van een wandeling door de drukte van de oude roze stadsmarkt. U hebt ook de mogelijkheid om een Indiase film te gaan zien in de beroemde Raj Mandir bioscoop. De Raj Mandir is een icoon onder de bioscopen en is een bezienswaardigheid op zich. De Raj Mandir Cinema is het bekendste bioscoopgebouw in India en is ook op het toeristische pad voor bezoekers van Jaipur (vergelijkbaar met het Grauman's Chinese Theatre in Hollywood). Het doet zeker zijn reputatie als één van de opmerkelijkste bioskopen in India eer aan.

Overnachting in het hotel.

 

Dag 5

Jaipur Jaipur

Ontbijt in het hotel, Vandaag gaan we voor een halve dag excursie naar majestueuze Amber Fort, 11 Km van Jaipur. Amber Fort is een prachtig voorbeeld van Rajput architectuur met zijn terrassen en wallen weerspiegeld in de Maota meer vlak onder het fort. Naar het fort gaan doen we met een Jeep. Het interieur van het fort heeft verschillende koninklijke zalen versierd met ingewikkelde ivoor, spiegel en glas werk aangevuld met prachtige muurschilderingen. Terwijl je je beweegt tussen de kamers van deze prachtige structuur voel de geschiedenis en visualiseer je de pracht en praal van een koninkrijk dat nooit is veroverd. In de namiddag gaan we de stad in, dit keer op een stadstour. Je bezoekt het City Palace Museum, waar je een imposante mix van traditionele Rajasthani en Mughal-kunst zult kunnen aanshouwen. Het museum is schitterend met zijn collectie van gewaden van koninklijke prinsen, tapijten, een arsenaal van oude wapens, miniatuur schilderijen portretteren hof scènes, strijd scènes en processies, Ook een bezoek aan de ontzagwekkende Jantar Mantar (een nauwkeurige observatorium gebouwd in 1726 AD). Ook inbegrepen is een fotobezoek aan de Hawa Mahal (Palace of Winds) - een vijf verdiepingen lang wonder met een spectaculaire piramidale gevel en overhangende ramen met roosterschermen, koepels en torenspitsen. Keer later op de middag terug naar het Hotel om uit te rusten en te ontspannen in het Hotel. Deze avond wordt u weer opgehaald bij uw hotel en geniet u van de Sound and Light show in het Amber Fort. Het is een uur toon en kom dan terug naar het Hotel voor een overnachting.

Overnachten in het hotel.

Dag 6

Jaipur Agra

Na het ontbijt staat de rit naar Agra gepland. Onderweg zullen we stoppen aan de mysterieuze stad Fatehpur Sikri. 

Fatehpur Sikri, de keizerlijke stad van de Mughal-dynastie tussen 1571 en 1584, werd gebouwd door Mughal-keizer Akbar. De architectonische grandeur van deze verlaten stad kan niet in woorden worden beschreven en men kan alleen de aura van de prachtige bouwwerken ervaren door ze te zien. Fatehpur Sikri is de populairste dagexcursie vanuit Agra, de stad Taj en de hoofdstad van het onoverwinnelijke Mughals. Na het prachtige Fatehput Sikri te hebben mogen aanschouwen rijden we door naar Agra en bij aankomst check je in de Hotel/ Na snelle was- en verandering gaan we de Taj Mahal en het Agra Fort bezoeken. Het grootste symbool van eeuwige liefde - De Taj Mahal, werd gebouwd door een keizer ternagedachtenis aan zijn geliefde koningin. De bouw van de Taj Mahal begon in 1631, en wordt verondersteld 22 jaar te hebben genomen om te voltooien, met meer dan 20.000 ambachtslieden die de klok rond werkten. Het ontwerp en de bouw wordt toegekend aan de legendarische architect, Ustad Ahamad Lahori. De legende verteld ons dat zodra de bouw werd voltooid, Shah Jehan lahori's handen heeft laten afsnijden, en verblind, zodat hij nooit meer in staat zou zijn om de structuur te dupliceren. Wat de Taj Mahal uniek maakt, zijn de perfecte proporties, de uitgesproken vrouwelijkheid, het bouwmiddel en de versiering. De marmeren buitenkant reflecteert roze en gouden tinten bij zonsopgang en zonsondergang, terwijl het oogverblindend wit is gedurende de dag. Het is onmogelijk om de Taj Mahal te visualiseren in een andere omliggende kader dan de paradoxale tuin. Het een weerspiegeling van het paradijs volgens de islam die wordt gevisualiseerd als een weelderige tuin waar beekjes stromen. Toen de Mughals dit concept naar India brachten, verhoogden ze het naar hoogten van onvergelijkbaar kunstenaarschap. Na al dat moois gaan we ook Agra Fort bezoeken, waar je door de kamers van deze koninklijke residentie wordt gebracht. Terwijl je door de stad rijdt, wees je getuige van het lokale leven en bazaars (markten) en de drukte van het alledaagse India. 

Overnachting in het hotel.

 

Dag 7

Agra Khajuraho

Ontbijt in hotel. daar zult u opgehaald worden door de lokale Travelworld vertegenwoordiger die u naar het station zal brengen om aan boord te gaan van de trein naar Jhansi. Ophalen bij het treinstation en daarna wacht ons een rit van ongeveer 4 uren naar Khajuraho via Orchha. Bezoek Raj Mahal, het eerste paleis in de Orccha citadel werd gebouwd door Raja Rudra Pratap, maar voltooid door zijn opvolger, Madhukar Shah. Rani-ka-Mahal, gebouwd voor madhukar Shah's vrouw, is van opmerkelijk belang. Haar sierlijke slaapkamer was versierd met prachtige muurschilderingen beeltenis van scènes uit Ramayana en verschillende incarnaties van Lord Vishnu. Jehangir Mahal gebouwd door Bir Singh Deo is waarschijnlijk het meest opvallende paleis in Orchha met zijn elegante hangende balkons, talloze ramen met stenen doorboordschermen en een prachtige toegangspoort versierd met turquoise tegels. Het werd gebouwd ter ere van Mughal keizer Jehangir tijdens zijn bezoek aan Orchha. Het geschilderde paleis van Rai Praveen Mahal werd gebouwd voor de prachtige courtisane en dichteres, Rai Praveen, door Raja Indramani, die grote genegenheid voor haar had. Sheesh Mahal gebouwd in de 18de eeuw heeft een beetje zijn pracht en praal verloren, maar biedt een prachtig uitzicht op de stad vanaf de terrassen. Het is nu een erfgoedhotel. 

Inchecken en overnachting in het hotel.

Dag 8

Khajuraho Varanasi

Na het ontbijt in het hotel, nemen we u mee voor rondleiding door de Khajuraho tempels.

Khajuraho werd opgericht in de 9e en 10e eeuw door de heersers van de Chandela-dynastie, en beïnvloed door tantrisme. Erotiek wordt een thema van filosofische interesse en het doel is sublimatie van seksuele relatie in de seksuele daad of " Maithun", vrouwen worden beschouwd als de incarnatie van de goddelijke energie of "Shakti". Het is ook mogelijk dat de gravures van Khajuraho werden beïnvloed door "Kama Sutra", de beroemde verhandeling over erotische kunsten geschreven door Vatsyayana in de tijd van de Guptas. De erotische liefde maken beelden van hemelse nimfen, goden en godinnen gebeeldhouwd in delicate detail hebben gevangen de verbeelding van mensen uit de hele wereld.

Middagtransfer naar luchthaven om aan boord te gaan van de vlucht naar Varanasi. Bij aankomst, bijstand en transfer naar hotel.

Varanasi, de heilige stad van India, is ook bekend onder de naam Kashi en Benaras. Kashi, de stad moksha voor hindoes sinds eeuwen, staat bekend om zijn fijne kwaliteit zijde, 'paan' en Benares Hindu University en Avimukta van de oudheid, Varanasi is de meest populaire bedevaartsoord voor de hindoes. Een van de zeven heiligste steden, Varanasi stad is ook een van de Shakti Peethas en een van de twaalf Jyotir Linga sites in India. In het hindoeïsme wordt aangenomen dat degenen die sterven en hier gecremeerd krijgen een onmiddellijke toegang tot bevrijding van de cyclus van geboorten en wedergeboorten. 

Avond getuige Gebed (Aarti) Ceremonie in Ghats.

Aarti is een Sanskriet woord dat staat voor hommage of toewijding. De aarti of het offer van de lampen wordt waargenomen op voorgeschreven uren van de dag en nacht om de goden aan te roepen. Er wordt aangenomen dat de goden zich fysiek presenteren voor toegewijden bij deze ceremonie. De lampen worden gedraaid voor de idolen in een met de klok mee, samen met het zingen van hymnen. Deze recitatie gaat gepaard met trommels, het blazen van de schelp en het tolen van de tempelklokken. Aan het einde van de 'aarti' neemt de priester een handvol water dat hij om gods idool draait. Dit is om 'agni' (de vuurgod) te kalmeren, die in dienst wordt gebracht in de vorm van de wieklamp. De lampen zelf zijn belast met deze "Presence" en dus na de ceremonie liefhebbers verzamelen de dampen en smeren hun gezichten met zijn aroma.

Overnachting in het hotel.

Dag 9

Varanasi New Delhi

Vroege ochtend boottocht op Ganges gevolgd door city tour. Er is geen Indiase attractie zoals Varanasi. Er zijn geen architectonische pracht, geen prachtig uitgehouwen paleizen of onneembare forten, en toch heeft de stad een inherente charme. Gelegen op de westelijke oever van de Ganges, strekt het zich uit van de rivieroever ghats naar een kronkelend doolhof van pittoreske steegjes met uitzicht op hoge huizen langs de kant, bezaaid met tempel Het is een fascinerend beeld om er te zijn en het te mogen ervaren. Varanasi vandaag, is ook een centrum van onderwijs, kunst en ambacht. De stad heeft vele academici, muzikanten en kunstenaars voorgebracht. Als centrum van kunst en ambacht heeft het een uitgebreid repertoire, van zilver, koper, koperartefacten tot parfumerieën en snuisterijen. Later gaan we een voor excursie naar Sarnath - 10 Km. van het centrum van de stad, Sarnath symboliseert de geboorte van het boeddhisme. Het was hier dat Boeddha zijn leer openbaarde en zijn kloostergemeenschap stichtte. Het museum in Sarnath is een van de belangrijkste in India en bevat houtsnijwerk dat een hele reeks stijlen vertegenwoordigt - archaïsch, de Mathura School, Gupta, langs Gupta en middeleeuws - met werk van beeldhouwers uit de 3e eeuw voor Christus tot de 12e eeuw na Christus.

Na de lunch (op zelfstandige basis), transfer naar de luchthaven om aan boord te gaan van de vlucht richting Delhi. Aankomst in Delhi om daar uw internationale vlucht te nemen richting Brussel, via Abu Dhabi. Wilt u graag na deze rondreis wat uitrusten in de Malediven of de Andaman en Nicobaren kan dit perfect. Contacteer uw Travelworld verkoop punt voor meer informatie over mogelijke combinaties.

Inclusief

• Totaal van zeven (07) hotels nachten in India.
• Dagelijks ontbijt in de genoemde hotels volgens het programma.
• Alle transfers, sightseeing's en excursies met een voertuig met airconditioning.
• Entree bij de monumenten waar van toepassing volgens het programma. Eventuele verhogingen van de toegangsprijzen zullen extra zijn.
• Diensten van Engels sprekende lokale gids op alle plaatsen (Verschillende gids in elke locatie)
• Fiets Riksja rit in Delhi tijdens Old Delhi bezoek.
• Jeep rit bij Amber fort in Jaipur.
• Treinkaartjes voor sector Agra -Jhansi sector in Airconditioning Chair Car
• Vroege ochtend delen boottocht rivier Ganges (Onder voorbehoud van het waterpeil)
• Wegenbelasting, parkeergeld, brandstofkosten, belastingen. Eventuele wandelingen in deze vergoeding / belastingen zal extra zijn.

Niet inbegrepen

• Verplichte Kerst en Nieuwjaar Gala Diner is niet inbegrepen in de kosten.
• Omvat geen dranken, waaronder mineraalwater, frisdranken, alcoholische dranken, enz. Het is meer kosteneffectief voor ons om u te factureren voor alle dranken op basis van de werkelijke consumptie.
• Eventuele vliegtickets (apart vermeld) of luchthavenbelastingen
• Eventuele camera kosten op monumenten en sites. Dit kan worden toegevoegd indien gewenst.
• Alle items van persoonlijke aard, zoals dranken, tips (met uitzondering van groepsmaaltijden en bagageafhandeling), wasgoed, telefoongesprekken enz.
• De prijzen zijn exclusief: onnodige escalatie van de brandstofprijzen, nieuwe belastingen op hotels en vervoersdiensten of eventuele verhogingen van de toegangsprijzen. Grote belastingverhogingen en nieuwe heffingen moeten extra worden betaald en worden dienovereenkomstig vooraf in rekening gebracht.