Gouden Driehoek & Goa

India is geen land, maar een continent en erdoor reizen is een ervaring als geen ander. Overweldigend in zijn chaos op het eerste zicht, ontvouwt het geleidelijk unieke verrukkingen. U kunt ze vinden in zijn majestueuze forten, monumenten en tempels; in prachtige ambachten; in de traditionele en hedendaagse kunst; in de drukte van de kleurrijke bazaars; landschappen en natuurreservaten; in diverse keukens; een maaltijd thuis met een gezin, of in de onverwachte schoonheid die door de chaos wordt gefilterd.

Dag 1

Brussel New Delhi

Vertrek vanuit Brussel richting New Delhi, met Emirates of Etihad Airways.

1
2

Dag 2

New Delhi New Delhi

U wordt opgewacht door de Travelworld vertegenwoordiger in de aankomsthal van de luchthaven nadat u alle immigratie- en douaneformaliteiten heeft afgehandeld zult u versiert en verwelkomd worden met bloemenslingers. Hierna Vertrekt u naar het hotel met een volledige airconditioning  voertuig. New Delhi werd ontworpen en gebouwd door de Britten in de jaren 1920 - het is een stad van brede boulevards indrukwekkende overheidsgebouwen, groene parken en tuinen. De architecten van de koning Lutyens en Baker, zette het ontwerp en de bouw van de achtste stad van Delhi in gang. Lutyens ontwierp een "Imperial City" met paleisachtige omzoomde lanen, onderbroken door tuinen in Mughal-stijl, compleet met fonteinen en ondiepe zwembaden. 

Overnachting in het 5 sterren hotel The Imperial. 

Dag 3

New Delhi New Delhi

Na het ontbijt verterkt u op ontdekking door de twee karaktervolle delen van de stad. Oud & Nieuw Delhi.

Delhi is de hoofdstad van het moderne India. Hier  meer dan ergens anders kunt u de vermenging van het Oude en Nieuwe India, zien. Delhi bestaat uit zeven oude steden, die zich uitstrekken over de periode van de 11e tot de 20e eeuw. Delhi heeft de opkomst en de val van vele keizers gezien, die hebben een overvloed aan monumenten achtergelaten die de grootsheid en glorie van vervlogen tijden herdenken. Er zijn maar weinig steden ter wereld die zo'n overvloed aan architectonische stijlen kunnen uitdrukken. 

In de voormiddag zult u kennis maken met het oude gedeelte van Delhi, met alle nodige uitleg van uw gids. In de namiddag zal hij u dan op sleeptouw nemen door New Delhi. 

Overnachting in het 5-sterren The Imperial Hotel.

 

 

 

 

3
4

Dag 4

New Delhi Agra

Ontbijt in het hotel en rit naar een van de hoogtepunten van deze reis Agra! Bij aankomst van het hotel checken we in.

We gaan verder met een bezoek aan Taj Mahal & Agra fort.

Bezoek het prachtige monument voor de liefde - Taj Mahal, is gebouwd door een keizer ter nagedachtenis aan zijn geliefde koningin. De bouw van de Taj Mahal begon in 1631 en zou 22 jaar hebben geduurd hebben en zou meer dan 20.000 ambachtslieden gekost hebben om dit te maken

Het ontwerp en de bouw zou die van de legendarische architect Ustad Ahamad Lahori zijn. Volgens de legende heeft Sjah Jehan na de voltooiing van de bouw de handen van Lahori laten afhakken,
en laten verblind, zodat hij nooit in staat zou zijn om de structuur te dupliceren. Wat de Taj Mahal uniek maakt is zijn perfecte proporties, uitgesproken vrouwelijkheid, medium van constructie en ornamentiek. De marmeren buitenkant reflecteert roos en gouden tinten bij zonsopgang en zonsondergang, terwijl het overdag oogverblindend wit is. Het is onmogelijk om de Taj Mahal te visualiseren in een andere omgeving dan zijn paradoxale tuin. Het paradijs, in de Islam, wordt gevisualiseerd als een weelderige tuin waar er overal stroompjes stromen. Toen de Mughals dit concept naar India brachten, hebben ze het tot de hoogte van de onvergelijkbare geschiedenis verheven.

Bezoek later het indrukwekkende Agra Fort, waar u door de kamers van de koninklijke residentie wordt meegenomen. Terwijl u door de stad rijdt, bent u getuige van het lokale leven met de vele bazaars (markten) en de drukte van het alledaagse India.

Overnachting in het 5 sterren ICT Mughal A Luxury Collection Hotel.

 

 

Dag 5

Agra Jaipur

Na het ontbijt rijden we verder naar Jaipur,  op weg naar Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri - Is de keizerlijke stad van de Mughal dynastie tussen het jaar 1571 en 1584, Fatehpur Sikri werd gebouwd door Mughal keizer Akbar. De architectonische grandeur van deze verlaten stad kan niet in woorden worden beschreven en men kan alleen de aura van zijn prachtige bouwwerken ervaren door ze te zien. Fatehpur Sikri is de meest populaire dagexcursie vanuit Agra,


Vandaag, als men Fatehpur Sikri binnenkomt vanaf de Agra-poort, verschijnt een van de negen toegangspoorten op weg naar het paleiscomplex Diwan-I-Aam, daar verschijnt de zaal van het publiek als eerste. Het is een enorme rechthoekige ommuurde binnenplaats waar petities werden gehoord, proclamaties gedaan werden, ambassadeurs ontvangen werden en entertainment programma’s gehouden werden. Denk na over de mysterieuze desertie van deze hoofdstad die een paar jaar na de bouw dramatisch werd verlaten vanwege een gebrek aan water. Het was een ware sprookjes stad en de 'ruïnes' zijn nog steeds in een ongerepte staat. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe het hofleven moet zijn geweest in de dagen van zijn grootsheid. Later, rijden we naar Jaipur, daarna check-in en overnachting in het 5 sterren Rambagh Palace.

5
6

Dag 6

Jaipur Jaipur

Ga na het ontbijt verder voor een halve dag excursie naar het inspirerende Amber Fort, 11 km van Jaipur. Het Amber Fort is een prachtig voorbeeld van Rajput architectuur met zijn terrassen en wallen die weerspiegeld worden in het Maota meer. Ga met een jeep het fort op. Het interieur van het fort heeft verschillende koninklijke zalen versierd met ivoor, spiegel en glaswerk, aangevuld met prachtige muurschilderingen. Terwijl u zich tussen de kamers van dit prachtige bouwwerk beweegt, voelt u de geschiedenis en visualiseert u de pracht en praal van een koninkrijk dat nooit is veroverd. .


(Olifantenritten bij Amber Fort kunnen niet op voorhand worden gegarandeerd. Dit heeft te maken met het feit dat het aantal olifanten en de tochten die elke olifant kan maken beperkt is. Alle gasten moeten op tijd het Amber Fort bereiken en in de rij staan om hun beurt af te wachten om de Olifant te beklimmen. Deze rijen kunnen soms erg lang zijn en sommige gasten moeten teruggedraaid worden).

 

stadstour in de middag, op deze stadstour bezoekt u het City Palace Museum waar u een imposante mix van traditionele Rajasthani en Mughal Art kunt zien. Het museum is adembenemend door zijn collectie van gewaden van de koninklijke prinsen, tapijten, een wapenarsenaal van oude wapens, miniatuurschilderijen die hofscènes, gevechtsscènes en processies uitbeelden, bezoekt ook het ontzagwekkende Jantar Mantar (een nauwkeurig observatorium gebouwd in 1726 na Christus). Ook inbegrepen is een foto bezoek aan de Hawa Mahal (Paleis van de Winden) - een vijf verdiepingen tellende wonder met een spectaculaire piramidale gevel en overhangende ramen met traliewerk schermen, koepels en spitsen.
Het City Palace Complex, is gelegen in het hart van de ommuurde stad, en geeft u een idee van de vooruitziendheid van de oprichter van Jaipur Sawai Jai Singh. Hij liet een erfenis na van de meest imposante en prachtige architectuur, kunst en ambachtelijke structuur in de stad. Sawai Jai Singh bouwde veel gebouwen, maar sommige van de structuren werden ook gebouwd door latere heersers en sommige zijn zelfs gedateerd in de twintigste eeuw. Het paleis is een mix van Mughal en Rajasthani architectuur en de koninklijke familie woont nog steeds in een deel van het paleis.

Overnachting in het 5-sterren Rambagh Palace. 

 

Dag 7

Jaipur Goa

Na het ontbijt in het hotel wacht er een transfer om u naar de luchthaven van Jaipur te brengen. om vervolgens de vlucht naar Goa via Mumbai te nemen.

Bij aankomst in Goa zult u terug opgewacht worden door een Travelworld vertegenwoordiger die de transfer van de luchthaven naar het hotel zal verzorgen. 

 

Inchecken in het 5-sterren W hotel Goa, en rest van de dag vrij ter ontspanning.

7
8

Dag 8

Goa Goa

Ontbijt in het hotel

vrij om te ontspannen

Optioneel: Halve dag stadstour door Old Goa.

Ga verder met een sightseeing tour van Old Goa -10 km van Panjim, de basiliek van Bom Jesus, de 16e eeuwse kerk gewijd aan het kindje Jezus en het vastleggen van de stoffelijke resten van de heilige Franciscus Xaverius, dat is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Goa. De andere kerken in hetzelfde gebied zijn de Sint-Kathedraal, met zijn gewelfde interieur, de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en het nonnenklooster van Sint-Monica.
Oude Goa. is nog steeds het spirituele hart van het christelijke Goa, en het beroemdste gebouw is de Basiliek van Bom Jesus, die het graf en de stoffelijke resten van de peripatetische Sint Franciscus Xaverius bevat, dit heeft het christendom in een groot deel van Zuidoost-Azië geïntroduceerd. Ook interessant is het klooster en de kerk van Sint Franciscus van Assisi, zijn de verguld en gebeeldhouwd houtwerken ,muurschilderingen die scènes uit het leven van de heilige uitbeelden, en een vloer die grotendeels is gemaakt van gebeeldhouwde grafstenen. De grootste van de kerken is de Portuguees-Gotische Se kathedraal, daterend uit 1562, die de zogenaamde 'Gouden Klok' herbergt, waarvan de weerklinkende gelijkenis driemaal per dag te horen is. Andere juweeltjes zijn de Sint-Cajetanskerk, die naar het voorbeeld van de Sint-Pieterskerk in Rome is gebouwd, en de Koninklijke Kapel van Sint-Antonius..

St. Kathedraal: De grootste van de kerken in Oud-Goa, het is in de Portugees-Gotische stijl met een Toscaanse buitenkant en een Korinthisch interieur. De klok is een van de oudste in Goa en wordt de Gouden Klok genoemd.

Klooster en kerk van St. Franciscus Assisi: Deze oude kerk heeft houtsnijwerk en oude muurschilderingen die het dossier van de heilige Franciscus voorstellen. De vloer is gemaakt van grafstenen met het wapen van families die teruggaan tot de 16e eeuw.

Dag 9

Goa Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Goa via Mumbai, voor uw terugvlucht naar Brussel. 

 

Hier eindigd uw fantastische reis door India! 

9

Inclusief

Niet inbegrepen