Diwali "Het Licht Feest"

Kleurrijk Diwali, ook bekend als het "licht feest" is een oud Hindoe-festival dat de terugkeer van Heer Ram, na zijn veertien jaar ballingschap. Het festival viert zijn terugkeer als overwinning van het licht over de duisternis, kennis over onwetendheid, goed over kwaad, en hoop over wanhoop. Het is één van de grootste festivals van het jaar en het wordt over het hele land gevierd door mensen die diyas en kaarsen, overal in huis, aansteken en door het uitvoeren van pujas of gebedsceremonies om de goddelijke zegeningen van de godin van rijkdom te zoeken. Geschenken worden gedeeld onder vrienden en familie en vooral in de steden wordt de eigenlijke dag gevierd met een overvloed aan vuurcrackers die zorgen voor een onstuimig festivalgevoel! 

Happy Diwali !

Dag 1

Brussel New Delhi

Vertrek vanuit Brussel richting New Delhi, met een tussen stop in Dubai.

1

Dag 2

New Delhi New Delhi

Aankomst op de internationale luchthaven van New Delhi in de ochtend / avond. Welkom in India! U wordt opgewacht door uw Travelworld Vertegenwoordiger in de aankomsthal van de luchthaven nadat al uw immigratie- en douaneformaliteiten gecontroleerd zijn. Vertrekt u met een privé transfer naar uw hotel.

New Delhi is uitgebreid en omvat nu residentiële en commerciële ontwikkelingen in het westen en het zuiden, plus de satellietsteden Noida, Gurgaon en Faridabad. Delhi heeft Mumbai & Kolkata in de afgelopen jaren ingehaald om het meest levendige, creatieve kunstcentrum in India te worden. De stad heeft meer dan vijfentwintig galerijen. Er worden regelmatig rondleidingen, seminars, filmshows en studielessen georganiseerd over kunstwaardering, geschiedenis en natuurbehoud. De meeste van de uitvoerende kunstcentra liggen rond Mandi House, Bhagwan Das Road. Er is een verbazingwekkend scala aan activiteiten - van culturele wandelingen, lezingen, theaterproducties en kunsttentoonstellingen tot films van Indiase en buitenlandse regisseurs. Men kan zijn keuze vinden in de Habitat World bij Lodhi Road en Siri Fort bij Khel Gaon.

Overnachting in het hotel. 

 

 

Dag 3

New Delhi New Delhi

Na het ontbijt in het hotel, ga verder voor een wandeling door Oud Delhi.

Je zintuigen zullen tot leven komen wanneer je de vele boeiende bezienswaardigheden en geluiden tegenkomt die deze geweldige stad te bieden heeft. Het geeft je een voorproefje van de stad en laat je zinken in de razernij van zijn kleuren, levendigheid en onweerstaanbare charme.
Oude Delhi Bazaar Wandeling en Haveli Bezoek. Start de tour door het verkennen van de galis van Shahjahanabad, de hoofdstad gebouwd door keizer Shah Jahan (1628-1658) en de plaats waar PT JAWAHARLAL NEHRU, de eerste premier van Onafhankelijk India, trouwde. De ontdekkingen tijdens het dwalen door de straten inspireren je om meer de honger te voelen die we ‘de smaak van Delhi’ noemen.

Middagbezoek New Delhi

New Delhi werd ontworpen en gebouwd door de Britten in de jaren 1920 - het is een stad van brede boulevards, indrukwekkende overheidsgebouwen en groene parken en tuinen. In 1911 kondigde koning George V de verandering van de hoofdstad van Calcutta naar Delhi aan. De architecten van de koning, Lutyens en Baker, zetten het ontwerp en de bouw van Delhi's achtste stad - New Delhi - in gang. Lutyens ontwierp een "Imperial City" met vorstelijke gebouwen die zich bevinden te midden van brede met bomen omzoomde lanen, onderbroken door tuinen in Mughal-stijl, compleet met fonteinen en ondiepe zwembaden. Het duurde 20 jaar om deze immense onderneming te voltooien, waarna de Britten in 1947 het subcontinent inpakten en afstonden. Je bezoekt twee monumenten uit het verleden van Delhi - Qutub Minar (Historisch bouwwerk van een mijlpaal. In 1199 trok Qutub-ud-Din de Qutub Minar op, hetzij als een overwinningstoren of als een minaret van de aangrenzende moskee. Van een basis met een diameter van 14,32m verscherpt het tot een diameter van 2,75m op een hoogte van 72,5m) & Humayun’s graf.

Overnachting in het hotel. 

Dag 4

Agra Agra

Na het ontbijt, rit naar Agra.

Bezoek bij aankomst het indrukwekkende Agra Fort, waar u wordt meegenomen door de kamers van deze koninklijke residentie. Terwijl u door de stad rijdt, bent u getuige van het lokale leven, de bazaars (markten) en de drukte van het alledaagse India.

Later inchecken in het hotel. Bezoek 's middags Taj Mahal. Bezoek dé hoogtepunt van uw reis, de Taj Mahal, gebouwd door een keizer ter nagedachtenis aan zijn geliefde koningin. De bouw van de Taj Mahal begon in 1631, en wordt verondersteld te hebben 22 jaar genomen te hebben om te voltooien, met meer dan 20.000 ambachtslieden die de klok rond werkten om het af te krijgen. Het ontwerp en de constructie wordt gezegd dat van de legendarische architect, Ustad Ahamad Lahori. De legende gaat dat zodra de bouw was voltooid, Shah Jehan had Lahori's handen afgesneden, en verblind, zodat hij nooit in staat zou zijn om de structuur te dupliceren. Wat de Taj Mahal uniek maakt, zijn de perfecte proporties, uitgesproken vrouwelijkheid, bouwmedium en versiering. De marmeren buitenkant weerspiegelt roze en gouden tinten bij zonsopgang en zonsondergang, terwijl het overdag oogverblindend wit is. Het is onmogelijk om de Taj Mahal te visualiseren in een omliggende anderen dan de paradoxale tuinen. Paradijs, in de islam, wordt gevisualiseerd als een weelderige tuin waar stromende beekjes stromen. Toen de Mughals dit concept naar India brachten, verhoogden ze het naar de hoogste niveau van architectuur. Waarvan we tot op heden kunnen van nagenieten.

Overnachting in het hotel.

Dag 5

Agra Kajuraho

‘s Ochtends na thee/koffie in het hotel, op tijd transfer naar station, aan boord van de trein voor Jhansi.

Ontmoeting bij aankomst op station Jhansi & rit naar Orcha. Jahangir Mahal in Orchha, te vinden op een afstand van ongeveer 18 km van Jhansi, is een van de meest bewonderde en invloedrijke paleizen. Dit 17e eeuwse monument, gelegen in het fortcomplex van de wijk Tikamgarh van Orchha, werd gebouwd door koning Vir Singh Deo ter ere van de Mughal prins, Jahangir. Raja Mahal is de koninklijke residentie van de voormalige koningen van Orcha. Raja Mahal is gelegen in tikamgarh district, Madhya Pradesh. Mooie torens sieren de buitenkant van dit prachtige paleis en uitstekende muurschilderingen sieren het interieur. Het paleis herbergt twee rechthoekige binnenplaatsen, die het oude Indiase concept van de mandapa volgt. Het belangrijkste kenmerk in het paleis is de Diwan-i-Khaas, die alom wordt bewonderd om zijn fantastische motieven. Een 17e-eeuws monument dat de tand des tijds doorstond is een waardig horloge. Achter Ram Raja Mandir in Orchha schuilt een mooi verhaal. De koningin van Orchha aanbad Lord Ram, zoals Kaushalya (zijn moeder) van hem hield. Ze bezocht Ayodhya en bracht Ram Lala terug, de godheid Ram als kind. Later rijden we verder naar Kajuraho. Bij aankomst inchecken in het hotel.

Overnachting in het hotel.

Dag 6

Kajuraho Chitrakoot

Na het ontbijt ga je naar Chitrakoot, waar Lord Am Aspen 11 jaar van de 14 jaar in bosballingschap leefde. Valmiki Ashram, gelegen op een hoge heuvel aan de oever van de Valmiki rivier, wordt beschouwd als de geboorteplaats van Luv en Kush, twee zonen van Lord Ram en Sita.

Overnachting in het hotel.

Dag 7

Khajuraho Varanasi

Ga na het ontbijt naar de wereldberoemde erotische tempels van de Chandela-dynastie.

Deze tempels zijn verdeeld in drie groepen waarvan de westerse de grootste en bekendste is. Buiten drie die zijn gebouwd van lokaal graniet, zijn de tempels gebouwd met harde rivier zandsteen, dat is opgegraven aan de oostelijke oever van de Ken River, 13 mijl naar het oosten.

Vertrek: Khajuraho, Aankomst: Varanasi

Ontmoeting bij aankomst op de luchthaven van Varanasi en transfer naar het hotel voor de check in.

Avondbezoek aan de ghats om deel te nemen aan de Aarti. Aarti is een Sanskriet woord dat staat voor hommage of toewijding. De Aarti of het aanbieden van de lampen wordt waargenomen op voorgeschreven uren van de dag en nacht om de goden op te roepen. Men gelooft dat de goden zich fysiek presenteren voor toegewijden bij deze ceremonie. De lampen worden met de klok mee gedraaid voor de idolen, samen met het gezang van hymnen. Deze recitatie gaat gepaard met trommels, blazen op schelpen en het luiden van de tempelklokken. Aan het einde van de 'Aarti' neemt de priester een handvol water dat hij om het idool van de god draait. Dit om 'agni' (de vuurgod) te sussen. Deze is in dienst genomen in de vorm van de lontlamp. De lampen zelf zijn belast met deze "Aanwezigheid" en dus na de ceremonie verzamelen toegewijden de dampen en smeren ze hun gezichten met zijn aroma.

Overnachting in het hotel.

Dag 8

Varanasi Varanasi

Deze ochtend verlaten we vroeg uw hotel, rond 05.30 uur, voor een ochtend bootexcursie op de heilige rivier de Ganges. Bij zonsopgang, wanneer het gevuld is met pelgrim, is het een geweldige plek om getuige te zijn van de levende tradities van één van ’s werelds oudste en belangrijkste religies. Zie Varanasi tot leven komen langs de oevers van de rivier, zie mensen baden in het heilige water en de rijzende zon aanbidden. Wees getuige van het slot van het leven op de heilige crematie gronden aan de rivieroevers. Men gelooft dat als je sterft in Varanasi, je meteen naar de hemel gaat. Varanasi zal een van de meest bijzondere ervaringen zijn van uw bezoek aan India.

Op de terugweg naar het hotel gaat u verder met een korte Varanasi City Tour die door de Hindoe universiteit van Benaras rijdt met een bezoek aan de Bharat Mata-tempel (Moeder India). Bezoek enkele van de heilige tempels van de stad die de sfeer en de geest van de stad inkapselen. Hoogtepunten zijn de Durga-tempel, beter bekend als de 'apentempel' vanwege het grote aantal apen dat daar woont en de Tempel van Vishwanath (of Visheshwar, Heer van het Universum).
Na het ontbijt in het hotel ga je naar de Jnana Pravaha school en communiceer je met de spirituele goeroe die het verhaal achter het diwali-festival zal verwoorden.

Overnachting in het hotel.

 

Dag 9

Varanasi Lucknow


Na het ontbijt in het hotel, rit naar Lucknow. Bij aankomst inchecken in het hotel.
Bezoek 's avonds de erfgoedstad en geniet van de street food tour. Een zelf samengestelde collectie van wat beroemd is in Lucknow van straatgerechten, lokale lekkernijen en specialiteiten. In Lucknow mag u niet vergeten om een aantal van deze te proberen.

Overnachting in het hotel.

Dag 10

Lucknow Ayodhya

Na het ontbijt wacht ons een rit van ongeveer 4 uren naar Ayodhya. Deze stad is de geboorte plaats van Lord Rama, we zullen daar de belangrijkste tempels bezoeken en de plaats bezoeken waar Lord Rama in zijn echte Mahavischnu vorm onderdompelde.

Overnachting in het hotel.

 

 

 

Dag 11

Lucknow Delhi

Ontbijt in het hotel. Namiddagtransfer naar de luchthaven om aan boord te gaan van de vlucht richting New Delhi. Eens aangekomen in de internationale luchthaven van Delhi eindig uw fantastische en spirituele reis met als thema Diwali doorheen India. Stap aan boord van uw internationale vlucht richting Brussel, met een tussenstop in Dubai. 

 

 

Inclusief

• Totaal van (09) hotelovernachtingen in India op basis van kamer & ontbijt.
• Alle transfers, bezienswaardigheden en excursies met een voertuig met airconditioning.
• Eenmalige toegangsprijs bij de monumenten die van toepassing zijn volgens het programma. Eventuele opslagen van entreegelden zullen extra zijn.
• Diensten van professionele Engelssprekende lokale gidsen in elke stad waar sightseeings / excursies worden gegeven.
• Boottocht (op gedeelde basis) in Varanasi (Afhankelijk van het waterpeil)
• Marktwandeling in Jaipur
• Diwali viering in het hotel in Varanasi
• Erfgoedwandeling met lokaal eten in Lucknow
• Travelworld vertegenwoordiger voor assistentie bij alle aankomst- en vertrektransfers.
• Basis kuierstarieven op de luchthaven en in hotels (geen fooien).
• Wegenbelasting, parkeergeld, brandstofkosten, interstatebelastingen. Eventuele opslagen in deze vergoedingen / belastingen zullen extra zijn.
• De bovenstaande prijzen zijn inclusief alle huidige belastingen en entreegelden. Eventuele opslagen in deze belastingen of toegangsprijzen zullen extra zijn.

Niet inbegrepen

• Eventuele kosten van persoonlijke aard, zoals tafeldranken, wasserij, telefoongesprekken, mineraalwater, frisdranken, fooien, winkelen etc. tenzij anders vermeld. Het is kosteneffectiever voor ons om u te factureren voor alle dranken op basis van de werkelijke consumptie.
• Eventuele camerakosten bij monumenten en sites. Dit kan worden toegevoegd indien gewenst.
• Alle andere maaltijden / diensten niet vermeld in het programma.
• Elk vliegticket (apart genoteerd) of luchthavenbelasting.
• Visumkosten voor India.
• Belastingen op de vertekluchthaven en passagier servicekosten.
• Elke verhoging van de fiscale structuur geheven door de overheid van India.
• Alles wat niet in de ingesloten sectie wordt genoemd.
• De prijzen zijn exclusief: onnodige escalatie van de brandstofprijzen, nieuwe heffingen op hotels en vervoersdiensten of eventuele verhogingen van de toegangsprijzen. Eventuele grote belastingverhogingen en nieuwe heffingen moeten extra worden betaald en worden dienovereenkomstig gefactureerd met voorafgaande kennisgeving.