Guadeloupe

Guadeloupe biedt u vijf bestemmingen in 1.  Het is immers een eilandengroep bestaande uit het majestueuze Basse-Terre, het fascinerende Grande-Terre, het verrassende La Désirade, het schitterende Les Saintes en het authentieke Marie-Galante.  Elk van de vijf eilanden is een ontdekking op zich.  De etnische diversiteit van de verschillende eilandbewoners vertaalt zich in een kleurrijk pallet van folklore, taal en muziek.  Verder is er ook de overweldigende natuurpracht met ongerepte natuurreservaten, schitterende stranden en feeërieke koraalriffen.  Cultuur opsnuiven kan ook met talrijke musea, versterkte gebouwen, ruïnes, geklasseerde woningen en archeologische verzamelingen.  Snorkel, duik, zeil, rijd te paard, fiets, spring parachute, ... 
De mogelijkheden zijn eindeloos op de overweldigende eilandengroep Guadeloupe.  Uw volgende vakantiebestemming?

.  

 

Guadeloupe, omdat...

5 eilanden
Ongerepte natuur
Grote diversiteit
Charmehotels
Creoolse keuken

Vanuit de luchthavens van Parijs Orly en Parijs Charles de Gaulle zijn er dagelijkse vluchten naar Guadeloupe.  Er zijn ook makkelijke verbindingen tussen België en Parijs dankzij de TGV vanuit Brussel-Zuid (of eventueel Rijsel). U kunt ook vanuit eigen land vertrekken, er zijn vluchten die vertrekken vanuit Charleroi Brussels South.  Travelworld werkt met vier luchtvaartmaatschappijen samen, met name Air Belgium, Air Caraibes, Air France en XL Airways

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Onze hotelselectie

Ontdek de Travelworld hotelselectie op Guadeloupe.  Guadeloupe beschikt niet over een hyperluxueuze hotellerie met gigantische 5-sterrenresorts.  Wat het eiland mist aan luxe maakt het echter goed met een gigantische dosis charme.  Dit gaat van een intimistisch boetiekhotelletje in de ongerepte natuur tot een designhotel in de heuvels.  Aan u de keuze! 

Rondreizen

Welkom in de Franse Antillen. Wij bieden u de perfecte islandhopping tussen La Guadeloupe en La Martinique. Dompel uzelf in de cultuur en sfeer van beide eilanden tijdens deze 10 daagse trip.

Voor meer informatie contacteer nu uw dichtstbijzijnde Travelworld verkoop punt, en vertrek vandaag nog naar deze prachtige eilanden. A bientôt ! 

Travelworld Moments

Kruid uw vakantie met unieke Travelworld momenten. Vertrek aan boord van een klein vliegtuigje om La Guadeloupe en zijn omgeving te ontdekken van bovenaf, geef u ogen de kost en bewonder parelwitte stranden, bergen en zelf koraalriffen vanuit de lucht. Doet u liever iets met uw beide voetjes aan de grond geen probleem ! Ga op canyonning door de regenwoud van Guadeloupe en ontdek er prachtige watervallen en laat u volledig charmeren door de flora en fauna dankzij de Travelworld momenten. La Guadeloupe wacht enkel nog op u !

La Grande Terre

Grand Terre is eigenlijk het kleinere deel van Guadeloupe.
In het noorden wordt het platteland bezet door suikerrietplantages en begrensd door een steile kustlijn waar abrupte kliffen en enkele zanderige baaien te vinden zijn.

 

Vertrek vanuit uw hotel voor een dag gewijd aan de ontdekking van het verbazingwekkende landschap in Grande Terre. The Grands Fonds: smalle valleien omringd door kleine kalkstenen heuvels bezet door voedselproducerende plantages. Het is ook een regio met kleine boerderijen en weilanden. Een verbazingwekkende reeks reliëfs die uniek is in de wereld

Aankomst in Morne à l'Eau, fotoshoot van de beroemde begraafplaats bekend om zijn graven in zwart-wit-schaakbord. Vervolg gaat u  naar de Damoiseau Distillery in Moule voor waar een bezoek en proeverij op het programma staat. Dan is het tijd om het prachtige strand van Souffleur in Port Louis te bewonderen. Rijd vervolgens langs de prachtige kliffen van La Grande Vigie die 80 meter hoog zijn en, als het weer het toelaat, hebt u een panoramische uitzicht over Grande Terre en de eilanden Montserrat. Antigua in het noorden en La Désirade in het zuidoosten zijn adembenemend. Houd halt in La Porte d'Enfer waar het souvenir van «Madame Coco» nog steeds leeft; het is de zeer kalkachtige kant van het eiland ..

Er is een Creoolse lunch voorzien in een typisch restaurant of bij de lokale bevolking.

In de namiddag bezoekt u La Pointe des Châteaux, een wild gebied dat doet denken aan de grillige kustlijn van Bretagne. Een pad voert je naar de Calvarieberg die La Pointe des Colibris domineert.

Reisformaliteiten

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na uw retour is voldoende. Voor Guadeloupe mag u, als Belg, ook reizen met een simpele identiteitskaart.

Taal

Frans is de officiële taal op Guadeloupe. Op het eiland spreekt men ook patois, een lokaal dialect.

Tijdsverschil

In de winter is het op de eilanden 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur.

Valuta

De euro is de gangbare munt op Guadeloupe.

Klimaat

De temperatuur schommelt het jaar door tussen de 24 en de 30°C. De beste periode om te reizen is in onze winter en lente. De maanden september en oktober zijn het minst aan te raden.