Privé rondreis Natuurpracht & Tradities van Gambia en Senegal

Ontdek de natuurpracht van Gambia & Senegal, op en langs de oevers van de West-Afrikaanse rivieren. U komt in contact met tientallen diersoorten, boeiende volkeren en indrukwekkende bezienswaardigheden. U verblijft bovendien in kleinschalige, unieke accommodaties. Een rondreis door West-Afrika om nooit meer te vergeten, op basis van vol pension.

1

Dag 1

Brussel Dakar

Vlucht vanuit Brussel met Brussels Airlines naar Dakar. Aankomst op de luchthaven, waar u verwelkomd wordt door de lokale Travelworld vertegenwoordiger, die u naar het hotel la Madrague (of gelijkwaardig) brengt. Dit hotel ligt op het strand van N’gor en u geniet er van een prachtig uitzicht op het eiland N’gor en de oceaan. Afhankelijk van uw aankomstuur wordt u ook nog een bezoek aan de hoofdstad Dakar aangeboden of vrije tijd aan het zwembad. Avondmaal en overnachting in uw hotel.

Dag 2

Dakar - Kaolack Tambacounda - Wassadou

Vertrek vanuit uw hotel om 6u. U ontbijt in Kaolack en vertrekt dan voor de, vrij lange, rit richting Tambacounda (+/-400 km) voor het middagmaal. Nadien gaat de rit verder tot aan het dorp Wassadou, gelegen vlak aan het nationale park. Het omliggende landschap is werkelijk indrukwekkend. We verblijven hier in een comfortabel kamp. Eens hier geïnstalleerd vertrekken we voor een wandeling naar de omringende bananenplantages. Hier houden we ook halt om de nijlpaarden en de apen te observeren in hun natuurlijke habitat. Bij zonsondergang genieten we nog van een lekker aperitiefje. We bewonderen tenslotte ook nog een groep wilde bavianen. Diner en overnachting in ons kamp.

2
3

Dag 3

Safari Niokolo Koba

Nog voor het ochtendwaken vertrekken we uit het kamp om de natuur in al haar schoonheid te zien ontwaken. We rijden tot aan Dar Salam, de toegangspoort tot het nationale natuurpark van Niokolo Koba. Hier vertrekken we voor een dagje wildsafari. We maken een eerste stop in het plaatsje Simenti en observeren er het lokale wildleven. Van op een uitkijkpunt bezichtigen we daarna de nijlpaarden in de rivier. Aan de oevers van de rivier nemen we ook de lunch. We wandelen op een hangbrug over de Niokolo rivier. We zien nog tal van andere diersoorten zoals bavianen en andere aapsoorten, gazellen, tal van vogelsoorten, buffels en met wat geluk ook leeuwen en luipaarden. Daarna vertrekken we op een laatste stuk safari in de richting van Damantan. We doorkruisen weidse vlakten en observeren verschillende vogelsoorten en ook een groep luipaarden in gevangenschap. Via Dar Salam komen we vervolgens terug op de hoofdweg en rijden we verder naar ons hotel, gelegen aan de oevers van de Gambia rivier. We verblijven in comfortabele hutjes op deze unieke locatie. Diner met zicht op de rivier en overnachting.  

Dag 4

Ethwouar Kédougou

In de vroege ochtend vertrekt u weer uit het kamp, richting Bandafassi. We komen aan bij het kamp Le Bedik “chez Leontine”, waar we de broer van de eigenares ontmoeten die eveneens zal fungeren als gids. We maken een mooie wandeling van ongeveer een uur tot het Bedik dorp Ethouwar, gelegen in de heuvels. Onze gids vertelt ons alles over de geschiedenis van dit dorp en haar bevolking, alsook hun traditionele kledij. We genieten ook van het prachtige uitzicht over de ganse vallei. Daarna gaat onze tocht verder naar de waterval van Dindéfélo, aan de voet van het Fouta Djalon gebergte. Aan de waterval houden we halt voor een verzorgde picknickmaaltijd en kan u ook een frisse duik nemen in het water (vergeet uw zwemgerij dus niet). In de namiddag bezoeken we ook nog de kleurrijke, typische markt van Kédougou. Nadien terug naar het kamp voor wat vrije tijd aan het zwembad of, indien u dat wenst, een mooie wandeling in de natuur. Avondmaal en overnachting in het kamp.

4
5

Dag 5

Gouloumbou Basse Santa Fu Baboon eiland

Om 6u vertrekken we uit het kamp en bewonderen we tal van dieren tijdens hun ochtendritueel.  We stoppen bij Tambacounda en Gouloumbou, bekend voor hun bananenproductie.  Nadien trekken we verder richting Gambia via o.m. de levendige handelsplaats Basse, aan de rand van de rivier.  We houden halt voor de lunch in dit plaatsje, wat tevens bekend is als handelsverbinding tussen Gambia, Senegal, Mali en Nieuw-Guinea.  Na de lunch rijdt u verder naar Gambia, waar we het mooiste woud van het land doorkruisen om in het Badi Mayo Camp aan te komen.   Dit tentenkamp bevindt zich op Baboon Island, bekend omwille van z’n grote chimpanseebevolking.  Het kamp ligt op een heuvel en biedt een panoramisch zicht over de Gambia rivier.  Avondmaal in het restaurant op palen boven de rivier en vervolgens overnachting.

Dag 6

Nationaal Park van de Gambia rivier Baboon Eiland

In de ochtend vertrekken we op een wandeling en ontdekken we de rijke fauna en flora van dit eiland. Zo leven er tientallen, of misschien wel honderden, verschillende vogelsoorten. We nemen het middagmaal in het kamp. In de namiddag vertrekken we per boot voor een unieke excursie, waarbij we tal van diersoorten zullen ontdekken. Onderweg spotten we o.m. krokodillen, nijlpaarden, bavianen, maar vooral de bekende chimpanseegroep die er leeft. Wij keren nadien terug naar het kamp voor een tweede nacht te midden de natuur.

6
7

Dag 7

Wassu - Kaolack Popenguine

Met de boot keren we terug naar het vasteland, waar onze 4x4 ons opwacht. We rijden naar de bekende stenencirkels van Wassu, (Unesco Wereld erfgoed) waar we even halt houden. Daarna rijden we de grens tussen Senegal en Gambia over en begeven we ons in de richting van Toubacouta, in het hart van de prachtige Saloum delta gelegen.   Daar lunchen we aan de oevers van de Saloum rivier in het Keur Saloum Hotel. Na de lunch heeft u even de tijd om wat te relaxen aan het zwembad, alvorens te vertrekken op een excursie met de kano in de mangrove. We stoppen ook bij een vogelbroedplaats. Eens de zon begint te zakken keren we terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 8

Toubacouta - Lac Rose Dakar

Vandaag vertrekken we in de richting van het befaamde Lac Rose. We maken de overzet in een speciale kano en lunchen die middag in een panoramisch restaurant. ’s Namiddags vrije tijd, alvorens uw vlucht terug te nemen richting Brussel. Heeft u nog wat tijd over, dan kunt u (mits supplement) nog het eiland Gorée bezoeken. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw vakantie te verlengen in een (strand)hotel.

8
9

Dag 9

Brussel

Aankomst te Brussel

Inclusief

  • Internationale vluchten
  • Alle taksen
  • Verblijf op basis van vol pension (exclusief dranken) in de voorgestelde accomodaties (of gelijkwaardig)
  • Alle excursies tijdens de rondreis zoals hierboven beschreven
  • Toegangsgelden bezienswaardigheden

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet vermelde excursies of bezienswaardigheden