Gambia

Laat u verrassen door de West-Afrikaanse landen Gambia & Senegal, op slechts 6 uur verwijderd van ons Belgenlandje.  Het zijn ultieme zonbestemmingen met een absolute zongarantie, quasi het ganse jaar door en steevast fantastische temperaturen.  Buiten de zomermaanden regent het er zelden tot nooit, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw vakantie niet in het water komt te vallen.  U zult ongetwijfeld uw hart verliezen aan deze charmante landen vol leuke bezienswaardigheden en sympathieke bevolking.  Gambia & Senegal herbergen verder ook goudkleurige zandstranden, gevarieerde kwaliteitsaccommodaties en een afwisselende fauna en flora.  U kunt gewoon een weekje op All Inclusive basis relaxen aan het strand, maar net zo goed voor avontuur kiezen en de wilde natuur intrekken.  Luxe met de grote L of eerder simpele charmehotelletjes en lodges?  Alles kan, niets moet.  Nog leuk is cruisen op de Gambia rivier, een privé rondreis maken doorheen de twee landen, op safari vertrekken in de brousse of de chimpansees gaan ontdekken in hun natuurlijke habitat.  Het is maar een kleine greep uit het uiterst ruime Travelworld aanbod.  Laat u door ons (ver)leiden!

 

 

Gambia, omdat...

Zalige winterzon
Introductie tot Afrika
Ongerepte stranden
Sfeervolle marktjes
Geen jetlag

Naar Gambia reist u best met Brussels Airlines.  Onze nationale trots verbindt Brussel met Banjul en dit verschillende keren per week.  U maakt onderweg een korte tussenstop in Senegal.  De totale vluchtduur, inclusief tussenstop, bedraagt zo'n 8 uur. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Ontdek de Travelworld hotelselectie op Gambia.  Gambia heeft geen gigantische luxeresorts, maar wel heel veel charmehotels gaande van 3 tot 5-sterren.  Onze favorietjes ontdekt u hier. 

Rondreizen & combi's

Combineer Gambia met buurland Senegal en ontdek de hoogtepunten van beide landen tijdens één en dezelfde reis.  

Travelworld Moments

Kiest u voor een zonovergoten vakantie aan het Gambiaanse strand, maar wenst u er toch eens op uit te trekken om enkele hoogtepunten van Gambia te ontdekken? Travelworld biedt u tal van excursiemogelijkheden aan. U wordt telkens opgehaald in uw hotel en er later op de dag ook weer naar teruggebracht. De lokale Travelworld vertegenwoordiger komt sowieso langs in uw hotel om alle excursies met u door te nemen en u kunt deze dan ook ter plaatse bij hem/haar meteen reserveren. Op deze pagina krijgt u echter al een greep uit het ruime aanbod. Enkele van onze absolute favorieten zegt maar.
Naast deze excursies biedt Travelworld u natuurlijk een ruim aanbod aan andere mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bootexcursie voor verwoede vissers, een fietstocht door het Gambiaanse platteland of een bezoek aan het Abuko natuurreservaat? Alles kan, niets moet.  Contacteer ons vrijblijvend voor alle verdere info. Samen met u stellen we graag de reis van uw dromen samen!

Reisformaliteiten

Heeft u de Belgische nationaliteit en verblijft u enkel in Gambia, dan is een geldige identiteitskaart voldoende. Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar wel aan te raden. Voorzie u zeker van anti-malariatabletten. 

Klimaat

In Gambia heerst een aangenaam klimaat, met zalige temperaturen en amper neerslag tussen november en mei. Het regenseizoen loopt van eind juli tot oktober en deze maanden zijn dus minder aan te raden.

Taal

Engels is de officiële taal van Gambia. Natuurlijk spreekt de bevolking ook tal van lokale dialecten.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil in Gambia is uiterst beperkt, waardoor u geen last hebt van die vervelende jetlag. In de zomer is het er twee uur vroeger, in de winter amper één uur.

Valuta

De Gambiaanse dalasi is de officiële munt van Gambia.