Frans Polynesie

Maeva, welkom in Frans-Polynesië! Ontdek de diversiteit van de 5 archipels van Frans-Polynesië met maar liefst 118 onwezenlijk mooie eilanden in het azuurblauwe water van de Stille Oceaan. De bekendste eilanden zijn ongetwijfeld Tahiti, Moorea en Bora Bora, maar Travelworld neemt u ook graag mee naar o.m. Rangiroa, Tahaa, Huahine en Raiatea. Islandhoppen is hier sowieso een must, want de uitgestrektheid van Frans-Polynesië zorgt er voor dat elke eilandengroep haar eigen identiteit heeft. Tahiti is het grootste en meest gekende eiland van de archipel, met mysterieuze grotten en adembenemende watervallen. Moorea wordt dan weer vaak het magische eiland genoemd en is nog iets authentieker. Het heeft een erg divers landschap en een indrukwekkende onderwaterwereld, wat zelfs op de meest geroutineerde duikers een onuitwisbare indruk zal nalaten. Bora Bora is de absolute parel van Polynesië en betovert u al meteen bij aankomst, met de schilderachtige koraaleilandjes (motu’s), de groene bergtoppen en de kleurrijke fauna en flora. Zowel boven als onder water een feest voor alle zintuigen. Jacques Brel, Marlon Brando en Paul Gauguin zijn maar enkele bekende sterren die hun hart aan Frans-Polynesië verloren. Bent u de volgende?

 

 

Frans-Polynesië, omdat...

Waterbungalows
Natuurlijk aquarium
Verschillende archipels
Bora Bora
Markiezeneilanden

Frans Polynesie

Frans-Polynesië kan u, vanuit Parijs, bereiken met ofwel Air Tahiti Nui ofwel Air France.  U maakt telkens een tussenstop in Los Angeles.  De totale vluchtduur bedraagt zo'n 22u.  De internationale luchthaven van Frans-Polynesië bevindt zich op hoofdeiland Tahiti.  Van daaruit kunt u lokale vluchtjes en/of ferry's nemen naar de andere eilanden zoals Moorea, Bora Bora of Rangiroa.    

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen, cruises & combinaties

Frans-Polynesië is gemaakt om te eilandhoppen.  Blijf dus niet hangen op één eiland, maar ontdek verschillende eilanden en archipels te land, ter zee en in de lucht.  We geven u hierna alvast wat inspiratie mee.  

Travelworld Moments

Maak van uw verblijf in Frans-Polynesië een onvergetelijk avontuur door aan uw reis een van onze talrijke Travelworld Momenten toe te voegen. We selecteerden alvast onze favoriete belevingen op Tahiti, Moorea en Bora Bora.

Tijdsverschil

Op de eilanden vermeld op deze website is het 12u vroeger in de zomer en 11u in de winter.

Landinformatie

Verkrijgbaar via de website www.tahiti-tourisme.be, waar u ook de rechtstreekse contactinfo vindt van de toeristische dienst.

Taal

Tahitiaans is een van de twee officiële talen die gesproken worden in Frans-Polynesië. De andere officiële taal van Frans-Polynesië is Frans. Het Tahitiaans is nauw verwant aan het Rarotongan, het Maori en het Hawaïaans.

Valuta

De frank is de lokale munteenheid en wordt niet verder onverdeeld. De 1-frank munt is dan ook de kleinste eenheid. De frank is gekoppeld aan de euro met een verhouding 1000XPF=8,38euro.

Reisformaliteiten

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort met geldigheid tot 6 maanden na retour. Aangezien u via de VS vliegt, dient u tevens een ESTA formulier in te vullen via de website https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Klimaat

Het klimaat op de eilanden varieert van subtropisch tot tropisch op basis van de grootte van de eilanden. De warmte en de hoge luchtvochtigheid hebben samen met de vruchtbare vulkanische bodem gezorgd voor dichte regenwouden op de eilanden. Er worden twee jaargetijden onderscheiden: het hete jaargetijde dat duurt van november tot maart en het koelere jaargetijde, dat van april tot oktober loopt. De allerbeste reistijd voor Frans-Polynesië is mei t/m oktober.