8-daagse Emiraten ontdekkingsreis

vanaf
€ 569
per persoon / exclusief vluchten

Vertrek op een unieke ontdekkingstocht door de prachtige Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens deze 8-daagse reis maakt u kennis met alle hoogtepunten van Dubai, Sarjah, Abu Dhabi en Fujairah. Bruisende steden, magische woestijnvlakten en glooiende bergen. U ontdekt dit alles en nog zoveel meer tijdens deze onvergetelijke reis. De reis wordt het ganse jaar door aangeboden met vertrek telkens op zaterdag. U heeft de keuze om te verblijven op basis van het kwalitatieve 3-sterren hotel Howard Johnson of het 4-sterren Hilton Garden Inn Mall of the Emirates. Deze reis is de ideale kennismaking met de fabelachtige emiraten. 

Ontdek het programma

1

Dag 1

Zaterdag Dubai

Bij aankomst op de luchthaven van Dubai wordt u verwelkomd door de lokale Travelworld vertegenwoordiger. Hij begeleidt u door de douane en nadien wordt u vervoerd naar het hotel waar u zult overnachten voor uw ganse vakantie. 

Dag 2

Zondag De traditionele kant van Dubai

Na het ontbijt in uw hotel geniet u van een vrije voormiddag. Na de middag wordt u opgehaald voor een fantastische tocht door Dubai. Vertrek vanuit het hotel richting de traditionele / oude kant van Dubai. Onderweg rijden we voorbij de Zabeel Palace. Aan de oudere kant van de stad rijden we voorbij de Al Fahidi Culturele wijk en daar zien we de beroemde windtorens en geplaveide straten. Een bezoek aan het Dubai museum staat ook op het programma. Hier komt u meer te weten over het rijke erfgoed van Dubai. Geniet van een korte overtocht vanuit Bar Dubai met een traditionele abra (water taxi) over de Dubai Creek naar de Deira zijde van Dubai. Volg uw gids door de beroemde Spice and Gold Souks van Dubai. De tour eindigt na wat vrije tijd in de Souk en hierna brengen we u terug naar uw hotel. 

2
3

Dag 3

Maandag Sharjah ontdekken

Verken de culturele bezienswaardigheden van Sharjah, rijk aan kunst en traditie, tijdens een tour van een halve dag. Bezoek de prachtige Al Noor-moskee, maak een fotostop bij Sharjah's populaire bezienswaardigheden: de blue Souk en Union Monument. Bezoek het ontzagwekkende Sharjah Museum om meer te leren over de lokale cultuur en kunst. Tenslotte stoppen we nog om de architecturale kundigheid van Sharjah te bewonderen op het culturele rondpunt. 

Dag 4

Dinsdag Alle hoogtepunten van Abu Dhabi

Vandaag trekt u er een ganse dag op uit samen met uw gids. Verken de bezienswaardigheden en mijlpalen van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. We stoppen voor verfrissing op Yas Island met zicht op het wereldberoemde Yas Marina F1 Circuit. Yas is een kunstmatig eiland van zo'n 2500 hectare en bevat naast het bekende Yas Marina Circuit ook Warner Bros Movie World, het Ferarri themapark Ferarri World, een wakerpretpark en de prachtige Yas Mall. Bezoek aan een traditionele fruit-, groenten- en dadelmarkt. We maken ook een stop bij de vismarkt en aan de Marina Mall. We rijden langs Abu Dhabi Coniche en Emirates Palace hotel, het meest indrukwekkende hotel van Abu Dahbi. We rijden ook langs de Al Bateen regio en de verschillende paleizen. U komt ogen te kort. Eén van de absolute hoogtepunten van onze reis is een bezoek aan de Sheik Zayed Grand moskee. Dit is de Grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en één van de grootste ter wereld. Nadien rijden we terug naar uw hotel in Dubai. 

4
5

Dag 5

Woensdag De prachtige Oostkust

Vandaag vertrekken we opnieuw op een volledige dagexcursie. We verkennen vandaag de pittoreske Oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten. We rijden langs de woestijnwegen en trekken de bergen van Hajar in. Onze eerste stop is in het Fujairah Fort en het museum. Het Fujairah Fort is één van de grootste forten van de Emiraten en maakt deel uit van het Heritage Village. Hier vindt u oude huizen, tentoonstelling over het traditionele leven en nog zoveel meer. Op onze weg naar Al Aqah in Fujairah stoppen we voor een foto bij de Bidiyah moskee. Na de lunch is er tijd om te zwemmen in de oceaan. Op de terugweg rijden we door het dorpje Dubba en haar Corniche. In de kleine stad Masafi kunnen we winkelen op de, dagelijks geopende, vrijdagmarkt. 

Dag 6

Donderdag Dagje chill in Dubai

Na al deze fantastische bezoeken is het tijd voor een dagje vrij in Dubai.  Lekker verpozen aan het strand, genieten van de faciliteiten van uw hotel of er zelf even op uittrekken om al het moois van de Emiraten te verkennen.  Mogelijkheden genoeg en vanzelfsprekend kunt u rekenen op heel wat tips van uw gids. 

6
7

Dag 7

Vrijdag Safari in de woestijn

Onze fantastische ontdekkingsreis afsluiten doen we in stijl.  Rond de klok van 16u wordt u opgehaald voor een magische en memorabele avond in de woestijn.  De ideale plek voor een onvergetelijke avond. Bewonder de zonsondergang al rijdend door de duinen om vervolgens aan te komen in onze traditionele Bedouine kamp waar er een heerlijk diner op u wacht. Onderweg stoppen we om een prachtige valkiersshow te bekijken. Bij zonsondergang stoppen we op de toppen van de duinen om enkele prachtige foto's te nemen. We komen aan bij een Bedouine kamp waar verschillende woestijnactiviteiten en een afsluitend kampvuur ons opwachten. Een Arabisch drie-gangen diner wordt geserveerd met alles er op en er aan inclusief onbeperkt bier, wijn en andere alcoholische dranken (behalve op de avond van een religieuze feestdag). 

Dag 8

Zaterdag Time to go

Na het ontbijt en nog wat vrije tijd is het, jammer genoeg, tijd om huiswaarts te keren.  U checkt uit en wordt nadien naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. 
Hier eindigt een fantastische reis in de Verenigde Arabische Emiraten.  Wenst u uw verblijf nog verder te verlengen?  Dit kan natuurlijk ook.  Contacteer ons voor alle mogelijkheden.  

8

Inclusief

  • Verwelkoming door de lokale Travelworld agent op de luchthaven van Dubai
  • Alle transfers tussen de luchthaven van Dubai en het gekozen hotel (heen & terug) 
  • 7 overnachtingen in het gekozen hotel.  Het standaardprogramma is op basis van het 3-sterren hotel Howard Johnson (of gelijkwaardig).  Mits supplement kunt u hetzelfde programma meemaken met verblijf in het 4-sterren Hilton Mall of the Emirates (of gelijkwaardig)
  • Alle begeleide groepsexcursies zoals vermeld in het programma met Engelstalige gids
  • Alle vermelde maaltijden
  • Verzorgde documentatiemap 
  • 24/24 assistentie door de lokale Travelworld vertegenwoordiger en het Travelworld team in België   

Niet inbegrepen

  • Niet vermelde maaltijden in het programma 
  • Toeristentaks van 21AED per kamer/per nacht ter plaatse te betalen (+/- 4€ per kamer/per nacht) 
  • Internationale vluchten.  Deze kan Travelworld voor u bij reserveren vanaf +/- 399€ p.p.  Contacteer ons voor een vrijblijvende prijsberekening