Willemstad

De belangrijkste stad en tevens hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Met maar liefst ongeveer honderdveertigduizend inwoners woont ongeveer 95% van het hele eiland in deze stad.

Willemstad is onderverdeeld in een aantal wijken waarvan er slechts een aantal toe doen op toeristisch vlak. De belangrijkste wijk is Punda, dat aan de oostelijke kade van de Sint Annabaai ligt. Punda wordt gezien als het centrum van Willemstad. Hier vind je een aantal bezienswaardigheden zoals de Handelskade, de drijvende markt, het Postmuseum, het Telemuseum en het Waterfort.

In Punda vind je ook een redelijk groot aantal winkels. Aan de westelijke oever ligt de wijk Otrobanda, wat letterlijk ‘De Overkant’ betekent. Na een jarenlange periode van verval is Otrobanda sinds het begin van deze eeuw een belangrijk stukje Willemstad geworden. Een redelijk groot deel van de wijk is opgeknapt, met als prachtig voorbeeld het hotel/museum Kura Hulanda. Het Riffort op de hoek van Otrobanda heeft gecombineerde mix gekregen van horeca met winkels en aan het daarnaast verrezen Renaissance Hotel is er een openlucht winkelcentrum gekomen met veel luxe winkels. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe