Curacao

Een stukje Nederland in de Caraïben. Oude Nederlandse straatnamen, kleurige geveltjes van voormalige pakhuizen aan de waterkant van de St. Annabaai, hoe bestaat het ! Het Hollandse tintje van Willemstad verbaast nog elke dag. Hier vind je ondermeer een drijvende pontonbrug en talrijke shopping mogelijkheden. Breng zeker een bezoekje aan de wereldberoemde Curaçao likeurstokerij en het Seaquarium. Het onderwaterparadijs van het eiland is op veel plaatsen direct aan het strand te vinden. Ook fuifbeesten komen aan hun trekken, want als de zon al lang onder is en de temperatuur wat gedaald, dan is het party-time op Curaçao.

 

 

Curacao, omdat...

Hoofdstad Willemstad
Kleurrijk
Altijd zomer
Verlaten baaien
Excursiemogelijkheden

Vlieg naar Curaçao vanuit Amsterdam Schiphol met KLM of vanuit Brussel met Air Belgium.   
De vluchtduur bedraagt tussen de 9 en 10u. 

1 regio's in Curacao

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Superdeals

Ontdek de beste deals op Curaçao, nu bij Travelworld.  Voor meer info en/of reservatie contacteer uw dichtstbijzijnde Travelworld verkooppunt. 

Rondreizen & combinaties

Curaçao is te klein om een rondreis in te organiseren, maar het leent zich wel perfect tot combinaties met andere Caribische eilanden zoals St. Maarten, Aruba of Bonaire.  Verder is het ook perfect mogelijk om de natuur in te trekken in Suriname, gevolgd door een strandvakantie op Curaçao.  Of wat dacht u van een citytripje New York gecombineerd met kleurrijk Curaçao?  De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Travelworld Moments

Het kleurrijke Curaçao heeft heel wat te bieden en met deze fantastische Travelworld momenten maakt u het beste van uw tijd op “Dushi Korsou”. Hoofdstad Willemstad staat niet voor niets op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst, maar ook daarbuiten valt nog heel wat te ontdekken en bezichtigen. Wat dacht u van zwemmen met dolfijnen, duiken rondom Klein Curaçao, flamingo’s spotten in het groene binnenland, de grotten van HATO onveilig maken of proeven van de bekende Blue Curaçao likeur? Voor iedereen is er een Travelworld moment. Welke is de uwe?

Tijdsverschil

In de winter is het 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur.

Valuta

De Antilliaanse gulden is de officiële munt die gekoppeld is aan de waarde van de dollar (1US = 1,77Naf). De Amerikaanse dollar wordt overal als betaalmiddel aanvaard.

Landinformatie

Toeristische informatie kan u bekomen bij het Curaçao Toeristenbureau, Vasteland 82-84 3011BP Rotterdam NL. Tel 0031 10-414 26 39.

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig dat 6 maand na retour geldig is. Er zijn geen vaccinaties vereist. Meer info over vaccinaties op www.itg.be

Klimaat

Curaçao heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde lucht en zeewatertemperatuur van 27°C. Karakteristiek is de behaaglijke, constante noordoostpassaatwind.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiamento. Engels en Spaans worden eveneens alom gesproken.