Rondreis "La Isla del Caribe"

Ontdek de belangrijkste hoogtepunten van het prachtige Cuba tijdens deze 9-daagse rondreis. U ontdekt de allermooiste plekjes van het bruisende eiland, samen met uw professionele gids. Tijdens de rondreis logeert in verzorgde hotels en zijn alle vermelde bezoeken inbegrepen.  De reis is niet gegarandeerd privé. Ze wordt gegarandeerd vanaf minimum 2 personen, maar het kan zijn dat u vervoegd wordt door andere klanten. Wenst u deze rondreis gegarandeerd privé? Dit kan, mits supplement. 

Dag 1

Brussel Havana

Vandaag vertrekt u vanuit Brussel richting de fascinerende hoofdstad Havana. U reist met Air France, via Parijs Charles de Gaulle, of met Air Europa, via Madrid. Aankomst dezelfde dag, verwelkoming door de lokale Travelworld agent en transfer naar uw hotel. U verblijft in Hotel Plaza (of gelijkwaardig).

1
2

Dag 2

Havana Guama - Cienfuegos

Na het ontbijt vertrekt u naar Guama in het Montemar National Park. U vindt er o.m. een kleine krokodillenboerderij en een indianendorp.  Lunchen doen we in een lokaal restaurant. Daarna verder richting het charmante Cienfuegos. Dit plaatsje bevindt zich aan de baai en de Franse invloeden zijn nog duidelijk zichtbaar. U bezichtigt er enkele hoogtepunten en overnacht dan in Hotel Rancho de Luna (of gelijkwaardig).

Dag 3

Cienfuegos Trinidad

Na het ontbijt vertrekt u richting Trinidad. Trinidad is, naast Havana, één van de mooiste steden van Cuba. Mede dankzij de UNESCO-Werelderfgoed status is het één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Op het programma o.m. een bezoek aan het stadsmuseum en de bekende muziekbar Canchanchara. U bezoekt ook Potter’s House en geniet van een lekkere lunch in een lokaal restaurant. Daarna heeft u wat vrije tijd om te besteden in de kleurrijke stad. Overnachting in Hotel Las Cuevas (of gelijkwaardig).

3
4

Dag 4

Trinidad Santa Lucia

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Manaca Iznaga plantage, waar omstreeks 1840 ongeveer 350 slaven leefden. De slavenhutten staan er nog steeds, alsook een 45m hoge toren van 7 verdiepingen die u kunt beklimmen. Bovenaan heeft u een prachtig zicht op de omgeving. U rijdt nadien verder door de stad Sancti Spiritus. Lunchen doet u opnieuw in een lokaal restaurantje. U bezichtigt vandaag ook nog Camaguey, één van de oudste plaatsen van Cuba. UNESCO plaatste het historische centrum ook op haar werelderfgoedlijst. Terecht! Nadien wordt u tot in Playa Santa Lucia gebracht, waar u overnacht Club Amigo Mayanabo (of gelijkwaardig).

Dag 5

Santa Lucia Santa Lucia

Vandaag tijd voor een rustpauze na al dat moois. Geniet van zon, zee, strand aan één van de mooiste zandstranden van noordelijk Cuba.

5
6

Dag 6

Santa Lucia Bayamo

Na het ontbijt vertrek naar de stad Bayamo, opgericht door Diego Velasquez in 1513. Het staat bekend als de geboortestad van het Cubaans patriotisme en was één van de belangrijkste landbouwgebieden van het eiland. Een bijzonderheid is het meeste gebruikte transportmiddel in de stad: de paardenkoets. Deze stad bruist van de geschiedenis en is omgeven door het bergachtige gebied van de Sierra Maestra. Diner en overnachting in Hotel Sierra Maestra (of gelijkwaardig).

Dag 7

Sierra Maestra Santiago de Cuba

Na het ontbijt vertrekt u richting Santiago de Cuba. Onderweg bezoekt u het beeldje van de Maagd der Barmhartigheid, in 1916 door de paus verheven tot de beschermheilige van Cuba. Dit bevindt zich in El Cobre, een kleine 20km buiten Santiago. Daarna bezoekt u Santiago de Cuba zelf met al haar hoogtepunten. Santiago de Cuba is de tweede grootste stad van Cuba en heeft heel wat te bieden. Op het programma o.m. het Moncada Garrison Point, wat een belangrijke rol speelde tijdens de Cubaanse revolutie. U bezoekt ook het Parque Cespedes, met daarom heen verschillende belangrijke historische gebouwen. Verder op het programma het Museo de Ambiente Historico Cubano, gevestigd in Casa de Diego Velazquez, de Spaanse veroveraar en gouverneur van Cuba. Lunch in een lokaal restaurant inbegrepen, gevolgd door nog een bezoek aan de monumentale begraafplaats Santa Ifigenia. Hier liggen heel wat Cubaanse legendes opgebaard. Na deze boeiende dag staat een diner en overnachting in Hotel Las Americas (of gelijkwaardig) op het programma.

7
8

Dag 8

Santiago de Cuba Santiago de Cuba

Na het verzorgde ontbijt heeft u de dag vrij om even te relaxen of zelf nog eens deze prachtige stad te gaan ontdekken. Diner en overnachting inbegrepen.

Dag 9

Santiago de Cuba Havana

Ontbijt en vrije tijd tot aan uw vertrektransfer. U kunt deze rondreis nog verder verlengen of terugvliegen richting Havana vanaf de luchthavens van Holguin of Santiago de Cuba zelf. Er is nog een lunch in een lokaal restaurant of hotel inbegrepen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om nog wat strand bij te boeken in bijvoorbeeld Varadero. Kiest u ervoor om meteen terug te vliegen, dan landt u op Dag 10.

9

Inclusief

  • Internationale vluchten met vertrek vanuit Brussel / Parijs
  • Programma zoals hierboven beschreven

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Toegangsgelden bezienswaardigheden en excursies
  • Niet vermelde maaltijden
  • Cuba Toeristenkaart (te regelen via Travelworld)