Cruisevakantie "Van Havana tot Cienfuegos"

Ontdek Cuba op een unieke manier met deze 8-daagse cruise, aan boord van het kleinschalige Panorama schip van rederij Variety Cruises. U reist op basis van vol pension en in alle comfort in dit intieme schip met amper 25 kajuiten. Op het programma o.m. de koloniale steden Cienfuegos en Trinidad, de groene landschappen van Vinales / Pinar Del Rio en het magische onderwaterleven bij Cayo Largo. Welkom aan boord!

1

Dag 1

Havana Havana

Vandaag scheept u tussen 15u en 16u in aan de Sierra Maestra Cruise Terminal. Op het programma staat een korte welkomstbriefing en een lekkere cocktail. Na installatie in uw kajuit geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Voor de eerste nacht blijft het schip aangemeerd in de haven van Havana.

Dag 2

Havana Havana

Vandaag heeft u de keuze uit twee optionele 1/2 dag excursies in de kleurrijke hoofdstad Havana. U kunt er voor kiezen om het oude Havana te voet te gaan ontdekken inclusief alle hoogtepunten van deze, door UNESCO erkende, prachtstad. Daarnaast kunt u ook een workshop volgen met als thema het restaureren van monumenten. Uiterst boeiend. Er is een derde excursiemogelijkheid, die een volledige dag in beslag neemt, waarbij u de hoogtepunten van de provincie Pinar Del Rio ontdekt met o.m. de regio Vinales. Excursies zijn optioneel. Eens terug aan boord van het schip staat een Cubaanse avond op het programma met aangepaste muziek en catering. De nacht wordt opnieuw doorgebracht in de haven van Havana.

2
3

Dag 3

Havana Bahia de Corrientes

Vanochtend heeft u opnieuw de keuze uit enkele optionele excursies, waaronder een bezoek aan het plaatsje Las Terrazas.  Dit bevindt zich in de heuvels van Sierra del Rosario waar u tal van koffieplantages, ruïnes van slavenbarakken en heel wat fauna en flora kunt ontdekken.  Deze regio wordt niet voor niets de regenboog van Cuba genoemd, door haar afwisselende kleuren (én geuren).  ’s Middags wordt de lunch geserveerd aan boord en in de vroege namiddag verlaat het schip de haven van Havana in de richting van Maria la Gorda.  Overnachting op zee. 

Dag 4

Maria La Gorda Maria La Gorda

Rond de middag komt het schip aan in Maria la Gorda (Bahia de Corrientes). ’s Namiddags brengt de optionele excursie u naar het Nationaal Park van “Guanahacabibes”, één van de grootste natuurreservaten van Cuba. Hier leefden vroeger heel wat Aboriginals en u vindt er zo’n 140 archeologische sites. Wil u liever wat relaxen, dan kunt u ook snorkelen of zonnekloppen aan een nabijgelegen strandje. In de late avond vertrekt het schip weer richting Cayo Largo.

4
5

Dag 5

Cayo Largo Cayo Largo

Rond het lunchuur komt u aan in Cayo Largo. Dit eilandje werd gevormd door koraalsteen en is paradijselijk mooi. Als optionele excursie kunt u het schildpaddencentrum van het eiland bezoeken, alvorens 2 1/2 uur te gaan snorkelen in de prachtige omgeving. Het water rondom het eiland is erg kalm, wat het tot een ideale plek maakt om de onderwaterwereld te bewonderen. ’s Avonds vaart u verder richting Casilda.  

Dag 6

Casilda Trinidad

In de vroege ochtend vaart u de haven van Casilda binnen. Van hieruit kunt u makkelijk naar Trinidad, een Spaanse koloniale stad en één van de mooiste plaatsen van Cuba. Het is tevens een UNESCO Wereld Erfgoedsite en er valt dan ook heel wat te bezoeken, met o.m. musea, paleizen en pleintjes. Het is ook de stad van de suiker en daarom bezoekt u ook de suikervallei (Valle de los Ingenios). In de late namiddag vaart u verder richting Cienfuegos, waar u na middernacht reeds aankomt en de nacht doorbrengt. 

6
7

Dag 7

Cienfuegos Cienfuegos

Zowel ’s morgens als ’s namiddags kunt u deelnemen aan één van de optionele excursies. Natuurlijk staat het historische centrum van de stad op het programma met o.m. het knappe stadhuis, de San Lorenzo School, het voormalige lyceum, het prachtige stadsplein, … Daarnaast kunt u ook Playa Giron, beter bekend als de Varkensbaai, bezoeken. Nog op het programma vindt u een krokodillenboerderij en het oorlogsmuseum. ’s Avonds staat het feestelijk diner met de kapitein op het programma en brengt u de nacht door aan boord te Cienfuegos.

Dag 8

Cienfuegos Havana

Rond 9u verlaat u het schip en wordt u met de gratis bus terug naar Havana gebracht.  Deze transfer neemt een drietal uur in beslag.

8

Inclusief

  • Internationale vluchten vanuit Europa naar Cuba
  • Alle luchthaven-en vertrektaksen
  • Cuba Toeristenkaart
  • Accommodatie in een dubbele kajuit met en-suite badkamer
  • Vol pension aan boord (koffie, thee en water)
  • Transfer van Havana naar Cienfuegos (of omgekeerd)

Niet inbegrepen

  • Alcoholische -en frisdranken
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Excursies