Cuba

Het grootste eiland in de magische gordel van de Caraïben. Toen Christoffel Colombus het in 1492 per ongeluk ontdekte zei hij dat dit het mooiste eiland was dat mensenogen ooit aanschouwd hadden. Cuba is de uitzondering op de regel dat de Caraïben enkel zon en zee te bieden hebben. Cuba heeft ook cultuur. Havana is een prachtige stad vol van nostalgie en herinneringen aan Hemingway. Ontdek al de kroegen waar hij zijn Mojito’s en Daiquiri’s dronk of waar hij woonde, leefde en zijn ‘Oude man en de zee’ schreef. Een avond in de beroemde Tropicana mag u zeker niet missen. Cuba is uiteraard ook beroemd voor zijn prachtige stranden. De mooiste ongerepte stranden van Cuba liggen aan Guardalavaca, waar u kilometers lange zandstranden zal vinden. Cuba is een land met zeer veel mogelijkheden. U kan Havana combineren met een strandvakantie, of een rondreis maken met een huurwagen, al dan niet met chauffeur. Graag stellen wij u à la carte rondreizen voor, op uw maat gemaakt. Informeer hiervoor bij uw reisagent. Cuba is een absolute must als u op zoek bent naar een sfeervolle zonvakantie.

Cuba, omdat...

Historisch pareltje
Unieke architectuur
Kleine dorpjes
Lange zandstranden
Hoofdstad Havana

Travelworld werkt met verschillende luchtvaartmaatschappijen om u richting het kleurrijke Cuba te brengen.  Zo is er Air Europa vanuit Brussel, met een korte tussenstop in Madrid.  Daarnaast zijn er ook rechtstreekse vluchten vanuit o.m. Amsterdam (KLM) en Parijs Charles de Gaulle (Air France).  De gemiddelde vluchtduur bedraagt tussen de 10 en 11 uur.    ff

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen

Afwisselend Cuba heeft heel wat te bieden.  Ontdek het allemaal tijdens één van onze rondreizen.  Deze beleeft u in groep, volledig privé met uw persoonlijke gids of met een Fly&Drive.  Bij die laatste kruipt u zelf achter het stuur van uw huurwagen om het eiland te ontdekken.  Aan u de keuze... 

Travelworld Moments

Welkom in Cuba, hét cultuur paradijs van de Caraïben. De natuurlijke schoonheid en cultuur moet u zelf ervaren om het te kunnen geloven. Waarom dus niet één van de exclusieve Travelworld excursies aan uw droomreis koppelen? Hebt u al altijd willen weten hoe rum gemaakt word, of liever rond cruisen in een typische oldtimer van de jaren 50 door Havana ? Aan u de keuze! 

Reisformaliteiten

U hebt een geldig paspoort nodig en een toeristenkaart die 25 EUR kost en die Travelworld u kan bezorgen. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Zie ook www.itg.be hieromtrent.

Klimaat

In de koelste maanden december en januari is het nog minstens 26°C. Van mei tot september zakt het kwik niet onder de 30°C. De zuidkust is gewoonlijk wat warmer, terwijl het westen meestal natter is dan het oosten. Tussen mei en oktober kun je nu en dan een tropische regenbui verwachten.

Taal

Spaans is de officiële taal. Eigenlijk meer Cubanol dan Espagnol. Met Engels kan je in de grote steden en hotels terecht. In het binnenland poets je beter je beste Spaans op.

Valuta

De lokale munt is de peso, maar de Euro is een alom aanvaarde munt.

Tijdsverschil

In de winter is het 5 uur vroeger op Cuba en in de zomer 6 uur.

Landinformatie

Ambassade van Cuba - R. Jonesstraat 77 te - 1180 Brussel Tel : 02/343.00.20 - Fax : 02/344.96.91