Costa Rica

Costa Rica is een tropisch paradijs voor avonturiers, surfers, wildwater avonturiers en liefhebbers van eco-toerisme. In dit Centraal-Amerikaans land met zijn feeërieke regenwouden kunt u o.a. raften op de ontembare Rio Pacuarestroom, een spetterend vuurgespuit bewonderen bij de actieve Arenal-vulkaan, massaal zeeschildpadden zien eieren leggen in het Nationale Park Tortuguero (juli-oktober), zwemmen en surfen met dolfijnen en natuurlijk ook heerlijk relaxen op de parelwitte stranden van de westkust. Dit alles ver weg van het drukke leven. De bruisende hoofdstad San José is zonder meer een bezoek waard met de vele parken, musea, shoppingmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden. Begin uw verblijf daarom zeker in San José. Daarbij is de vredelievendheid en de vriendelijkheid van de Ticos en de Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen, een begrip. Het land is het meest stabiele van de regio en heeft zelfs geen leger. In Costa Rica is alles “Pura Vida” zoals men het er dagelijks meerdere malen zegt en gelijk hebben ze!

Costa Rica, omdat...

Regenwouden
Vulkanen
Surfbestemming
Ongerepte stranden
Avontuurlijk

Travelworld brengt u naar Costa Rica dankzij de hulp van luchtvaartmaatschappij Iberia.  U maakt enkel een tussenstop in Madrid.  De vluchtduur bedraagt zo'n 14u, tussenstop inclusief.  Naast Iberia kunt u ook richting Costa Rica reizen met o.m. Delta Airlines via de VS. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Ecobestemming Costa Rica heeft een afwisselend hotelaanbod.  Travelworld stelt u er het beste uit voor.  Zo kunt u zowel kiezen voor een All Inclusive vakantie aan een uitgestrekt strand of voor een actiever verblijf in het Belgische boetiekhotel Tango Mar.  Hierbij een greep uit ons aanbod. 

Rondreizen

Costa Rica is een bestemming die vraagt om ontdekt te worden.  Het is dus zonde om gewoon in één hotel te verblijven.  Trek er op uit en ontdek de afwisselende natuurpracht tijdens één van onze groepsreizen, privé rondreizen of op eigen houtje met een Fly&Drive.  

Travelworld Moments

Costa Rica, het prachtige groene land in Midden-Amerika heeft heel wat te bieden. Wie meer te weten wil komen over de koffieboon, zal zeker antwoord vinden in onze koffietour. Voor de durvers is er actie verzekerd tijdens de Canopy tour en tarzan swing. De natuurliefhebbers hebben het hier zeker naar hun zin in Costa Rica.
Contacteer een Travelworld verkooppunt en wij helpen u graag verder indien u nog wensen hebt.

Dagexcursie waterval van Toro Amarillo

Na het ontbijt vertrekt u naar Los Bajos del Toro, een klein dorpje omringd door regenwoud op de hellingen van de vulkaan Poas en de thuisbasis van de Toro Amarillo-waterval, een van de meest schilderachtige in Costa Rica. De rit brengt je naar Palmira, waar plantages van aardappelen, kool en weiden zich mengen in het natuurlijke bos om een ​​aantal van Costa Rica's mooiste uitzichten te bieden. Na een korte wandeling in het regenwoud, waar verschillende soorten bomen, planten en bloemen te zien zijn, begint de afdaling naar de bodem van de waterval door ongeveer 400 treden naar beneden te gaan. Toro Amarillo Waterval is de grootste waterval in Costa Rica en ongeëvenaard in schoonheid en pracht. Uitkijkstations zijn strategisch gelegen op het terrein om u een prachtig uitzicht te bieden, terwijl u naar beneden wandelt geniet u van de rotsformaties van deze oude vulkaankrater, zijn kleuren en texturen, … zal een van de meest geweldige ontmoetingen met de natuur zijn. Na een bezoek aan de waterval gaat u verder naar het dorp Bajos del Toro, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch in een lokale en zeer authentieke eetgelegenheid. Na de lunch vervolgt de tour de weg terug naar Chayote Lodge, die onderweg een boerderij bezoekt en leert over het plantageproces van verschillende gewassen. De tour zal ook stoppen in Zarcero park, een van de meest erkende parken van Costa Rica vanwege zijn cipressen.

Het wordt aanbevolen om lichte kleding, wandelschoenen, zonnebrandmiddel, insectenwerend middel, zonnebrandcrème en een camera mee te nemen.

Valuta

De lokale munt is de Colon die verdeeld is in 100 centimos. Voorzie u van Amerikaanse dollars in kleine coupures, Travellercheques en/of kredietkaarten.

Landinformatie

Ambassade van Costa Rica, Louizalaan 489, 1040 Brussel, tel : 02/640.55.41

Klimaat

Tropisch klimaat. De beste periode om Costa Rica te bezoeken is maart en september voor de Caraïbische kust en van december tot en met april voor de westkust en het hoogland (periode met de minste regen). De regenbuien zijn meestal kort en hevig. Er is een constante temperatuur van 28 à 30°C.

Reisformaliteiten

Internationaal digitaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer. Geen vaccinaties verplicht. Antimalaria tabletten aan te raden bij rondreizen. Zie ook www. itg.be hieromtrent.

Taal

Spaans is de voertaal, maar ook Engels wordt vlot gesproken.

Tijdsverschil

7 uur vroeger in de winter en 8 uur in de zomer.