Cambodja & Myanmar Combi

Laat u overweldigen door twee van de meest tot de verbeelding sprekende landen ter wereld: Cambodja & Myanmar. Ontdek Bagan en Angkor, rivalen én tijdgenoten, in één en dezelfde reis. Laat u inspireren door de tijdloze charme van het Inle meer en voel de magie in de gouden Schwedagon pagode. Niets dan hoogtepunten tijdens deze onvergetelijke rondreis.

Dag 1

Brussel Siem Reap

Vertrek vanuit Brussel met THAI Airways International, via Bangkok, naar Siem Reap.

1
2

Dag 2

Siem Reap Angkor Wat - Siem Reap

Bij aankomst in Siem Reap (Cambodja) wordt u verwelkomd door uw lokale Engelstalige gids en per transfer naar uw hotel gebracht. Na wat rust bezoekt u Angkor Wat per wagen. Angkor Wat is zowat het Versailles van Cambodja en het architecturale hoogtepunt van de Khmer-beschaving in Cambodja. U krijgt uitgebreid de kans om kennis te maken met het grootste tempelcomplex ter wereld. Bij zonsondergang baadt Angkor Wat in een magisch licht. Na dit bezoek wordt u terug naar het hotel gebracht waar u de avond en nacht vrij kunt doorbrengen.

Dag 3

Siem Reap Angkor Thom - Siem Reap

Na het ontbijt bezoekt u de oude stad Angkor Thom met een lokale tuk tuk. Angkor Thom is een ommuurd gedeelte van de ruïnestad Angkor. U bezoekt o.m. de Bayon tempel, vlak in het centrum van de stad. Verder bezoekt u ook het terras van de olifanten en het terras van de Melaatse Koning, met hun indrukwekkende bas-reliëfs. De jungletempel Ta Phrom staat als volgende op het programma. De gigantische bomen en de tempelmuren overwoekerd met groen mus geven deze tempel een speciaal gevoel van vergane glorie en romantiek. U bezoekt verder ook nog de Banteay Kdei tempel en voormalig boeddhistisch klooster en de heilige vijver van Srah Srang, ’s Namiddags vertrekt u op een boottocht op het Tonlé Sapmeer, met een oppervlakte tot 24 605m2 in de regentijd. Aan boord van een lokale boot bezoekt u Kampong Phluck, een drijvend dorp. Onderweg ziet u heel wat drijvende huizen en wouden. Overnachting in Siem Reap.

3
4

Dag 4

Siem Reap Yangoon - Bagan

Na een vrije ochtend wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Myanmar. U vliegt eerst naar Yangon en daarna door richting Bagan. In Yangon wordt u door de Travelworld gids geholpen bij de transit. Bij aankomst in Bagan staat een chauffeur klaar om u naar uw hotel in Bagan te brengen. Vrij avondmaal en daarna overnachting in Bagan. 

Dag 5

Bagan Bagan

Uw gids ontmoet u aan uw hotel om op een volledige dag ontdekking van Bagan te vertrekken. U begint uw dag met een bezoek aan de Thagyar Pone en Ananda tempels, met indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Daarna gaat de tocht verder naar Myinkaba Village en een bezoek aan de Gubyaukgyi tempel, bekend omwille van de mooie muurschilderingen. Vlakbij treffen we ook de Manuha en Nan Paya tempels, twee kleinere tempels met mooie Boeddhabeelden. Nadien komen we meer te weten over de lokale cultuur met een bezoek aan twee ateliers waar Bagan’s meest bekende producten gemaakt worden: lakwerk en houtkunst.  Nadien is er tijd om te lunchen (betalend) en nadien krijgt u even vrij om te verpozen in uw hotel, zodat we de middaghitte aan ons laten voorbij gaan. ’s Namiddags vertrekken we per rivierschip richting Kyauk Gu U Min. Onderweg aanschouwen we de lokale bevolking tijdens hun dagelijkse bezigheden: vissers, lokale ferry’s, dorpjes, tempels etc. U maakt een stop in het dorpje Sae Lan, waar u een korte wandeling maakt. Daarna gaat de tocht verder richting de Kyauk Gu U Min tempel, die minder vaak bezocht wordt door westerse toeristen en toch zeker de moeite waard is. Na dit bezoek cruisen we terug richting Bagan en wordt u van daaruit naar uw hotel gebracht.

5
6

Dag 6

Bagan Heho - Inle Meer

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Heho. Vanuit Heho staan we binnen het uur aan het Inle meer. Onderweg maken we nog een stop aan het houten Shwe Yan Pyay klooster. Eens aangekomen bij het Inle meer gaat u aan boord van een privé motorbootje. Een boottocht op dit idyllische meer is één van de hoogtepunten van ieder verblijf in Myanmar. Ontdek drijvende markten, paalwoningen en kloosters. Natuurlijk zijn er ook de fotogenieke vissers met hun unieke roeitechniek (op één been). Aan het Nga Hpe Chaung Klooster aanschouwen we naast de monniken ook hun, door hoepels springende katten. Daarna staat ook nog de Phaung Daw Oo Pagode op het programma met 5 heilige Boeddhabeelden. We ontdekken ook de lokale ambachten op het meer met een stop in een weversdorp en een fabriekje waar de typische Birmaanse sigaren gemaakt worden. Indien de tijd het toelaat maken we nog een korte wandeling door één van de dorpjes op het meer. Overnachting op het Inle meer.

Dag 7

Inle Meer Heho - Yangoon

Na het ontbijt reizen we terug naar de luchthaven van Heho voor de vlucht richting Yangon. Na wat tijd om te verpozen en de vrije lunch vertrekt u na de middag op excursie. U begint bij de Kyaukhtatgyi pagode, die een 70meter lang liggend Boeddhabeeld huisvest. Daarna bezoeken we een moderne theewinkel, waar u één van de favoriete bezigheden van de lokale bevolking kunt beoefenen: thee drinken. Daarna gaat het richting het Kandawagyi Park, één van de groenste zones in Yangon. Hier ziet u een indrukwekkende replica van de schitterende Koninklijke boot op het Kandawgyi meer. Op de achtergrond ziet u de mooie Schwedagon pagode. Deze pagode staat trouwens als volgende bezienswaardigheid op het programma. Dit is de grootste en meest bekende boeddhistische tempel van Myanmar. De kegelvormige pagode is 98 meter hoog en bekleed met 50 000 kilo bladgoud en vele duizenden kostbare edelstenen. Eén van de meest magische plaatsen ter wereld. Overnachting in Yangon.

7
8

Dag 8

Yangoon Bangkok - Brussel

Afhankelijk van het uur van uw retourvlucht heeft u nog de optie om een tochtje te maken op de lokale trein. U kunt met de trein de buitenwijken van de stad bezoeken. Een ritje op deze trein is al een ervaring op zich. U maakt een stop aan de Insein markt, waar u zich onder de lokale bevolking mengt en de kleurrijke handelswaren kunt gadeslaan of nog wat souvenirtjes kunt aankopen. Over land keert u terug en ’s namiddags kunt u nog de Bogyoke markt (voormalig bekend als Scott’s markt) bezoeken. Deze markt is vooral bekend omwille van de lokale kunst en ambachtelijke producten. Nadien wordt u naar de internationale luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Brussel. Aankomst op Dag 9.

Inclusief

 • Engelstalige gids
 • Maaltijden volgens het programma (kamer en ontbijt)
 • Alle internationale en lokale vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Vervoer in privé wagen met A/C, koude doekjes en fris water
 • Alle beschreven excursies en toegangsgelden
 • Overnachtingen in hotels zoals beschreven (of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen

 • Niet vermelde toegangsgelden bezienswaardigheden & excursies
 • Niet vermelde maaltijden & dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien