Cambodja

Ontdek het charmante Cambodja. Natuurlijk mogen de oude stad Angkor en de stadstempel Angkor Wat niet op uw reisschema ontbreken. Verder is ook een bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja een absolute must. U ontdekt er de pracht en praal in de mooie paleizen, maar ook het duistere kantje van het Rode Khmer verleden. Zo zijn de Killing Fields hier een aandenken aan.

 

 

Cambodja, omdat...

Angkor Wat
Lokale marktjes
Phnom Penh
Woelige geschiedenis
Khmer bevolking

Heel wat luchtvaartmaatschappijen vliegen op Cambodja.  Zo kunt u, via Vietnam, reizen met Vietnam Airlines.  U kunt het land echter ook aanvliegen met o.m. THAI Airways en Etihad.  Een reis naar Cambodja wordt vaak gecombineerd met een reis door Vietnam, Thailand of Myanmar.  Samen met u gaan we dus telkens op zoek naar de beste vluchtverbindingen. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen en combi's

Vertrek op ontdekkingsreis door Cambodja in combinatie met bv. Vietnam of Myanmar.  Een greep uit ons aanbod vindt u hieronder, maar natuurlijk kunt u onze reisspecialisten ook uitdagen om iets voor u op maat uit te werken. 

Reisformaliteiten

Als Belg heeft u een internationaal paspoort nodig en een VISUM.  Voor Cambodja dient u online uw visum aan te vragen. Indien u reist voor het werk dan dient u wel een visum aan te vragen bij de ambassade of consulaat. Er zijn geen vaccinaties nodig.  Wel zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen aan te raden.  Raadpleeg hiervoor de site www.itg.be

Klimaat

Cambodja heeft een tropisch klimaat opgedeeld in 3 seizoenen. Het droogseizoen van november tot maart (20°C tot 28°C), het warmst is het van april tot mei (30°C tot 35°C) en het regenseizoen van juni tot begin oktober (25°C tot 30°C).

Taal

Khmer is de officiële taal in Cambodja. Engels wordt er ook door de meeste mensen gesproken.

Tijdsverschil

In de winter mag u 6 uur bij tellen en in de zomer 5 uur.

Valuta

 In Cambodja betaalt u met de Cambodjaanse Riel (1E = +/- 4600 KHR). De Amerikaanse dollar wordt op de meeste plaatsen ook aanvaard, maar neem ze mee in kleine coupures.