Bonaire

Bonaire is rustig en spant als onderwaterparadijs de kroon. Hier vinden duikers elkaar terug, want bijna elk hotel heeft een eigen duikclub. De hoofdstad Kralendijk is rustig en bestaat uit slechts enkele straatjes. 3/4 van Bonaire is beschermd natuurgebied, zowel boven als onder water. Ontdek zeker het Washington National Park met een omvang van 5643 ha, waar u ook duizenden flamingo’s kunt spotten.

 

 

Bonaire, omdat...

Beste duikbestemming
Fantastisch klimaat
Superveilig
Kleinschalig
Fauna en flora

Bonaire

U vliegt met KLM, meermaals per week, van Amsterdam naar Bonaire.  De vluchttijd bedraagt zo'n 10u.  Mits supplement kunt u ook vanuit Brussel vliegen of een trein/Thalys ticket bij reserveren.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Bonaire heeft heel wat verschillende hotels, enkele prachtige en unieke hotels gelegen aan parelwitte stranden. Aan u de keuze of u gaat voor de rust of eerder voor de gezelligheid en opzwepende sfeer.  

Rondreizen

Bonaire leent zich er perfect toe om te combineren met andere Carabische eilanden tijdens een heuse Islandhopping reis.  Bijvoorbeeld Bonaire, Aruba, en Curaçao ? en tover uzelf in een mum van tijd in een echte kenner van de Nederlandse Antillen !

Travelworld Moments

Welkom op Bonaire, hét ultieme duikparadijs in de Caraïben. De natuurlijke schoonheid onderwater moet u gezien hebben om het te geloven. Waarom dus niet één van de exclusieve Travelworld duikpakketten aan uw droomreis koppelen? Geen paniek echter als u geen waterrat bent, want ook aan land heeft Bonaire heel wat natuurpracht in de aanbieding. Beleef dus één van de vele Travelworld momenten boven en onder water… Aan u de keuze!

Taal

Op Bonaire worden 4 talen gesproken. Nederlands is de officiële taal, maar Papiamento is de dagelijkse voertaal onder de bevolking. Verder worden ook Engels en Spaans courant gesproken.

Tijdsverschil

In de winter is het op Bonaire 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur.

Klimaat

Bonaire heeft een tropisch klimaat met dus heel veel zon en een gemiddelde temperatuur het ganse jaar door van 27 à 28°C. Er is weinig verschil tussen de dag- en de nachttemperatuur en evenmin tussen zomer en winter. Er valt per jaar amper 500mm regen en dit vooral in de maanden oktober, november en december. Tropische stormen komen op Bonaire niet voor.

Valuta

Op Bonaire hanteert men de Antilliaanse gulden, maar ook de US Dollar wordt overal als betaalmiddel aanvaard.

Landinformatie

Verkrijgbaar bij het Bonaire Toeristenbureau, Spanjaardlaan 7, Po box 472, 2000 AL Haarlem, Nederland. Tel : 0031 23 543 0704.

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig dat 6 maand na retour geldig is. Er zijn geen vaccinaties vereist. Meer info over vaccinaties op www.itg.be