Aruba

Zonovergoten parel in de Caraïben die u tot een vakantie verleidt. Tropisch gekoesterd, gastvrij, boeiend en rustig. Voor de diepzeeduikers en snorkelaars brengt de fascinerende onderwaterwereld van Aruba de grootste opwinding. De constante passaatwinden zorgen voor plezier bij surfers, parasailers en zeilers. De Arubaanse keuken is rijk aan specialiteiten van regionale en Zuidamerikaanse afkomst en is een waar genoegen voor de fijnproevers. Het eiland is vrij klein -30 km lang en 5,5 breed- en niet zeer heuvelachtig. Cactussen en Divi-divi bomen beheersen het landschap. Aruba staat voor een combinatie van bruisend nachtleven, exotische strandverrassingen, sport en culinaire hoogstandjes.

 

 

Aruba, omdat...

Hoge vluchtfrequentie
Recente hotels
Gastvrije bevolking
Nederlandstalig
Prachtige stranden

U vliegt met KLM vanuit Amsterdam (Schiphol) naar de Reina Beatrix Airport op Aruba. U kan tevens een Thalys treinticket bijboeken, een bus vanuit Antwerpen-Centraal of een vluchtje vanuit Brussel (mits supplement) TravelWorld stelt u ook een "Park, Sleep & Fly" pakket voor, waarbij u overnacht in het Courtyard Marriot Hotel en ook gratis parkeert tot 16 dagen. De vlucht vanuit Schiphol duurt ongeveer 10 uur.

3 regio's in Aruba

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen & combinaties

Aruba leent zich er perfect toe om te combineren met andere Carabische eilanden tijdens een heuse Islandhopping reis.  Daarnaast kunt u ook gaan combineren met bijvoorbeeld het bruisende New York voor een heuse City/Beach combi.   

Travelworld Moments

Kruid uw vakantie met unieke Travelworld momenten, zoals exclusieve excursies en culinaire verwennerijen. Vertrek aan boord van een catamaran op snorkelavontuur naar een gezonken schip, proef van tongstrelende gerechten in een exclusief strandrestaurant of ga op ontdekkingstocht door het ruige binnenland van Aruba met onze jeepsafari. Zoveel momenten, zoveel ervaringen. Beleef uw Travelworld moment en maak van uw reis een vakantie om nooit nog te vergeten.
 

Valuta

Op Aruba hanteert men de Arubaanse Florijn die de dollarkoers volgt. De US Dollar wordt overal als betaalmiddel aanvaard. 

Klimaat

De gemiddelde temperatuur bedraagt 28°C met weinig verschil tussen dag en nacht en winter of zomer. Regen is er nauwelijks en als die valt, komt die in korte buien. In oktober, november en december hebt u het meeste kans op zo'n bui. Op Aruba schijnt de zon altijd en is het altijd zomer.

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig dat 6 maand na retour geldig is. Er zijn geen vaccinaties vereist. Meer info over vaccinaties op www.itg.be

Landinformatie

Verkrijgbaar bij het Arubaans verkeersbureau: Schimmelpennincklaan 1, 2517JC Den Haag Nederland. Tel 0031 70-302.80.40

Tijdsverschil

In de winter is het op Aruba 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur.

Taal

Nederlands is de officiële taal en Papiamento is de lokale taal dat een mengelmoes is van Spaans, Nederlands, Portugees en Afrikaans. De meeste Arubanen spreken ook Spaans, het Spaans sprekende Zuid-Amerika is immers vlakbij.