Abu Dhabi

Abu Dhabi is één van de zeven Arabische Emiraten.  Abu Dhabi is een pak groter dan die andere Golfstaat Dubai, maar toch een stuk minder bekend.  Niet volledig terecht, want Abu Dhabi heeft ook heel wat te bieden en ontwikkelt zich aan een stormachtig tempo.  Zo is er de prachtige Sheikh Zayed Moskee, die mooier is dan eender welke moskee in Dubai.  Er is ook Yas Island, het eiland van de F1, maar ook van het bruisende nachtleven en de pretparken.  Nog indrukwekkend is Saadiyat Island met parelwitte stranden, luxeresorts, golfbanen en binnenkort ook musea als het Guggenheim en het Louvre.  Abu Dhabi heeft nog zoveel meer te bieden, maar misschien is het aan u om dat allemaal zelf te ontdekken tijdens uw volgende Travelworld reis?  

 

 

Abu Dhabi, omdat ...

Ongerepter dan Dubai
Musea op Saadiyat
Sheikh Zayed moskee
De Corniche
Formule 1 Grand Prix
Snelste achtbaan ter wereld


Vlieg volledig rechtstreeks van Brussel naar Abu Dhabi met de nationale trots van het Emiraat : Etihad Airways.  
Etihad brengt u in minder dan 7u ter plaatse.
Natuurlijk zijn er nog meer vluchtopties zoals Qatar Airways of Emirates.   

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Combinaties

Combineer Abu Dhabi met die andere Golfstaat Dubai of met een strandvakantie op bv. de idyllische Malediven.  De onderstaande combi's zijn maar een klein voorsmaakje, want zoals altijd is alles mogelijk bij Travelworld.  Of wat had u gedacht? 

Travelworld Moments

Hoe kunt u uw reis wat pittiger maken? Bij Travelworld bent u zeker aan het juiste adres.
Ga op verkenning in Abu Dhabi tijdens onze Abu Dhabi City Tour. Houdt u liever van wat snelheid? Dan is Ferrari World Abu Dhabi iets voor u. Neem plaats in de snelste achtbaan van de wereld, Formula Rossa, die u lanceert tot een snelheid van 240 km/u en dit in maar liefst 5 seconden tijd. Bent u een waterrat dan is Yas Waterworld echt iets voor u. Fun verzekerd!
Beleef uw Travelworld moment en maak van uw reis naar Abu Dhabi een onvergetelijke ervaring. 

Taal

Het Arabisch is de voertaal, maar ook Engels wordt overal gesproken.

Tijdsverschil

De Emiraten lopen 2 uur voor in de zomer en 3 uur in de winter.

Landinformatie

United Arab Emirates, F. Roosenveltlaan 73, 1050 Brussel, Tel : 02/640.60.00

Reisformaliteiten

U dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig 6 maand na retour. U krijgt een gratis toeristenvisum aan de grens. Er zijn geen vaccinaties nodig, zie www.itg.be voor meer info.

Klimaat

Aangenaam woestijnklimaat van november tot april, met koelere avonden. In de zomer is het er heel warm en droog en kan de temperatuur er soms oplopen tot 48°C. De hotels zijn volledig geklimatiseerd en de zwembaden worden er koel gehouden.

Valuta

De lokale munt is de Dirham (ongeveer E 0,25). U kan overal Euros omwisselen.