Cultuur en natuur  Highlights van Bali

Cultuur en natuur Highlights van Bali

Bali

Uw rondreis wordt samengesteld...

Leer Bali kennen dankzij deze prachtige privé rondreis die u de highlights van het eiland laat zien. U leert tijdens deze reis de cultuur, natuur en gastvrijheid van het eiland kennen. 

Dag 1

Brussel - Denpasar

Vanuit Brussel vliegt u naar Denpasar, Bali. 

Dag 2

Denpasar - Ubud

Aankomst in Ngurah Rai International Airport in Bali, Denpasar.

Na het passeren van de douane en de immigratie, zal uw gids u een welkomstpakket overhandigen met alle benodigde documentatie, vouchers en alle contactinformatie van uw gids en lokale kantoren.

Vervolg met een privétransfer naar Ubud en check in bij het hotel.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 3

Ubud

Breng een volle dag door in het beste van Ubud, het culturele hart van Bali, en ontdek inspirerende uitzichten, traditionele huizen, brutale wilde dieren, en ingewikkelde kunst en ambachten. 

De eerste stop is in Batuan village om een traditioneel Balinees huis te bezoeken en de unieke architectonische tradities te leren kennen en begrijpen. Volgens de Hindoe religie heeft elk object in het universum een ideale plaats om harmonie te bereiken. Daarom zijn de familie heiligdommen, keuken, rijstschuur en andere kamers ontworpen en geplaatst volgens deze principes. 

Rijd verder naar het noorden naar de iconische rijstterrassen van Tegallalang, waar weelderige groene rijstvelden een prachtig lappendeken vormen op de zijkant van de heuvels. Luister naar het eeuwenoude Balinese Subak-systeem dat wordt gebruikt om het water te verdelen zodat alle boeren hun akkers kunnen irrigeren. Maak eventueel een korte wandeling door de ingewikkeld ontworpen terrassen. 

Bezoek het Puri Saren Ubud paleis, het huis van de plaatselijke koninklijke familie. Het staat in het hart van de stad en is gebouwd in de stijl van een traditioneel familiecomplex. Maak een wandeling over de nabijgelegen markt van Ubud tussen de kleurrijke kraampjes met houtsnijwerk, textiel en souvenirs.  

Ga verder naar het Puri Lukisan Museum, het oudste kunstmuseum van Bali. Hier kunt u een scala aan hedendaagse schilderijen en houtsnijwerk van vooraanstaande Balinese kunstenaars bewonderen. 

Bezoek tenslotte Ubud Monkey Forest, een toevluchtsoord voor de kwaadaardige maar fotogenieke langstaartmakaken. Wandel door het bos en de tempel, waar ondeugende apen vrij rondlopen. Aan de andere kant van het bos wacht de auto op u om u terug te brengen naar het hotel.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 4

Ubud

Vertrek in de ochtend vanuit je hotel voor een bezoek aan een afgelegen dorp waar je de lokale bevolking ontmoet en met hen in contact komt in hun huizen. Stop eerst bij de traditionele markt om de lokale bevolking te zien verkopen en kopen van lokale producten zoals groenten, bakolie, snacks en offerandes, vers bereid en gemaakt voor de dag.

Vervolgens krijgt u wat kennis over Bali's dorpsarchitectuur waarin tempel, vergaderzaal, markt en paleis in elke hoek is. Er zal een bezoek worden gebracht aan het paleis in dit gebied. Uw fiets staat dan klaar voor een ontspannen ritje over rustige straatjes. We stoppen bij een huis om kennis te maken met deskundigen op het gebied van houten-tempels maken. Hier wordt uit een boomstam hout gekapt en tot een prachtige Balinese tempel uitgehouwen.

Bij de steenhouwers in de buurt zult u ook mannen aan het werk zien die u met plezier de techniek van het steenhouwen uitleggen en laten zien. 

Bij een gezellig huisje maakt de moeder traditionele krokante koekjes en zie hoe melk (lokaal "tuak" genoemd) uit een boom wordt gehaald. Ga te voet verder langs de velden en bamboe bomen, uw laatste bezoek zal zijn aan een ander huis waar de lunch zal worden geserveerd. 

Er is genoeg tijd om met de lokale bevolking te praten terwijl ze het maken van Balinese koffie demonstreren en cakes voor uw dessert, waar u ook aan kunt deelnemen.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 5

Ubud

Vandaag wordt u opgehaald door uw chauffeur en reisgids voor de rit naar een klein dorpje in de buurt van Mengwi voor het begin van uw 3 uur durende trekking. 

Tijdens deze gemakkelijke trekking loopt u over kleine verborgen paadjes door rijstvelden, langs rivieren en kokosnootplantages. De gids zal u alles uitleggen over het oude Balinese Subak systeem dat wordt gebruikt om water gelijkmatig te verdelen voor alle boeren om hun sawahs (rijst fields) te besproeien. Dit gebied in Tabanan wordt ook wel de graanschuur van Bali genoemd vanwege de uitgestrekte rijstvelden die voor een groot deel van de op het eiland geconsumeerde rijst zorgen. 

Er zullen voldoende mogelijkheden zijn om prachtige foto's te maken van het indrukwekkende landschap. De gids zal een pauze inlassen waar u een verfrissende kokosnoot te drinken krijgt. Terugkeer naar het hotel. De rest van de dag ter vrije besteding.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 6

Ubud - Munduk

Maak kennis met uw gids en chauffeur en begin de dag met een bezoek aan de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih, die op de UNESCO lijst van erfgoederen staan. Trek door dit gebied van groene trapsgewijze rijstvelden en hoor over het Subak irrigatiesysteem dat eeuwenlang door de Balinese boeren in stand is gehouden. 

Ga verder naar Bedugul, een dorp in de centrale hooglanden dat beroemd is om zijn prachtige schoonheid en drie meren. Fotografeer bij het nabijgelegen Bratanmeer de Ulun Danu tempel, gebouwd op kleine eilandjes in het serene meer. 

Als u Munduk nadert, stop dan om Buyan en Tamblingan te fotograferen, twee serene meren gelegen in oude vulkanische kraters omgeven door ongerepte natuur.

Verblijf Munduk: Sanak Retreat **** (one bedroom bungalow)

Dag 7

Munduk

Trektocht naar de verborgen waterval van Munduk. 

Trek door bamboe-, bananen- en mangosteenplantages tot je aankomt bij een prachtige waterval. Het water valt ongeveer 15 meter naar beneden in een natuurlijk kristalhelder meertje. Koel af met een duik in het meer, of ga op de rand zitten en laat je voeten weken. Ontspan een tijdje en geniet van het uitzicht. Fris en fruitig keert u terug naar het voertuig. 

Stop om een kop verse Munduk koffie te proeven op de terugweg. Dankzij de perfecte bodem- en weersomstandigheden, produceert Munduk heerlijke koffie voor zowel lokale consumptie als export. Terugkeer naar het hotel. 

De rest van de dag ter vrije besteding.

Verblijf Munduk: Sanak Retreat **** (one bedroom bungalow)

Dag 8

Munduk - Sanur

Vrije ochtend om van uw hotel te genieten.
In de namiddag rijdt u naar Zuid-Bali, Sanur.

Verblijf Sanur: The Pavilion Sanur **** (garden villa)

Dag 9

Sanur

Vrije tijd in het hotel. 

Verblijf Sanur: The Pavilion Sanur **** (garden villa)

Dag 10

Sanur - Denpasar - Brussel

Ontbijt in het hotel.
Transfer naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 11

Brussel

Aankomst terug in België.

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • 8 overnachtingen zoals beschreven in het programma inclusief dagelijks ontbijt
  • Diensten van een EN-talige gids/chauffeur tijdens de rondreis
  • Alle transfers zoals beschreven per privé wagen

Niet inbegrepen

  • Visumkosten (indien van toepassing)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Tips/Fooien
  • Overige niet-vermelde onkosten
Opmerking: de pakketprijs is geldig voor reservatie tot 90 dagen voor de afreisdatum. Vanaf 89 dagen voor vertrek gelden mogelijk toeslagen en wordt de pakketprijs niet gegarandeerd.