Cultuur & strand Bali & Lombok

Cultuur & strandBali & Lombok

Bali

Uw rondreis wordt samengesteld...

Tijdens deze privé rondreis ontdekt u twee prachtige Indonesische eilanden. Terwijl de privé chauffeur u brengt naar de verschillende hoogtepunten van Bali, geeft de gids u uitleg over het eiland Bali zodat u een unieke ervaring zult hebben. Na het ontdekken van Bali reist u verder naar de volgende bestemming: Lombok. Daar kunt u nog enkele dagen uitrusten voordat u naar huis terugkeert.

Dag 1

Brussel - Denpasar

Vanuit Brussel vliegt u naar Denpasar, Bali. 

Dag 2

Denpasar - Ubud

Aankomst in Ngurah Rai International Airport Denpasar, Bali.

Na het passeren van de douane en de immigratie, zal uw gids u een welkomstpakket overhandigen met alle benodigde documentatie, vouchers en alle contactinformatie van uw gids en lokale kantoren.

Vervolg met een privétransfer naar Ubud en check in bij het hotel.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 3

Ubud

Breng een volle dag door in het beste van Ubud, het culturele hart van Bali, en ontdek inspirerende uitzichten, traditionele huizen, brutale wilde dieren, en ingewikkelde kunst en ambachten. 

De eerste stop is in Batuan village om een traditioneel Balinees huis te bezoeken en de unieke architectonische tradities te begrijpen. Volgens de Hindoe religie heeft elk object in het universum een ideale plaats om harmonie te bereiken. Daarom zijn de familie heiligdommen, keuken, rijstschuur en andere kamers ontworpen en geplaatst volgens deze principes. 

Rijd verder naar het noorden naar de iconische rijstterrassen van Tegallalang, waar weelderige groene rijstvelden een prachtig lappendeken vormen op de zijkant van de heuvels. Luister naar het eeuwenoude Balinese Subak-systeem dat wordt gebruikt om het water te verdelen zodat alle boeren hun akkers kunnen irrigeren. Maak eventueel een korte wandeling door de ingewikkeld ontworpen terrassen.

Bezoek het Puri Saren Ubud paleis, het huis van de plaatselijke koninklijke familie. Het staat in het hart van de stad en is gebouwd in de stijl van een traditioneel familiecomplex. Maak een wandeling over de nabijgelegen markt van Ubud tussen de kleurrijke kraampjes met houtsnijwerk, textiel en souvenirs.  

Ga verder naar het Puri Lukisan Museum, het oudste kunstmuseum van Bali. Hier kunt u een scala aan hedendaagse schilderijen en houtsnijwerk van vooraanstaande Balinese kunstenaars bewonderen. 

Bezoek tenslotte Ubud Monkey Forest, een toevluchtsoord voor de kwaadaardige maar fotogenieke langstaartmakaken. Wandel door het bos en de tempel, waar ondeugende apen vrij rondlopen. Aan de andere kant van het bos wacht de auto op u om u terug te brengen naar het hotel.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 4

Ubud

Combineer lichte inspanning met een prachtig landschap voor een leuke en spannende manier om Bali te zien buiten de gebaande paden.  Rijd van uw hotel naar het kleine dorpje Luwus waar u uw gespecialiseerde fietsgids ontmoet. Na een korte veiligheidsinstructie over het gebruik van de versnellingen en remmen, stapt u op uw twee wieler en begint u aan een ontspannen rit door het Balinese landschap. Fiets over rustige landweggetjes en paden die alleen met een fiets begaanbaar zijn. Kom door plattelandsdorpjes en rijstvelden, en zie boeren aan het werk in de velden, vrouwen die hun dagelijkse karweitjes doen, en oude mannen die langs de kant van de weg staan te roddelen. Onderweg zijn er genoeg stops voor foto's en voor een welverdiend glaasje verse jonge kokosnoot.

Verblijf Ubud t.e.m. 31.03.23: Adiwana Resort Jembawan **** (grand deluxe)
Verblijf Ubud vanaf 01.04.23: Korurua Dijiwa Ubud **** (grand deluxe)

Dag 5

Ubud - Lovina

Maak kennis met uw gids en chauffeur en begin de dag met een bezoek aan de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih, die op de UNESCO lijst van erfgoederen staan. Trek door dit gebied van groene trapsgewijze rijstvelden en hoor over het Subak irrigatiesysteem dat eeuwenlang door de Balinese boeren in stand is gehouden. 

Ga verder naar Bedugul, een dorp in de centrale hooglanden dat beroemd is om zijn prachtige schoonheid en drie meren. Bij het nabijgelegen Bratanmeer fotografeert u de Ulun Danu tempel, gebouwd op kleine eilandjes in het serene meer. 

De laatste stop is de Git Git waterval. De wandeling naar de waterval duurt ongeveer 15 minuten.

Verblijf Lovina t.e.m. 31.03.23: Puri Bagus Lovina **** (superior garden villa)
Verblijf Lovina vanaf 01.04.23: The Lovina **** (deluxe studio)

Dag 6

Lovina

Dolphin Watching Tour: Sta vroeg op om de dolfijnen in hun echte leefomgeving te zien. De boot vertrekt rond 6 uur. Terugkeer naar het hotel om ongeveer 8 uur. 

Vertrek vanuit uw hotel in de namiddag voor een bezoek aan Brahma Vihara Arama. De vihara omvat een hectare heuvel, met tal van meditatie kamers, bibliotheken, prachtige tuinen, en een indrukwekkende mini replica van 's werelds grootste boeddhistische archeologische site, Borobudur op het hoogste terrein. 

Ga verder naar Banjar Hot Spring. De heilige warmwaterbronnen van Banjar liggen midden in de jungle in een prachtig aangelegde tropische tuin. Het zwavelhoudende water is van vulkanische oorsprong en heeft een aangename warme temperatuur van 37 graden Celsius, ideaal voor mensen die lijden aan reumatische aandoeningen.

Verblijf Lovina t.e.m. 31.03.23: Puri Bagus Lovina **** (superior garden villa)
Verblijf Lovina vanaf 01.04.23: The Lovina **** (deluxe studio)

Dag 7

Lovina - Candidasa

Check-out uit uw hotel en vervolg uw reis naar het oosten van Bali. 

Eerste stop bij Pura Beji. Het unieke van deze tempel is het houtsnijwerk dat alle delen van de tempel versiert, een typische gravure stijl van Buleleng regentschap, waardoor de tempel een zeer unieke presentatie heeft. 

Ga verder naar Kintamani, gelegen aan de rand van de Gunung Batur krater. Kijk uit over de meest actieve vulkaan van Bali, Mount Batur, die meer dan 1800 meter hoog de lucht in steekt. In het midden ligt een prachtig turkooisgroen meer, het grootste meer van het eiland. 

Ga verder naar de westelijke hellingen van Mount Agung waar Besakih, de moedertempel, zich bevindt. Dit prachtige tempelcomplex is het heiligste van Bali en wordt minstens een keer per jaar door alle Balinese Hindoes bezocht voor speciale ceremonies.

Verblijf Candidasa: Alila Manggis **** (superior)

Dag 8

Candidasa

Ontdek de voorouderlijke know-how van het Balinese weven: wees getuige van de techniek en het proces van het weven van textiel. Het is een geweldige kans om meer te leren over deze oude kunstvorm, maar ook om de rol van textiel in de expressie en erkenning van spiritueel geloof te begrijpen.

Maak een wandeling op het platteland: Buiten de gebaande paden, krijg je een authentieke smaak van Bali, als we een wandeling maken van ongeveer 1 uur in de Sidemen vallei. Langs het pad is er een kans om de boeren die op het veld werken te ontmoeten en hun dagelijks leven te begrijpen.

Woon workshops bij met de bewoners van Sukahet Sari: kookles, offerande maken en palmversiering, arak proeverij, Balinees Sanskriet, jamu maken

Lunch en geniet van de omgeving alvorens terug te keren naar het hotel.

Verblijf Candidasa: Alila Manggis **** (superior)

Dag 9

Candidasa - Lombok

Transfer naar de haven voor uw boot naar Lombok.
Vertrektijd vanuit de haven van Padangbai: 10h15
Aankomsttijd in de haven van Bangsal: 11h45

Opmerking: De bootmaatschappij regelt de (gedeelde) landtransfer in Bali. De bovenstaande schema's en reistijden zijn onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving vanwege weersomstandigheden of andere factoren.

Transfer van Bangsal haven naar hotel in Senggigi gebied.

Verblijf Lombok t.e.m. 31.03.23: Puri Mas Boutique Resort **** (quiky garden)
Verblijf Lombok vanaf 01.04.23: Sudamala Senggigi ****+ (lingsar garden suite) 

Dag 10 tot 12

Lombok

Vrij verblijf te Lombok.

Verblijf Lombok t.e.m. 31.03.23: Puri Mas Boutique Resort **** (quiky garden)
Verblijf Lombok vanaf 01.04.23: Sudamala Senggigi ****+ (lingsar garden suite) 

Dag 13

Lombok - Sanur

Transfer naar de haven voor uw boot naar Serangan.
Vertrektijd vanuit de haven van Bangsal: 12h00
Aankomsttijd in Serangan haven: 16h00

Aankomst in Serangan. Transfer naar uw hotel in Sanur.

Opmerking: De bovenstaande schema's en reistijden kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd als gevolg van weersomstandigheden of andere factoren. Land transfer in Bali wordt geregeld door bootmaatschappij op gedeelde basis zonder gids.

Verblijf Sanur: The Pavilion Sanur **** (garden villa)

Dag 14

Sanur

Vrije dag te Sanur.

Verblijf Sanur: The Pavilion Sanur **** (garden villa)

Dag 15

Sanur - Denpasar - Brussel

Ontbijt in het hotel.

Transfer naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 16

Brussel

Aankomst terug in Brussel

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • 13 overnachtingen zoals beschreven in het programma, inclusief dagelijks ontbijt
  • Diensten van een EN-talige gids/chauffeur tijdens de rondreis
  • Alle transfers zoals beschreven per privé wagen

Niet inbegrepen

  • Visumkosten (indien van toepassing)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Tips/Fooien
  • Overige niet-vermelde onkosten
Opmerking: de pakketprijs is geldig voor reservatie tot 90 dagen voor de afreisdatum. Vanaf 89 dagen voor vertrek gelden mogelijk toeslagen en wordt de pakketprijs niet gegarandeerd.