Suriname

Eén van de mooiste landen in Zuid-Amerika nodigt u uit voor een bezoek.  Dit prachtige land is één van de weinige landen waar het tropische regenwoud nog voor 80% intact is.  De fauna en flora van dit land is werkelijk uniek, net als haar bewoners trouwens.  Er leven verschillende ‘Amerindians’ in het land; 5 verschillende stammen met elk een individuele cultuur en een eigen taal.  Eén stam, de Akurio’s, zijn nog maar een 60-tal jaar geleden in contact gekomen met de bewoonde wereld.   De hoofdstad van Suriname, Paramaribo, is eerder een museum dan een stad met talrijke koloniale gebouwen die terug toen denken aan de aanwezigheid van de Nederlanders, Engelsen, Fransen, Spanjaarden en Portugezen.   Zowel de binnenstad van Paramaribo als het gigantische natuurreservaat staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.   Suriname is gelegen in Zuid-Amerika en heeft als buurlanden Guyana in het westen, Frans Guyana in het oosten en Brazilië in het zuiden.   Suriname is voor alle natuurliefhebbers een absolute must.  Duik onder in de indrukwekkende fauna en flora van dit unieke land.

 

 

Suriname, omdat ...

80% regenwoud
Paramaribo
Bijzondere cultuur
Avontuur
Coppenamerivier

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen richting Suriname.  De makkelijkste is KLM die rechtstreeks van Amsterdam naar Paramaribo vliegen. 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Rondreizen en combi's

Trek de natuur in tijdens één van onze rondreizen of combi's.  Maak een combinatie met hoofdstad Paramaribo of met het kleurrijke eiland Curaçao.  Alle rondreizen en combi's zijn volledig aanpasbaar aan uw wensen. 

Tijdsverschil

In de zomer is het in Suriname 5 uur vroeger dan in België, in de winter is dat 6 uur.

Valuta

De lokale munt is de Suriname Dollar. Deze is verdeeld in 100 cent. Voor 1E krijgt u ongeveer 4 Suriname Dollar (wisselkoers : september 2012).

Landinformatie

Ambassade van Suriname, Louizalaan 379, 1050 Brussel. Tel 02/640.11.72

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig wat nog 6 maand geldig is na uw terugreis. Tevens heeft u voor Suriname een visum nodig. Deze kost zo’n 40 euro en kan gewoon aangekocht worden op de luchthaven van Schiphol. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Een inenting tegen gele koorts is aangeraden, alsook het nemen van antimalariatabletten. Contacteer uw arts voor verdere info of bezoek de website www.itg.be

Klimaat

In Suriname schijnt de zon het ganse jaar door. Het is er tropisch warm, met een temperatuur rond de 28°C en dit zowel ’s winters als ’s zomers. Van midden april tot midden juli en van midden december tot eind januari heeft u meest kans op een regenbui.

Taal

De officiële taal in Suriname is het Nederlands. Engels wordt er in de hoofdstad regelmatig gesproken. Verder zijn er veel dialecten met Afrikaanse invloeden in de taal.