Privé Rondreis Senegal "Charme & natuur"

Ontdek alle hoogtepunten van Senegal tijdens deze unieke privé rondreis, met focus op de prachtige natuur en de charme van het land. Verblijf in kleinschalige hotels en geniet (op basis van vol pension) van de heerlijke keuken op de meest indrukwekkende plekjes van deze West-Afrikaanse parel.

1

Dag 1

Brussel Dakar

Vertrek vanuit Brussel naar Dakar. Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar uw hotel La Madrague ( of gelijkwaardig ) gelegen aan het strand Ngor.

Het hotel biedt een prachtig zicht op het eiland Ngor en op de oceaan.

Afhankelijk van uw aankomstuur kunt u genieten aan het zwembad. Avondmaal is vrij te kiezen en niet inbegrepen. Overnachting in hotel La Madrague.

Dag 2

Dakar Lac Rose

U zet uw stadsbezoek aan Dakar verder met het Plein van de onafhankelijkheid met de oude, administratieve gebouwen, het stadhuis, het station, de Kermel markt, de kathedraal van Dakar en het presidentieel paleis.   Daarna gaat het verder naar de haven waar u een bootje neemt richting het eiland Gorée.   Bewonder dit vulkanische eiland met haar boeiende geschiedenis en koloniale huisjes.   Middagmaal in lokaal restaurant.   Daarna bezoekt u het “Maison des èsclaves” en maakt u een wandeling door de kleurrijke straatjes.   U bewondert ook het panorama op de baai van Dakar.  Vooraleer terug te keren naar Dakar brengt u nog een bezoek aan de belangrijkste kerk van het eiland.   Eens terug in Dakar rijdt u verder naar de Lac Retba, het zoutmeer beter bekend als Lac Rose omwille van de kleur.  U overnacht in het kamp Le Gite du Lac, op een duin aan de rand van het meer.  Bij aankomst geniet u, bij zonsondergang, van een aperitief en een heerlijk diner. 

2
3

Dag 3

Dakar Lompoul

U steekt het meer over in een kano (pirogue) om het werk van de zoutwinners te bewonderen.   Uw lokale gids zal u meer vertellen over de oorsprong van het meer en haar kleur.  Daarna maakt u een tocht te voet of te paard langs een zoetwaterlagune, een trekpleister voor vogels.  Vervolgens trekt u naar een strandje, waar u in een restaurant op het water proeft van een exotische lunch.   Hierna steekt u per 4x4 de ‘Paris/ Dakar’ duinen over.  U rijdt langs het oneindige strand van Grande Cote en volgt de sporen van de karren om uiteindelijk aan te komen bij het centrum van de visserij, Kayar.  Hier volgt u de vissers in hun dagelijkse bezigheden.  Daarna trekt u naar het woestijnkamp van Lompoul, waar u in een tent de nacht doorbrengt.  U wordt opnieuw begroet met een cocktail en schuift ’s avonds aan voor een Senegalese couscous.  Op het ritme van de djembé sluit u de avond af met een theedegustatie.

Dag 4

Lompoul Saint Louis - Gandiol

In de vroege ochtend vertrekt u voor een kameelrit tot aan de okerkleurige zandduinen.  Daar bewondert u het panorama over de woestijn en de kust.  Terug in het kamp frist u zich op en vertrekt u per wagen via de Faidherbe brug naar Saint-Louis, de oude koloniale hoofdstad van Senegal en nu door Unesco beschermd als Wereld Erfgoed.   Lunch in een restaurant aan de waterkant.   Na de middag vertrekt u op eilandrondrit en bezoekt u alle hoogtepunten van de voormalige hoofdstad : de kathedraal, Place Faidherbe, de Governance, de kazernes, ... U zet uw bezoek verder in de visserswijk en sluit af met een drankje in het Hotel De La Poste. U heeft hier ook de tijd om wat te flaneren door de straten of wat souvenirs op de kop te tikken in de winkeltjes. Daarna checkt u in in het guesthouse ‘Niokobok’ te Gandiol, aan de waterrand. Geniet van een aperitief, gevolgd door een diner.  

4
5

Dag 5

Langue Barbarie Gandiol

Per kano (pirogue) vertrekt u naar het Nationaal park van de Langue de Barberie. U vaart stroomopwaarts en ontdekt de vele vogels die hier leven, met o.m. flamingo’s, reigers en arenden. Het meest verbazingwekkende is echter het luchtballet van de pelikanen tijdens hun jacht naar voedsel. Aan de oevers van de Senegal rivier nemen we de lunch : barbecue met gamba’s. U kan hier ook een frisse duik nemen in het water. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel te Gandiol, waar u tot rust komt met een kopje thee. Neem zeker een plons in het zwembad met uitzicht op de rivier.

Dag 6

Thiès Popenguine - Fiméla

Per auto vertrekt u richting Thiès. U rijdt door Tivaouane, de heilige stad van de broederschap van Tidjanes. U houdt nog halt bij de mandenmarkt aan de ingang van de stad. Vervolgens wandelt u door de straten van Thiès met de vele gebouwen uit de koloniale periode. Deze gebouwen tonen het belang van de “Rail City” aan. Vervolgens geniet u van een panorama op het baobabbos, alvorens naar het strand van Popenguine te trekken voor de lunch. Na het middagmaal is er tijd om wat te relaxen op het strand, te zwemmen of een wandeling te maken naar de okerkleurige rotsen langs de kust. U rijdt daarna verder naar de Saloum delta, door een bos van palmbomen en baobabs. U komt tenslotte aan in Fimela, in het hotel Source aux Lamantins, gelegen op een klif en omzoomd met mangroves. Een aperitief wordt u aangeboden op een ponton op het water, gevolgd door een diner.

6
7

Dag 7

Saloum eilanden Saloum eilanden

Na een transfer over land nemen we een pirogue voor een onvergetelijke dag in het nationaal park van de Saloum-eilanden. In dit doolhof van mangroves ontmoeten we de vissers en de vele vogelsoorten die er leven. We zien ook de krabben uit hun moddergaten kruipen en de jakhalzen die leven op de stukken land te midden het water. We stappen uit voor een wandeling op het hart van het eiland. Daarna vaart u verder naar het eiland Sangomar, waar u op een verlaten strand aanlegt. Uw gids wordt hier kok en maakt voor u een grillade van de zee klaar. U kan ook zwemmen op deze originele site of genieten van de rust aan het strandje. We maken daarna nog een wandeling op het eiland. Op de terugweg naar het kamp ontdekt u nog de zoutpannen van Palmarin, wat veel weg heeft van een maanlandschap. Vervolgens keert u terug naar de accommodatie voor een tweede maal diner en overnachting.

Dag 8

Fiméla Brussel

Voor uw laatste ochtend heeft u tijd om zich te ontspannen aan het zwembad of gewoon te genieten van de schoonheid van de site.  Optioneel (en zonder meerkost) kan u nog een aangename wandeling maken in en rond het dorpje, met lokale gids.  Na de lunch keren we terug naar Dakar, waar u nog dineert.  Nadien wordt u gebracht naar de luchthaven van Dakar voor uw terugvlucht.  Aankomst te Brussel op dag 9.

8
9

Dag 9

Brussel

Aankomst in Brussel

Inclusief

  • Internationale vluchten
  • Alle taksen
  • Verblijf op basis van vol pension (exclusief dranken) in de voorgestelde accomodaties (of gelijkwaardig)
  • Alle excursies tijdens de rondreis zoals hierboven beschreven
  • Toegangsgelden bezienswaardigheden

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet vermelde excursies of bezienswaardigheden