Qatar

Qatar is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf.  Hoewel Qatar relatief klein is, kunt er toch heel wat bezienswaardigheden bezichtigen.   Zo vindt u er een binnenzee, forten, musea, boerderijen, zandduinen en nationale parken.   Qatar is perfect als strandvakantie met mooie stranden, een grote dosis zon en tal van watersport- en duikfaciliteiten.  Sportieve reizigers kunnen er ook gaan zandskiën vanaf de duinen of prachtige ritten maken te paard. Qatar biedt prachtige resorts en luxehotels, maar ook budgetvriendelijkere accommodatie is aanwezig.  U kan er urenlang slenteren doorheen de oude soek, waar goud, kleding en specerijen worden verkocht.   Shoppen kan natuurlijk ook in één van de moderne winkelcentra.   Een waar taksvrij paradijs!   In Doha ziet u de tradities samensmelten met de moderne manier van leven.   Het middelpunt van Doha is het paleis, de Grote Moskee en de klokkentoren.   Maak zeker ook een wandeling langs de boulevard.  Bij de Umm Salal kunt u restanten uit de 19e eeuw of de grafheuvels van voor Christus bewonderen.   Khor is dan weer een oude havenstad en heeft een gezellige markt.   In de stad Wakhrah vindt u oude moskeeën, forten en traditionele huisjes.   Qatar heeft het allemaal en is het ontdekken meer dan waard !

 

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Taal

In Qatar wordt als voertaal Arabisch en Engels gesproken. Het Arabisch heeft verschillende dialecten.

Reisformaliteiten

U heeft een internationaal paspoort nodig dat 6 maand geldig is na uw retour. Verder heeft u een visum nodig wat u bij aankomst op de luchthaven kan aanschaffen. Dit visum blijft één maand geldig en kost +/- QAR100 (=+/- 25E). Er zijn geen vaccinaties nodig. Meer info hieromtrent op www.itg.be

Tijdsverschil

In de winter is het in Qatar drie uur later dan in België, in de zomer slechts twee uur.

Valuta

De Qatar Rial is de gangbare munt, maar ook de Amerikaanse dollar wordt courant aanvaard. Neem kleinere coupures mee.

Landinformatie

Voor meer informatie kan u terecht op de Ambassade van Qatar in Brussel : Rue Blanche 1, 1000 Brussel. Tel : +32 2 64 34 730. U kan ook de website www.qatarembassy.be bezoeken.

Klimaat

Woestijnklimaat met warme winters en hete zomers. In de periode november tot en met maart zijn de temperaturen het aangenaamst, vanaf april lopen de temperaturen op tot boven de 40°C. In de hoofdstad Doha zijn de temperaturen iets milder en koelt het ’s avonds minder snel af. Neerslag valt er vooral in de maanden december en januari, maar in totaal valt er in Qatar per jaar minder neerslag dan in België op een maand.